ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Τέλος ο Νίκολα Μίροτιτς

Μπαρτσελόνα: Τέλος ο Νίκολα Μίροτιτς
©FCBBASKET

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Νίκολα Μίροτιτς, μια ιστορία που απασχόλησε πολύ τον ισπανικό σύλλογο το προηγούμενο διάστημα.

Το σίριαλ του Νίκολα Μίροτιτς με την Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε -με κάθε επισημότητα- το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουλίου. Ο ισπανικός σύλλογος ανακοίνωσε πως τερματίστηκε η συνεργασία με τον 32χρονο φόργουορντ, γεγονός που σημαίνει πως οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμβιβασμό αναφορικά με την αποζημίωση που θα λάβει ο έμπειρος αθλητής.

"Σήμερα, η Μπαρτσελόνα ενημέρωσε επίσημα στους νομικούς εκπροσώπους του Νίκολα Μίροτιτς την απόφαση να ολοκληρωθεί το επαγγελματικό συμβόλαιο του αθλητή με τον σύλλογο, που τον δέσμευε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2025. Αυτό το μέτρο πάρθηκε για λόγους συμμόρφωσης με το Οικονομικό Σχέδιο Επιβίωσης που έχει θεσπίσει η Μπαρτσελόνα" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Το θέμα του διαζυγίου των δύο πλευρών αποτελούσε το talk of the town στους κόλπους της EuroLeague εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Η Μπαρτσελόνα διατυμπάνιζε πως θέλει να αλλάξει οικονομική πολιτική, με το υπέρογκο συμβόλαιο του Νίκολα Μίροτιτς να μην συμβαδίζει με τη νέα τάξη πραγμάτων στον ισπανικό σύλλογο.

Από την στιγμή άλλωστε που ο "Μίρο" απαιτούσε να πληρωθεί το σύνολο του ποσού που προβλεπόταν την επόμενη διετία (περί τα 22.000.000€), ήταν προφανές πως το θέμα δεν θα έκλεινε σύντομα. Εν τέλει όμως, οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμβιβασμό (σ.σ.: δεν έχουν γίνει γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες, με τον 32χρονο φόργουορντ να είναι πλέον ελεύθερος να υπογράψει σε άλλον σύλλογο.

Ποιος θα είναι αυτός; Η Παρτίζαν, με την οποία έχει δώσει τα χέρια κι έχει δεσμευτεί σε προφορικό επίπεδο.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ LIGA ENDESA EUROLEAGUE ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ