NBA

Ντάλεμπερτ-Μούρνινγκ στο πλευρό της Αϊτής

Ντάλεμπερτ-Μούρνινγκ στο πλευρό της Αϊτής
Νταλεμπέρτ-Αϊτή

Eπιταγή 100.000 δολαρίων στη UNISEF για τα παιδιά στην Αϊτή έδωσε ο μοναδικός Αϊτινός στο NBA, Σ.Νταλεμπέρτ

Έτσι, ο σέντερ των Philadelphia 76ers, Σάμουελ Ντάλεμπερτ, ο οποίος είναι ο μοναδικός εν ενεργεία Αϊτινός στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ, πραγματοτοποίησε ταξίδι-αστραπή στην πατρίδα του μαζί με τον πρώην άσο του NBA Αλόνζο Μούρνινγκ, όπου προσέφερε στη UNISEF επιταγή αξίας 100.000 δολαρίων για την βοήθεια των παιδιών που χτυπήθηκαν από το σεισμό.
Τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν μάλιστα την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια αγώνα των 76ers, με τον κόσμο να κάνει δωρεές υπέρ των παιδιών της Αϊτής πριν και μετά το τέλος του αγώνα (ύστερα από παρότρυνση του Ντάλεμπερτ) και τον σέντερ των Philadelphia να διπλασιάζει το τελικό ποσό.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Ντάλεμπερτ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο "CBS" κατά την επιστροφή του, έκανε λόγο για τις αντιξοότητητες κάτω από τις οποίες προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους οι γιατροί στην Αϊτή ενώ έκανε έκκληση στην αμερικανική κυβέρνηση να δώσει έμφαση στην βοήθεια των ορφανών παιδιών.

"Οι γιατροί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, όμως δεν έχουν αρκετά εφόδια. Τους είδα να κάνουν εγχειρίσεις πάνω σε τραπέζια κουζίνας και να ακρωτηριάζουν πόδια χρησιμοποιώντας μαχαίρια με τα οποία συνήθως κάποιος κόβει ξύλο και όχι κόκκαλα ανθρώπων.

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων. Θα πρέπει να βάλουν τα ορφανά παιδιά σε ένα αεροπλάνο και να τα φέρουν άμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες",

τόνισε χαρακτηριστικά, ο οποίος μαζί με τον Μούρνινγκ έφεραν στην Αμερική ένα 7άχρονο παιδί και το έδωσαν σε μία οικογένεια που προσπαθούσε να το υϊοθετήσει εδώ και τέσσερα χρόνια.

"Αυτά τα παιδιά πρέπει να βρουν τις οικογένειές τους. Οι οικογένειές τους τα περιμένουν", κατέληξε χαρακτηριστικά.






TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ