EUROLEAGUE

Νίκολα Μίροτιτς: Το δίλημμα που έχει δημιουργήσει και ο Παναθηναϊκός

Νίκολα Μίροτιτς: Το δίλημμα που έχει δημιουργήσει και ο Παναθηναϊκός
FCB BASKET

Το "όχι" στη Σερβία μετά από αυτό στην Ελλάδα περιόρισε ακόμη περισσότερο τις εναλλακτικές επιλογές του Νίκολα Μίροτιτς για την επόμενη σεζόν. Για την ακρίβεια, δημιούργησε ένα δίλημμα: Αρμάνι Μιλάνο ή Μονακό.

Το φετινό καλοκαίρι (σχεδόν) όλα περιστρέφονται γύρω από τον Νίκολα Μίροτιτς στην EuroLeague. Τον τελευταίο μήνα δεν υπάρχει άλλωστε ούτε μια μέρα που να μην γραφτεί το όνομά του, ανά την Ευρώπη. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, οι πληροφορίες για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ανακινούνται με ταχύτητα, αλλά εκείνος έχει φροντίσει να διαψεύσει τα πάντα, με την στάση του.

Οι προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό ναυάγησαν μετά από μερικές ημέρες, με την ταυτόχρονη άρνηση να μετακομίσει στην Ελλάδα. Το pressing της Μονακό και τα διαδοχικά ραντεβού δεν απέδωσαν καρπούς. Ακολούθως, το "ναι" στην Παρτίζαν έγινε κι αυτό "όχι". Λόγω απειλών ή όχι, μόνο αυτός το ξέρει. Η ουσία μετράει: για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές εβδομάδες αθέτησε την προφορική δέσμευση που είχε δώσει και ξαναβρέθηκε στην αγορά των free agents.

Μόνο που τώρα, εν αντιθέσει με ό,τι είχε γίνει μετά από το ναυάγιο με τον Ολυμπιακό, η λίστα των πιθανών προορισμών είναι πολύ περιορισμένη. Αν δηλαδή λάβουμε ως δεδομένο (αλήθεια είναι πιθανό αυτό μετά απ' όσα έχουμε δει φέτος;) πως δεν θέλει να παίξει ούτε στην Ελλάδα ούτε στη Σερβία.

Το δίλημμα που δημιούργησε ο ίδιος -με την στάση του- λοιπόν είναι το εξής: Αρμάνι Μιλάνο ή Μονακό;

Η πρώτη έχει ακόμη ένα σημαντικό κενό στο "4" για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ενώ η δεύτερη δεν δείχνει να λογαριάζει τις θέσεις ή τα χρήματα. Πρόσφατα άλλωστε ανακοίνωσε την απόκτηση του Κέμπα Γουόκερ, παρά το γεγονός πως διαθέτει ακόμη τρεις παίκτες με παρεμφερή χαρακτηριστικά (Μάικ Τζέιμς, Έλι Οκόμπο, Τζόρνταν Λόιντ).

Παρεμπιπτόντως, στην Ιταλία η συζήτηση περί επικείμενης συμφωνίας της Αρμάνι Μιλάνο με τον Νίκολα Μίροτιτς έχουν ξαναφουντώσει, δεδομένου κιόλας του γεγονότος πως ο 32χρονος φόργουορντ έχει τον ίδιο ατζέντη (βλ. Ιγκόρ Κρέσπο) με τον Έτορε Μεσίνα. Κάτι που σε δύσκολες στιγμές, όπως τώρα, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Από εκεί και πέρα, στη γειτονική χώρα επανάφεραν το θέμα του Παναθηναϊκού και της πρότασης που φτάνει στα 4.000.000€ σε ετήσια βάση. Οι πράσινοι βέβαια βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων ανάμεσα στον Τόρνικε Σενγκέλια και τη Βίρτους Μπολόνια -προφανώς η μία υπόθεση επηρεάζει άμεσα την άλλη.

Όπως και να έχει, η ουσία είναι μία: ο Νίκολα Μίροτιτς έχει δημιουργήσει ένα δίλημμα (Αρμάνι Μιλάνο ή Μονακό;) στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει τις επόμενες ημέρες. Γιατί δεν βάζουμε τον Παναθηναϊκό στην ίδια συζήτηση; Πολύ απλά γιατί εκείνος ξεκαθάρισε πριν από δύο εβδομάδες πως δεν ενδιαφέρεται να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Εκτός κι αν για πολλοστή φορά ανακαλέσει και αλλάξει άρδην τα δεδομένα.

Το έχει κάνει ξανά και ξανά φέτος, οπότε ουδείς μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις ή να θεωρήσει ως σίγουρη οποιαδήποτε κατάληξη στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ακόμη κι αν ξαναδεσμευτεί. Ο Ολυμπιακός και η Παρτίζαν την πάτησαν ήδη.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΑΚΟ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ