EUROBASKET

Ανθελληνικές κορώνες των Σκοπιανών

Ανθελληνικές κορώνες των Σκοπιανών

Οι Σκοπιανοί ακόμη πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Ελλάδας τονίζοντας ότι οι σύγχρονοι Έλληνες προέρχονται από την Αφρική, αλλά και ότι ο ΜαΚάλεμπ είναι ο "σπουδαιότερος Μακεδόνας"!

Η επικράτηση με 72-58 των Σκοπιανών στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Eurobasket σκόρπισε ντελίριο ενθουσιασμού στη γειτονική χώρα όπου χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους.

Οι Σκοπιανοί πανηγύρισαν ξέφρενα την επικράτηση επί της Ελλάδας υψώνοντας σημαίες με τον 'Ηλιο της Βεργίνας αλλά και κραυγάζοντας ανθελληνικά συνθήματα.

Σημειώνεται πως σε ιστοσελίδα που σχετίζεται αποκλειστικά με το μπάσκετ, ο Μπο ΜακΚάλεμπ χαρακτηρίστηκε ως " ο σπουδαιότερος Μακεδόνας".

Ανθελληνικές κορώνες των Σκοπιανών

Στο Twitter εκατοντάδες Σκοπιανοί εξέφρασαν την απέραντη χαρά τους για τη νίκη επί της Ελλάδας. "In your face" έγραψαν αρκετοί εξ αυτών, όπως τονίζεται στον Τύπο της χώρας.

"Είναι τρελό που στα Σκόπια αλλά και σε ολόκληρη τη 'Μακεδονία' όλοι έχουν βγει στους δρόμους και γιορτάζουν αυτή την επιτυχία" δήλωσε ο 34χρονος σέντερ Γκετσέφσκι, με τον Πέρο Αντιτς να αναφέρει:

" Γιορτάζουμε στις 8 Σεπτεμβρίου την ημέρα ανεξαρτησίας. Ίσως θα πρέπει να αναγερθεί ένα άγαλμα και για εμάς, μετά τη νίκη επί της Ελλάδας".

Ανθελληνικές κορώνες των Σκοπιανών

Δεν έλειψαν και οι εθνικιστικές κραυγές, όπου σε κάποιες περιπτώσεις γινόταν λόγος για καταγωγή των σύγχρονων Ελλήνων από την Υποσαχάρια Αφρική (!!!) και των Σκοπιανών από την αρχαία Μακεδονία.

Τι σχέση βέβαια μπορεί να έχουν όλα αυτά με το μπάσκετ είναι ένα άλλο θέμα...

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ