EUROLEAGUE

Ντιλέινι-Ντέντμον, οι rookies της σεζόν

Ντιλέινι-Ντέντμον, οι rookies της σεζόν

Μάλκολμ Ντιλέινι και Τζάστιν Ντέντμον θα βρεθούν απόψε στο ίδιο παρκέ. Οι δυο Αμερικανοί είναι οι κορυφαίοι rookies της σεζόν και το Euroleague Greece παραθέτει τους αριθμούς τους.

Είθιστε οι ομάδες της Ευρώπης να αναζητούν κάθε καλοκαίρι "λαβράκια" από τις ΗΠΑ, παίκτες με χαμηλά κασέ, αθλητές με δίψα για διάκριση και έφεση (συνήθως) στο σκοράρισμα. Η Μπάγερν και η Ζαλγκίρις πέτυχαν διάνα στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι Γερμανοί επένδυσαν στον Μάλκολμ Ντιλέινι, οι Λιθουανοί στον Τζάστιν Ντέντμον. Πέσιτς και Στομπέργκας είναι τυχεροί που τους έχουν στα χέρια τους, όπως τυχεροί είμαστε και όλοι εμείς που τους παρακολουθούμε στα γήπεδα της Ευρώπης να "φορτώνουν" τα αντίπαλα καλάθια.

Ντιλέινι-Ντέντμον, οι rookies της σεζόν
SAMPICS

Οι δυο "κοντοί" μπορούν να υπερηφανεύονται πως είναι οι κορυφαίοι πρωτοεμφανιζόμενοι της περιόδου 2013-2014. Ο Ντιλέινι είναι στα 25 του ένας σχεδόν ολοκληρωμένος αθλητής. Απόφοιτος του Virginia Tech, έπαιξε τη σεζόν 2011-2012 στη γαλλική Σαλόν και έφτασε μαζί της μέχρι τον τελικό του EuroChallenge, όπου ηττήθηκε από τη Μπεσίκτας των Αρόγιο, Ερτσεγκ, Μενσά-Μπονσού. Πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της Μπουντιβέλνικ Κιέβου και είχε στο Eurocup 16.1 πόντους με 44% στα δίποντα, 34.6% στα τρίποντα, 85% στις βολές, 4.3 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ και 1.1 κλέψιμο ανά 32:53 συμμετοχής σε σύνολο 16 αγώνων.

Φέτος, ο ύψους 1μ.91 γκαρντ της Μπάγερν, είναι ο ηγέτης της "Σταχτοπούτας" της Euroleague. Μετράει 14.9 πόντους (39% στα δίποντα, 42.3% στα τρίποντα, 84.8% στις βολές), 3.1 ριμπάουντ, 4.2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη ανά 28:08 συμμετοχής σε 17 αγώνες. Συγκεντρώνει 18.1 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, μια περισσότερη σε σχέση με πέρυσι!

Ντιλέινι-Ντέντμον, οι rookies της σεζόν

Ο Τζάστιν Ντέντμον, από την άλλη, βρήκε στα 28 του μια ομάδα που του έδωσε τη δυνατότητα να "ξεδιπλώσει" τις επιθετικές του αρετές. Εχοντας παλέψει στην D-League, το Ισραήλ, το ΝΒΑ, το ιταλικό πρωτάθλημα, ο ύψους 1μ.83 πόιντ γκαρντ αρχίζει να καθιερώνεται στη συνείδηση του κοινού. Μετράει 16.9 πόντους (45.2% στα δίποντα, 46.2% στα τρίποντα, 84.8% στις βολές), 3.8 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ, 1.1 κλέψιμο και 3.7 λάθη ανά 30:22 συμμετοχής σε 17 αγώνες. Οι 16.6 μονάδες που μαζεύει στο σύστημα αξιολόγησης αποδεικνύουν πόσο σημαντικός είναι για τη Ζαλγκίρις, η οποία όμως δεν θα καταφέρει να φτάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση των δυο Αμερικανών γκαρντ είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το αποψινό ματς ανάμεσα σε Μπάγερν και Ζαλγκίρις. Η λογική λέει ότι δεν θα δούμε τον ένα να μαρκάρει τον άλλο, τουλάχιστον όχι για πολλή ώρα. Ο Ντιλέινι, άλλωστε, παίζει περισσότερο στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, έστω κι αν κρατάει τη μπάλα στα χέρια του σαν πλέι μέικερ. Το σίγουρο είναι ότι τόσο ο Πέσιτς, όσο και ο Στομπέργκας, θα έχουν δύσκολο έργο στο μαρκάρισμα των δυο σούπερ σκόρερ της Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ