ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκολα Μίροτιτς: Η κίνηση τακτικής της Μπαρτσελόνα και ο μονόδρομος της δικαστικής οδού

Νίκολα Μίροτιτς: Η κίνηση τακτικής της Μπαρτσελόνα και ο μονόδρομος της δικαστικής οδού
©FCBBASKET

Η Μπαρτσελόνα επισημοποίησε το διαζύγιο με τον Νίκολα Μίροτιτς, κάνοντας πολύ προσεκτική χρήση των λέξεων στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Η πρώτη υποχρέωση του "Μίρο" και ο μονόδρομος της δικαστικής οδού.

Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουλίου, η Μπαρτσελόνα τράβηξε την σκανδάλη, ανακοινώνοντας την απόφαση να βγει από το συμβόλαιο του Νίκολα Μίροτιτς. Τα 22.000.000€ που απέμεναν σε αυτό μέχρι την ολοκλήρωσή του ήταν ένα τεράστιο ποσό που δεν ήθελε να πληρώσει ο ισπανικός σύλλογος, δεδομένης της ανάγκης για "συμμόρφωση με το Οικονομικό Σχέδιο Επιβίωσης που έχει θεσπιστεί" όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.

Τι σημαίνει αυτό; Επί της ουσίας, η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε μονομερώς τη συνεργασία της με τον 32χρονο πάουερ φόργουορντ, αφού δεν προέκυψε συμφωνία για το μέγεθος της αποζημίωσης. Έκανε μάλιστα πολύ προσεκτική χρήση των λέξεων στην ανακοίνωση, προκειμένου να μην χρησιμοποιηθεί το οτιδήποτε εναντίον της, σε νομικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει λοιπόν η Mundo Deportivo, ο Νίκολα Μίροτιτς έχει πλέον μπροστά το διάστημα των 20 ημερών για να καταγγείλει τη συγκεκριμένη κίνηση της Μπαρτσελόνα, επικαλούμενος την "άδικη απόλυση". Έτσι, το τελευταίο στάδιο του διαζυγίου των δύο πλευρών θα παιχτεί στο δικαστήριο.

Η ουσία βέβαια δεν αλλάζει: ο Νίκολα Μίροτιτς είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει, ήτοι στην Παρτίζαν, με την οποία έχει δεσμευτεί σε προφορικό επίπεδο. Το ύψος της αποζημίωσης είναι βέβαια εξίσου σημαντικό για τον ίδιο, ειδικά από την στιγμή που παρουσιάστηκε αδιάλλακτος όλο αυτό το διάστημα σε όσα ζητούσε, δηλαδή το σύνολο των 22.000.000€ που προβλεπόταν στο συμβόλαιό του.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ EUROLEAGUE LIGA ENDESA ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ