NBA

NBA, ξέσπασε ο Ντέιβις για την διαιτησία με Σέλτικς: "Μας έκλεψαν, αυτά είναι μ@λ@κίες"

Ο Άντονι Ντέιβις
Ο Άντονι Ντέιβις 2022 MATT SLOCUM/AP IMAGES

Ο Άντονι Ντέιβις δεν μάσησε τα λόγια του μετά την ήττα των Λέικερς από τους Σέλτικς - και κυρίως το no-call στον ΛεΜπρόν Τζέιμς στο φινάλε της 4ης περιόδου - ξεσπώντας εναντίον των διαιτητών, με τους Τζέιμς και Χαμ να τον σιγοντάρουν.

Οι Λέικερς... βράζουν. Το no-call στον ΛεΜπρόν Τζέιμς σε φάουλ του Τζέισον Τέιτουμ στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του αγώνα στον δρόμο για την ήττα στην παράταση από τους Σέλτικς στην Βοστώνη (125-121) έκανε έξαλλους τους παίκτες της ομάδας, με τον Άντονι Ντέιβις να λέει πράγματα για τους διαιτητές που είναι δεδομένο ότι θα επιφέρουν... πρόστιμο από το NBA.

"Ο Τέιτουμ του έκανε φάουλ. Του έκανε φάουλ. Ξεκάθαρα. Ξεκάθαρα. Αυτά είναι μ@λ@κίες" δήλωσε αρχικά ο Ντέιβις μετά τον αγώνα, συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος: "Αυτό είναι απαράδεκτο. Και σας εγγυώμαι ότι τίποτα δεν θα συμβεί στους διαιτητές. Μας έκλεψαν σήμερα, ειλικρινά. Ήταν εξώφθαλμο φάουλ... Είναι απαράδεκτο για να είμαι ειλικρινής. Οι διαιτητές ήταν κακοί. Ήταν κακοί σήμερα".

Οι Λέικερς διαμαρτύρονται γενικά για την αντιμετώπιση που είχαν, με ένα από τα επιχειρήματά τους - πέρα από το φάουλ που δεν δόθηκε στο φινάλε - να είναι το γεγονός ότι οι βολές ήταν 39-20 υπέρ των Σέλτικς. Ο ΛεΜπρόν πάντως το πήγε πιο μακριά το θέμα και δεν έμεινε απλώς στο παιχνίδι με τους Σέλτικς αλλά και σε πρόσφατα παιχνίδια που κρίθηκαν από διαιτητικές αποφάσεις. Όπως αυτό με τους Μάβερικς προ εβδομάδων όταν το NBA παραδέχθηκε ότι υπήρξαν 7 (!) λανθασμένες υποδείξεις σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, με αποκορύφωμα - πάλι - ένα no-call σε λέι-απ του ΛεΜπρόν στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

"Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Βλέπω μπάσκετ κάθε μέρα. Όλο αυτό χτίζεται τόσο καιρό. Όλοι έχετε δει τα παιχνίδια που έχουμε χάσει από χαμένα σφυρίγματα" ανέφερε αρχικά ο ΛεΜπρόν, για να προσθέσει: "Είχαμε μία ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι, όπως ακριβώς συνέβη πριν από δύο εβδομάδες κόντρα στους Μάβερικς όταν δεν δόθηκε φάουλ., Με τους Κινγκς δεν δόθηκε φάουλ στον Ναν και η ευκαιρία να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι.

Δεν καταλαβαίνω τι κάνουμε. Παρακολουθώ μπάσκετ κάθε μέρα. Βλέπω αγώνες κάθε μέρα. Δεν βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε καμία άλλη ομάδα. Είναι περίεργο".

Ο τεχνικός των Λέικερς, Ντάρβιν Χαμ, δεν έκρυψε ούτε αυτός τον εκνευρισμό του, λέγοντας στις δηλώσεις του: "Όσο και να μην θέλεις να ρίξεις το φταίξιμο στους διαιτητές, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να το κάνουμε ατό. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο (σ.σ ο ΛεΜπρόν) και δεν μπορεί να κερδίσει κάποιο σφύριγμα. Επειδή παίζει με δύναμη και δεν κάνει θέατρο ή δεν φωνάζει όταν σουτάρει, τιμωρείται για αυτό. Το έχω δει αυτό να γινεται και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και παλαιότερα με τον Σακίλ Ο'Νιλ. Δεν θέλω να δω άλλη two-minute report από το NBA. Μπορούν να το κρατήσουν για τους εαυτούς τους. Δεν μας κάνει καλό και πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε".

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ