NBA

Νίκολα Γιόκιτς: Ο back-to-back MVP του NBA κινδυνεύει με back-to-back σκούπες

Denver Nuggets center Nikola Jokic gestures at Golden State Warriors head coach Steve Kerr in the first half of an NBA basketball game Monday, March 7, 2022, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Denver Nuggets center Nikola Jokic gestures at Golden State Warriors head coach Steve Kerr in the first half of an NBA basketball game Monday, March 7, 2022, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) 2022 AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Από το MVP στη σκούπα από τους Σανς και από το δεύτερο MVP (που έρχεται) σε μία νέα πιθανή σκούπα από τους Γουόριορς, ο Νίκολα Γιόκιτς αντιλαμβάνεται πως οι Νάγγετς δεν είναι ακόμη έτοιμοι να κάνουν πρωταθλητισμό.

Πήρε τη σεζόν 2020/21 το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου, θα το πάρει και φέτος με τον Τζοέλ Εμπίντ να μένει δεύτερος και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να περιορίζεται στην τρίτη θέση, ωστόσο ο Νίκολα Γιόκιτς βρίσκεται ακόμη μακριά από το να θεωρηθεί ηγέτης ομάδας που μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Και γιατί του λείπουν δύο πενταδάτοι (Τζαμάλ Μάρι - Μάικλ Πόρτερ), αλλά κι επειδή οι Σβώλοι χρειάζονται ακόμη περισσότερο βάθος για να γίνουν contenders.

Ο Σέρβος σέντερ που έγραψε 27.1 πόντους, 13.8 ριμπάουντ, 7.9 ασίστ, 1.5 κλεψίματα και 1 μπλοκ ανά 33.5 λεπτά σε 74 αγώνες της regular season βλέπει τους Γουόριορς έτοιμους να καθαρίσουν με σκούπα τη σειρά του α' γύρου των playoffs απέναντι στους Νάγγετς και όσο κι αν αυτός γράφει καλά νούμερα (29.3 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2.3 κλεψίματα, 1 μπλοκ ανά 33.7 λεπτά), τόσο οι γύρω του δεν είναι ικανοί, αρκετοί αριθμητικά και ποιοτικά, για να τον βοηθήσουν να σπρώξει την ομάδα του Ντένβερ βαθιά στα playoffs.

Ο Γιόκιτς ξέρει ότι θα πάρει back-to-back MVP, ξέρει όμως ότι μπορεί να γράψει και back-to-back αποκλεισμούς με sweep. Πέρυσι οι Νάγγετς επικράτησαν με 4-2 των Μπλέιζερς στον α' γύρο των playoffs της Δύσης και στη συνέχεια σκουπίστηκαν από τους μετέπειτα φιναλίστ Σανς με ήττες με 17, με 25, με 14 και με 7 πόντους. Φέτος η ομάδα του Ντένβερ έχει χάσει με 16, με 20 και με 5 πόντους από τους Γουόριορς, με τον Γιόκιτς να μετράει επτά σερί ήττες και να βρίσκεται κοντά στο να γράψει αρνητική ιστορία.

TAGS NBA ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ