ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ

NBA, Τζόρνταν: Φανέλα από τους τελικούς του 1998 "φλερτάρει" με το φράγμα των 5 εκατ. δολαρίων

Ο Μάικλ Τζόρνταν επιχειρεί προσπάθεια υπό την επιτήρηση του Καρλ Μαλόουν
Ο Μάικλ Τζόρνταν επιχειρεί προσπάθεια υπό την επιτήρηση του Καρλ Μαλόουν Ⓒ 1997 BETH A. KEISER/ ASSOCIATED PRESS

Η φανέλα που φόρεσε ο Μάικλ Τζόρνταν στο Game 1 των τελικών του NBA κόντρα στους Τζαζ το 1998 θα βγει σε δημοπρασία τον Σεπτέμβριο, με τις πρώτες προβλέψεις να αναφέρουν ότι ίσως πωληθεί έναντι 5 εκατ. δολαρίων.

Η λατρεία στο πρόσωπο του Μάικλ Τζόρνταν είναι δεδομένη. Όταν πρόκειται για αντικείμενα που έχουν σχέση μαζί του, αυτό γίνεται ακόμα πιο σαφές. Και υπάρχει και ένα ακόμα παράδειγμα που το αποδεινύει.

Όπως έγινε γνωστό, το διάστημα 6-14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να βγει σε δημοπρασία η φανέλα που φόρεσε ο "Air" στο Game 1 των NBA Finals toy 1998 ανάμεσα στους Μπουλς και τους Τζαζ στην Γιούτα. Οι προσφορές αναμένεται να είναι ψηλές. Πόσο ψηλές; Τόσο που ίσως γραφτεί ιστορία, αφού υπάρχουν προβλέψεις που αναφέρουν ότι ίσως κάποια από αυτές σπάσει το φράγμα των 5 εκατ. δολαρίων!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η συγκεκριμένη εμφάνιση είναι μία από τις δύο από την σειρά των τελικών του 1998 που αναμένεται να βγει σε δημοπρασία. Η συγκεκριμένη σειρά έχει την δική της σημασία, αφού οι Μπουλς κατέκτησαν τότε τον τίτλο με 4-2 νίκες, με τον Τζόρνταν να σημειώνει το νικητήριο καλάθι στο Game 6, σε μία από τις πιο εμβληματικές στιγμές στην ιστορία του NBA. Είναι η σεζόν (1997/98) για χάρη της οποίας γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ "The Last Dance".

Για την ιστορία, το Game 1 των NBA Finals 1998 - το παιχνίδι δηλαδή στο οποίο ο Τζόρνταν φόρεσε την φανέλα που θα βγει σε δημοπρασία - διεξήχθη στην Γιούτα στις 3 Ιουνίου 1998, με τους Τζαζ να παίρνουν την νίκη με 88-85. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Τζόρνταν είχε 33 πόντους με 13/29 σουτ (1/2 τρίποντα), 6/8 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κοψίματα σε 45 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες ο Τζόρνταν έκανε διακοπές στην Χαλκιδική, σε ένα θέμα που ανέδειξε το SPORT24.

TAGS ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ NBA ΗΠΑ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ