STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Νεστέροβιτς: «Ήρθα για τίτλους»

Νεστέροβιτς: «Ήρθα για τίτλους»
Ποιος με είπε γέρο; INTIME SPORTS

Χωρίς πανηγυρισμούς και με χαμηλό προφίλ οι ερυθρόλευκοι έφυγαν από το ΟΑΚΑ, με τη νίκη μέσα στο πούλμαν και την ψυχολογία τους για πρώτη φορά μετά από καιρό, τόσο ανεβασμένη. «Το θέμα είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, όχι ένα ματς» είπε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Μια ηρεμία σχεδόν πρωτόγνωρη, μια κρυφή αισιοδοξία και μια υποβόσκουσα ικανοποίηση. Αυτά ήταν τα στοιχεία των αποδυτηρίων του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, όπου επικράτησε του Παναθηναϊκού, αλλά κυρίως έδειξε για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, ότι κοιτάζει στα ίσια τον αντίπαλό του και δεν φοβάται, ούτε χάνει το στόχο του.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, πάντως, δεν ήθελαν να μιλήσουν πολύ. Θα προτιμούσαν να είχαν φύγει εντελώς ήσυχα, κατευθείαν για τα σπίτια τους και να κρατήσουν χαμηλό προφίλ. Άλλωστε, ένα ματς πήραν οι ερυθρόλευκοι, όχι το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον αυτή η νοοτροπία έβγαινε από τους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά.

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν ήθελε να πει κουβέντα για την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ. Αν και δεν υπήρξαν τελικά ακρότητες, ο Kill Bill ήταν επηρεασμένος, όμως ήταν εξαιρετικά σωστός στο μοίρασμα του παιχνιδιού, ενώ συνεργάστηκε σε μεγάλο βαθμό με έναν εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού, τον Ράσο Νεστέροβιτς, ο οποίος δήλωσε:

« Η νίκη ήταν προϊόν ομαδικής δουλειάς. Γύρισα από το ΝΒΑ για να πάρω τίτλους με τον Ολυμπιακό. Στην Αμερική αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Ημουν ευλογημένος που τα κατάφερα με τους Σπερς και ελπίζω η φετινή σεζόν να έχει την ίδια κατάληξη».

Μπουρούσης: «Το θέμα είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουρούσης έσπευσε να ρίξει τους τόνους και να πει ότι σημασία έχει να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα κι όχι ένα ματς μόνο. «Είναι μία σπουδαία επιτυχία για μας. Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ήταν κακός και στηριχθήκαμε πολύ στην άμυνά μας. Δεν μένουμε όμως σ' αυτή τη νίκη γιατί το αποτέλεσμα αυτό δεν κρίνει το πρωτάθλημα. Αν δεν πάρεις τον τίτλο στο τέλος, αυτή η νίκη δεν θα έχει καμία σημασία».

Βασιλόπουλος: «Πίστη και συγκέντρωση»

Τέλος, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος (που έπαιξε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Ντρου Νίκολας και πήρε ακόμη ένα ψυχολογικό μπόνους για εκείνον, τώρα που έχει επιστρέψει μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αδράνειας), είπε: «Είχαμε πίστη και συγκέντρωση. Ακόμα και όταν κατά διαστήματα χάναμε, πράγμα φυσιολογικό όταν παίζεις στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια. Είχαμε πει ότι δεν θέλουμε να δεχθούμε εύκολα καλάθια από τον Παναθηναϊκό και τα καταφέραμε. Σίγουρα είναι μία μεγάλη νίκη αλλά δεν αλλάζει κάτι για τη συνέχεια».

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ