Νίμπουργκ-Μπάνβιτ 78-87

Το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για να προκριθεί στους ομίλους της Ευρωλίγκας έκανε η Μπάνβιτ του Ιτούδη, μετά τη νίκη της με 87-78 επί της Νίμπουργκ. Την Πέμπτη (3/10) με την Οστάνδη
Η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη έφτασε στην πρώτη νίκη στον προκριματικό όμιλο της Ευρωλίγκας, που διεξάγεται στο Βίλνιους.
Η τουρκική ομάδα επιβλήθηκε εύκολα με 87-78 της Νίμπουργκ και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Οστάνδη την Πέμπτη (3/10, 8.30μ.μ.).
Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη ήταν καλύτεροι σε όλες τις κατηγορίες, έδωσαν περισσότερες ασίστ (21-16), έκλεψαν περισσότερες μπάλες (9-4) και υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (10-13).
Ο αγώνας
Μετά το πρώτο ισορροπημένο δεκάλεπτο στο οποίο τον πρώτο λόγο είχαν οι επιθέσεις και οι άμυνες ήταν δευτερευούσης σημασίας, η Μπάνβιτ άρχισε να ξεχωρίζει. Ένα επιμέρους 26-16 στο β’ δεκάλεπτο έδωσε στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, προβάδισμα 12 πόντων (40-52) στο τέλος του ημιχρόνου.
Τα ποσοστά των Τούρκων σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες ήταν καλύτερα από εκείνα των γηπεδούχων και όπως καταλαβαίνει κανείς, το μόνο που είχε να κάνει η Μπάνβιτ ήταν να διατηρήσει τα κεκτημένα του α’ ημιχρόνου. Αυτό κι έκανε. Το γ’ δεκάλεπτο τη βρήκε μπροστά με σκορ 70-58, ενώ στην κρίσιμη περίοδο διατήρησε την ψυχραιμία της με τον Τσακ Ντέιβις έγραψε το 82-70 στο ενάμισι λεπτό πριν το τέλος.
Τα δεκάλεπτα: 24-26, 40-52, 58-70, 78-87
Νίμπουργκ: Μασάμπα, Χρίμπαν 5(1), Παλίζα 8(2), Γουέλς 2, Χούσκα 4, Σίμονς 27(3), Μαχάλμπασιτς 15, Ράντσικ 12(2), Πέιτζ 5(1), Πομικαλέκ.
Μπάνβιτ: Ρόουλαντ 9(1), Γκόρντον 7, Έτζ, Ντέιβιτς 10, Μεχία 14, Κούκο 9(1), Σίμονς 16(3), Πρέπελιτς 8(2), Βεϊσεόγλου 8, Οζέρ 6(2).