ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Νίκη αγνοείται στον Κόροιβο

Νίκη αγνοείται στον Κόροιβο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Περίοδο έντονης αγωνιστικής κάμψης περνάει ο Κόροιβος που με την ήττα στο ΟΑΚΑ (70-49 από την ΑΕΚ) έφτασε τα έξι σερί αρνητικά αποτελέσματα. Με μόλις μία νίκη στα τελευταία εννιά παιχνίδια, η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου έχει κάθε λόγο να ανησυχεί.

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει ο Κόροιβος τον τελευταίο ενάμιση μήνα, με τις ήττες να είναι διαδοχικές και να φέρνουν την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου μεταξύ αυτών που βρίσκονται σε κατάσταση... κινδύνου, σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση της παραμονής. Οι "μπλε", που ηττήθηκαν στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ (70-49) , έφτασαν τα έξι σερί αρνητικά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε επισφαλή θέση, όντας μόλις δύο νίκες μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πρόδηλο είναι πως η εικόνα τους δεν είναι τέτοια που προσφέρει ηρεμία. Από την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στην οποία βρισκόταν την 11η αγωνιστική, ο Κόροιβος έπεσε πλέον στη δέκατη, δύο νίκες μόλις μακριά από τη διακεκαυμένη ζώνη. Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου αγνοεί τη χαρά της νίκης από το... 2015, οπότε και επικράτησε εκτός έδρας του Αρκαδικού (88-89). Έκτοτε συλλέγει μόνο κίτρινα φύλλα αγώνα, έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα το παθητικό της.

Πιο συγκεκριμένα, στα έξι παιχνίδια που ακολούθησαν το "διπλό" στην Τρίπολη δέχεται -κατά μέσο όρο- λιγότερους πόντους (74.7 έναντι 75.2), αλλά στον αντίποδα σκοράρει πολύ λιγότερο. Με μόλις 65 πόντους ανά παιχνίδι (έναντι 70.5 μέχρι την 11η αγωνιστική) είναι λογικό να έρθουν τα πάνω κάτω. Κι όλα αυτά δίχως να έχει αλλάξει σημαντικά η εικόνα του ρόστερ ή να έχει προκύψει κάποια σημαντική απώλεια παίκτη στο μεσοδιάστημα.

Νίκη αγνοείται στον Κόροιβο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πριν από αυτά όμως, θα πρέπει να κερδίσει κάποιους από τους αγώνες που ακολουθούν. Με πρώτο και καλύτερο αυτόν απέναντι στην Κηφισιά (13/2, 17:00). Είναι μια καλή ευκαιρία για τους "μπλε" να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί και να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις, αφού -την ίδια ώρα- η Καβάλα αντιμετωπίζει την ΑΕΚ. Παρεμπιπτόντως, αν δεν έρθει η νίκη ούτε κόντρα στην Κηφισιά, τότε το σερί κινδυνεύει να μεγαλώσει επικίνδυνα, αφού στη συνέχεια ο Κόροιβος αντιμετωπίζει τον Άρη (εκτός) και τον Ολυμπιακό (εντός). Ήτοι κινδυνεύει να φτάσει τις εννιά σερί ήττες και να κλείσει δύο μήνες δίχως ροζ φύλλο αγώνα.

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ