EUROLEAGUE

Ντίεθ: "Σκληρός ο τρόπος που χάσαμε"

Ντίεθ: "Σκληρός ο τρόπος που χάσαμε"

Ο Ντάνι Ντίεθ κλήθηκε να καλύψει το κενό του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, έχοντας -σε γενικές γραμμές- καλή παρουσία στο ΟΑΚΑ. Δεν μπόρεσε όμως να αποτρέψει την ήττα της Μάλαγα από τον Παναθηναϊκό (68-66).

Η απόκτησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήρθε τυχαία. Ο Τζουάν Πλάθα πιστεύει πολύ στο ταλέντο του Ντάνι Ντίεθ, σε σημείο που δεν φοβάται να τον ρίξει... στα βαθιά από νωρίς. Εντάξει, ο 22χρονος φόργουορντ της Μάλαγα δεν είναι πλέον κάποιο παιδάκι, αλλά ο ρόλος που έχει φέτος στους "πράσινους" είναι αρκετά σημαντικός. Κι έγινε σημαντικότερος το βράδυ της Παρασκευής (8/1) στο ΟΑΚΑ, λόγω της απουσίας του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Όπως ανέφερε πάντως στο Euroleague Greece σχολιάζοντας την απουσία του Λιθουανού φόργουορντ: " Δεν μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα, αλλά όλη η ομάδα έκανε ό,τι μπορούσε για να καλύψει το κενό του. Τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, αλλά είναι δεδομένο ότι στο τέλος η απουσία του ήταν σημαντική. Δεν είναι δικαιολογία όμως αυτό".

Για να συνεχίσει εστιάζοντας στους λόγους που δεν ήταν η επιτομή του ευδιάθετου ανθρώπου καθώς έβγαινε από τα αποδυτήρια της ομάδας του: " Είναι μια δύσκολη στιγμή για εμάς, έχουμε πολλή ένταση μέσα μας για τον τρόπο με τον οποίο χάσαμε. Δώσαμε ένα ελεύθερο σουτ, ενώ δεν έπρεπε. Γενικά θα έλεγα πως παίξαμε καλά, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά για να βελτιωθούμε στην πορεία", είπε για να προσθέσει:

" Όταν παίζουμε εκτός έδρας έχουμε λιγότερο άγχος. Το ότι πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας, προσθέτει αρκετή πίεση. Κι αυτό ίσως είναι μια εξήγηση".

Αλήθεια, πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Ουνικάχα Μάλαγα; " Είμαστε σε ένα σημείο της σεζόν που δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, πάνε αυτά, πέρασαν. Πλέον όλα μετράνε και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι κάθε φορά για να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας στα εντός έδρας παιχνίδια και να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο", απάντησε.

"Δεν έχουμε εξήγηση για τα σκαμπανεβάσματά μας"

Βέβαια του θυμίσαμε πως στη Liga Endesa, η ομάδα του παρουσιάζεται αρκετά χειρότερη σε σχέση με την Euroleague: " Δεν ξέρω τι να σου πω γι αυτό, αλήθεια. Πως να το εξηγήσω. Στην Euroleague για κάποιο λόγο είμαστε καλύτεροι, στη Liga Endesa έχουμε χάσει κάποια παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Ειδικά στην έδρα μας. Πολλά από τα παιδιά που ήρθαν το καλοκαίρι δεν ξέρουν το ισπανικό πρωτάθλημα κι είναι λογικό να έχουμε μεταπτώσεις στην απόδοσή μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε στο εξής είναι να κερδίσουμε οπωσδήποτε για να προκριθούμε στο Copa del Rey".

Μέχρι να φτάσει εκεί η ομάδα του Τζουάν Πλάθα, καλείται βέβαια να κάνει το 3/3, γιατί όπως τονίζει ο Ντάνι Ντίεθ: " Έχουμε τρία παιχνίδια που αν τα πάρουμε, θα έχουμε πολλές ελπίδες να προκριθούμε. Θέλουμε να βρεθούμε εκεί και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Πριν κλείσει πάντως, ζητήσαμε το σχόλιό του για κάτι άσχετο με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Για κάτι που βρίσκεται στην επικαιρότητα εδώ και αρκετό καιρό: την αήττητη (25/25 αισίως) πορεία της Βαλένθια. Τελικά, οι "πορτοκαλί" είναι τόσο καλή ομάδα όσο δείχνουν;

" Είναι πολύ καλή ομάδα, δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις εύκολα. Υπέγραψε μερικούς πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική, έχοντας μόνο νίκες (25/25), αλλά αυτό που μετράει είναι να κερδίζεις στο τέλος της χρονιάς, τότε που μετράνε όλα. Γι αυτό ας περιμένουμε...".

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΛΑΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ