STOIXIMAN GBL

Ντέρμπι στο ΣΕΦ και στην Πυλαία

Ντικούδης, Βασιλόπουλος

Ντέρμπι στο ΣΕΦ με το Ολυμπιακός-Άρης και στην Πυλαία με το ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος. Ο "θάνατος σου η ζωή μου" στο Τρίκαλα-ΑΕΚ

Η αγωνιστική ξεκινάει με το ματς στην Πυλαία ανάμεσα στον γηπεδούχο ΠΑΟΚ και τον 4ο στη βαθμολόγια Πανελλήνιο. Η ομάδα του δικεφάλου θέλει μόνο τη νίκη για να ελπίζει σε πλασάρισμα στην πρώτη 4αδα του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια.

Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχει ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός υποδεχόμενος την ουραγό της Α1, Ολύμπια Λάρισας. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μετά την άσχημη εμφάνιση με την Παρτιζάν και την ήττα σοκ στην πρώτη αγωνιστική για την φάση των 16 της Ευρωλίγκας, αναμένεται να… ξεσπάσει στην Ολύμπια που μετράει 3 νίκες όλες και όλες και αυτές στην έδρα της. Δεν θα παίξει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που έδωσε τη θέση του στο ρόστερ της Α1, μετά από απόφαση του Ζοτς, στον Μάρκους Χάισλιπ.



Στο κλειστό γήπεδο των Ιλισίων, ο Hλυσιακός θα υποδεχτεί τον Κολοσσό με μοναδικό στόχο το ροζ φύλλο αγώνα, προκειμένου να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ στο κλειστό της Ν. Σμύρνης ο Πανιώνιος υποδέχεται το Περιστέρι σε ένα ντέρμπι από τα παλιά. Και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη μέση της βαθμολογίας και ο νικητής θα πάρει σημαντική βαθμολογική ανάσα.



Νωρίτερα στα Τρίκαλα, η τοπική ομάδα υποδέχεται την ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων σε ένα ντέρμπι παραμονής! Την τελευταία στιγμή οι παίκτες της “Ένωσης” πληρώθηκαν ένα έναντι από τα οφειλόμενα και θα δώσουν κανονικά το “παρών” και οι Αμερικανοί της ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι ο νικητής παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα και ανανεώνει τις ελπίδες του για αοφυγή του υποβιβασμού.




Η αυλαία πέφτει με ντέρμπι



Τέλος, την Κυριακή στο κλειστό της Καβάλας, η τοπική ομάδα δεν έχει πολλές πιθανότητες για το ροζ φύλλο, υποδεχόμενη την ομάδα μοντέλο της φετινής περιόδου του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το Μαρούσι αναμένεται εύκολα η δύσκολα να φύγει με τους 2 βαθμούς της νίκης και να συνεχίσει την τρελή του κούρσα.



Την αγωνιστική κλείνει το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και την ομάδα του Άρη, η οποία με τον ερχομό του Μπλατ, πήγε να κάνει την μεγάλη ανατροπή στον ημιτελικό Κυπέλλου και να αποκλείσει τους “ερυθρόλευκους”. Από την άλλη μεριά η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, προέρχεται από ένα πολύ μεγάλο διπλό στη φάση των “16” της Ευρωλίγκας απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ και με την ψυχολογία ανεβασμένη αλλά και με έναν “σεληνιασμένο” Τζος Τσίλντρες θα προσπαθήσει να κρατήσει το αήττητο στο ΣΕΦ αλλά και την πρώτη θέση. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα ματς που θα προκαλέσει αρκετές συγκινήσεις.



Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:




Σάββατο (30/01)

ΠΑΟΚ Sports Arena: ΠΑΟΚ – Πανελλήνιος (15:45 NS1)
Διαιτητές: Παπαδημητρίου , Γκόντας , Σταματόπουλος

ΟΑΚΑ: Παναθηναϊκός – Γ.Σ Ολύμπια (17:00 CONN-X SP2)
Διαιτητές: Βορεάδης , Βαρδάλος , Δεσλής

Κλειστό Δημοτικό Γήπεδο Iλισίων: Ηλυσιακός – Κολοσσός (17:00)
Διαιτητές: Μουζάκης , Καρακατσούνης , Ταβουλαρέας

Δ.Γ. Τρικάλων: Τρίκαλα – ΑΕΚ (17:00 ΕΤ1)
Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Παπαπέτρου, Μπήτης

Κ.Γ. Νέας Σμύρνης: Πανιώνιος – Περιστέρι (19:00 CONN-X)
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Αναστόπουλος , Ξενικάκης

Κυριακή (31/01)


ΔΑΚ Καλαμίτσας: Καβάλα – Μαρούσι (17:00 ΕΤ1)
Διαιτητές: Σχινάς, Αφεντουλίδης, Γκούμας

ΣΕΦ: Ολυμπιακός-Άρης (19:00 ΣΚΑΙ)
Διαιτητές: Τανατζής, Φούφης, Σώμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ