ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ

NBA, Βαλαντσιούνας: "Μικρός έκανα αναγκαστικά χορό τρεις φορές την εβδομάδα, ως επιβράβευση έπαιζα και μπάσκετ"

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας με την φανέλα των Πέλικανς
Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας με την φανέλα των Πέλικανς Ⓒ 2021 MARK J. TERRILL/ASSOCIATED PRESS

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας συνεχίζει την πετυχημένη του καριέρα στο ΝΒΑ και σε δηλώσεις του σε λιθουανική εκπομπή παραδέχτηκε πως μικρός έκανε αναγκαστικά χορό τρεις φορές την εβδομάδα πριν καταλήξει στο μπάσκετ.

Το όνειρο του Γιόνας Βαλαντσιούνας στο ΝΒΑ ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, το 2012 με τους Τορόντο Ράπτορς και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στους Πέλικανς. Ο ύψους 2.11 σέντερ από τη Λιθουανία όμως ξεκίνησε με τον χορό, μία δραστηριότητα που λόγω του ύψους του ήταν ασυνήθιστη.

Όπως παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε λιθουανική εκπομπή πως, όταν ήταν ακόμα μικρός αναγκαζόταν να παρακολουθεί μαθήματα χορού τρεις φορές την εβδομάδα μιας και "ήταν πιο ευχάριστο οπτικά".

"Παιδί μου τι θα κάνεις με το μπάσκετ; Δεν μπορείς να ζήσεις από αυτό. Ο χορός τουλάχιστον είναι ευχάριστος οπτικά", του λέγανε όταν ήταν μικρός. "Ήταν αναγκαστικό να πάω για χορό. Παρακολουθούσα μαθήματα κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη και μετά ως επιβράβευση έπαιζα μπάσκετ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Θυμάμαι μία Τετάρτη προσπάθησα στα κρυφά να φύγω από τον χορό και να πάω στην προπόνηση μπάσκετ. Η μαμά μου το έμαθε και ήρθε στην προπόνηση του μπάσκετ και με έσυρε έξω ενώ στεκόμουν στη μέση του παρκέ. Δεν πήγα στην προπόνηση την επόμενη ημέρα, ήταν ντροπιαστικό".

Το ΝΒΑ έχει πολλά χρήματα και ένα από τα πράγματα που έμαθε από νωρίς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν πως να αποφεύγει τις "gold diggers" τις γυναίκες δηλαδή που αναζητούν πλούσιο άντρα.

"Η πληροφορία διαρρέει. Το μαθαίνουν από διαφορετικούς ανθρώπους και πάρτι. Εκεί δεν καλούν κοπέλες που διαβάζουν και έχουν στόχους αλλά το αντίθετο. Μόνο παίκτες που δεν έχουν μυαλό επηρεάζονται και πέφτουν θύματα. Είναι εύκολο να παρασυρθείς. Υπήρχαν παίκτες, ιδιαίτερα μικροί σε ηλικία, που παρασύρθηκαν. Η προπονήσεις πριν από την έναρξη της σεζόν υπάρχουν για κάποιο λόγο".

TAGS ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ