NBA

NBA, Βασίλιε Μίτσιτς: Το ρεσιτάλ στο ντεμπούτο του με τους Χόρνετς, η αποθέωση του Κλίφορντ και το "ήρθα για να αποδείξω ποιος είμαι" του Σέρβου

Ο Βασίλιε Μίτσιτς
Ο Βασίλιε Μίτσιτς Ⓒ 2024 NELL REDMOND/ ASSOCIATED PRESS

Ο Βασίλιε Μίτσιτς χρειάστηκε ελάχιστο χρόνο για να νιώσει άνετα στους Χόρνετς, πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση στην νίκη επί των Γκρίζλις, αγγίζοντας το double-double. Το VIDEO με τις καλύτερες στιγμές του, η αποθέωση από τον Στιβ Κλίφορντ και η ατάκα του ότι πήγε στο NBA για να δείξει ποιος είναι.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς είναι πλέον... ελεύθερος. Έπειτα από μήνες που πάλευε να κερδίσει χρόνο συμμετοχής στους - γεμάτους γκαρντ και με βλέψεις πρωταθλητισμού - Θάντερ, ο Σέρβος είδε τους Χόρνετς να τον αποκτούν μέσω ανταλλαγής και έδειξε άμεσα τι μπορεί να κάνει.

Ο Σέρβος έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο με την φανέλα της Σάρλοτ στην νίκη της με 115-106 επί των Γκρίζλις, τελειώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους (ρεκόρ καριέρας) με 6/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 9 ασίστ (ρεκόρ καριέρας) και 3 λάθη σε 26 λεπτά συμμετοχής, θυμίζοντας τον Μίτσιτς της... Αναντολού Εφές.

Η εμφάνισή του φάνηκε ότι... αιφνιδίασε κάποιους, που προφανώς είχαν στο μυαλό τους τον Μίτσιτς των Θάντερ, όπου σε 30 αγώνες είχε μόλις 3.3 πόντους και 2.5 ασίστ μέσο όρο σε 12 λεπτά συμμετοχής σε 30 αγώνες. Προφανώς όλοι αυτοί είχαν υποτιμήσει την αξία του δις MVP του Final Four της EuroLeague (2021, 2022), ενός εκ των κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Στιβ Κλίφορντ δεν είναι σίγουρο ότι ήξερε τι έχει στα χέρια του. Είναι δεδομένο πάντως ότι κατάλαβε για τα καλά πλέον ότι θα έχει στην διάθεσή του έναν παίκτη κλάσης, με τον τεχνικό των Χόρνετς να αποθεώνει τον Σέρβο, λέγοντας πως "έχει όλα αυτά τα πράγματα που... δεν διδάσκονται. Ξέρει πού είναι όλοι στο παρκέ. Προφανώς είναι σπουδαίος πασέρ και καλός στο Pick and Roll. Και έχει μέγεθος. Είναι μεγάλος. Κάποιες από τις πάσες που κάνει ίσως τις βλέπου και άλλοι, αλλά δεν έχουν την ικανότητα να τις βγάλουν".

Η ατάκα του Μίτσιτς

Ο Μίτσιτς από την πλευρά του ήταν συνειδητοποιημένος. Μιλώντας μετά το ματς στα ΜΜΕ έδειξε ότι έχει αυτοπεποίθηση, δείχνοντας έτοιμος να αποδείξει σε όλους τι παίκτης είναι. "Ήρθα στο NBA με έναν στόχο, όχι απλώς για να είμαι μέλος μίας ομάδας" δήλωσε αρχικά ο Σέρβος, για να προσθέσει: "Ήρθα για να αποδείξω ποιος είμαι στο παρκέ. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτός παραμένει ο στόχος μου στο NBA μέχρι να πάρω την ευκαιρία μου, επειδή το έκανα και στην Ευρώπη".

Ακολούθως ο Σέρβος τόνισε για την παρουσία του στους Θάντερ: "Αυτή τη στιγμή ακόμα μαθαίνω. Μάζεψα χρήσιμη εμπειρία στην Οκλαχόμα. Προφανώς δεν ήταν εύκολο να διαχειριστώ τα λεπτά που έπαιζα και τον ρόλο που είχα, αλλά, στο τέλος της ημέρας, ήξερα πού βρισκόμουν και ότι είχα στην ομάδα έναν από τους καλύτερους περιφερειακούς του NBA (σ.σ Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ). Προσπάθησα απλώς να μείνω έτοιμος, να είμαι σε καλή σωματική κατάσταση και θα συνεχίσω με την ίδια λογική".

Κλείνοντας, ο Μίτσιτς ανέφερε με νόημα: "Χαίρομαι που εδώ καταλαβαίνουν ότι έχω δυνατότητες και με βοήθησαν να έρθω. Προσπαθώ να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Στο NBA υπάρχει πολύ ατομικό ταλέντο σε όλες τις ομάδες, αλλά αν δεν πάρεις μία ευκαιρία να το δείξεις αυτό, πρέπει να βρεις άλλους τρόπους να βοηθήσεις. Πάντα πίστευα ότι το μπάσκετ είναι όμορφο όταν παίζουν όλοι μαζί.

Δεν πιστεύω ότι είμαστε όλοι σαν τον Στεφ Κάρι ή τον Λούκα Ντόντσιτς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παίξουμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να παίξεις μπάσκετ και όσο το πιστεύεις αυτό, βοηθάς την ομάδα σου και τον συμπαίκτη σου, πασάρεις την μπάλα, τότε αυτό σημαίνει ότι παίζουμε όλοι μαζί".

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ