NBA

NBA, Τζέισον Τέιτουμ: Τα highlights της 51αρας κόντρα στους Σίξερς, τα ρεκόρ και το τρομερό Shot Chart

Ο Τζέισον Τέιτουμ με την φανέλα των Σέλτικς
Ο Τζέισον Τέιτουμ με την φανέλα των Σέλτικς Ⓒ 2023 STEVEN SENNE/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τζέισον Τέιτουμ έγραψε ιστορία με τους 51 πόντους που σημείωσε στην νίκη των Σέλτικς επί των Σίξερς στο Game 7. Δείτε τις καλύτερες στιγμές του, τα ρεκόρ του και το τρομερό Shot Chart του.

Ο Τζέισον Τέιτουμ βγήκε ξανά μπροστά για τους Σέλτικς όταν το χρειάστηκε στην σειρά με τους Σίξερς. Το έκανε στο Game 6 με 4/4 τρίποντα στην τέταρτη περίοδο σώζοντας την σεζόν για τους “Κέλτες”. Και το (ξανά)κανε - και με το παραπάνω - στο Game 7, με τους 51 πόντους, 13 πόντους και 5 ασίστ που είχε στην νίκη της ομάδας του.

Ήταν μία ιστορική βραδιά για τον Τέιτουμ και τους Σέλτικς, με τον σταρ της Βοστώνης να έχει πλέον το ρεκόρ πόντων σε Game 7, παίρνοντάς το από τον Στεφ Κάρι, που πριν από μερικές εβδομάδες είχε σημειώσει… 50 πόντους στην νίκη των Γουόριορς επί των Κινγκς στο Game 7 του πρώτου γύρου.

Οι Σίξερς δεν βρήκαν ποτέ απάντηση

Έχοντας αρκετά πάνω-κάτω στην σειρά με τους Σίξερς, ο Τέιτουμ αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να αναλάβει δράση. Το έδειξε από το πρώτο μέρος, σημειώνοντας 25 πόντους στις πρώτες δύο περιόδους. Ακολούθησαν άλλοι 14 στην τρίτη περίοδο και άλλοι 12 στην 4η περίοδο. Ήταν ένα πραγματικό ρεσιτάλ, με το Shot Chart του να μοιάζει με έργο τέχνης.

Το Shot Chart του Τζέισον Τέιτουμ στο Game 7 με τους Σίξερς
Το Shot Chart του Τζέισον Τέιτουμ στο Game 7 με τους Σίξερς NBA.COM

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία του ESPN, ο Τέιτουμ σκόραρε όλους τους πόντους του σε καταστάσεις πέντε εναντίον πέντε (δηλαδή δεν σημείωσε κανέναν πόντο σε κατάσταση αιφνιδιασμού) και κόντρα σε 5 διαφορετικούς αμυντικούς των Σίξερς.

Οι 17 από τους πόντους του ήρθαν μπροστά στον Τζοέλ Εμπίντ έπειτα από αλλαγές σε σκριν, ενώ συνολικά ήταν υπεύθυνος για 62 πόντους της ομάδας του, αφού οι Σέλτικς σημείωσαν άλλους 11 πόντους από τις 5 ασίστ που μοίρασε.

Τα ρεκόρ του

Αυτό ήταν το 5ο παιχνίδι στην καριέρα του Τέιτουμ με +50 πόντους, +5 ριμπάουντ και +5 ριμπάουντ στα playoffs, επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία των Σέλτικς, με τον αμέσως επόμενο - τον σπουδαίο Λάρι Μπερντ - να έχει δύο τέτοιες εμφανίσεις. Για την ακρίβεια, ο Τέιτουμ έγινε ο πρώτος παίκτης που είχε +50 πόντους, +10 ριμπάουντ και +5 ασίστ σε νίκη-πρόκριση της ομάδας του.

Παράλληλα, οι 51 πόντοι είναι προφανώς και ρεκόρ στην ιστορία των Σέλτικς σε Game 7, με τον Τέιτουμ να σπάει το ρεκόρ του Σαμ Τζόουνς από τα playoffs του 1963, ενώ ο Τέιτουμ έχει πλέον έστω μία 50αρα σε κάθε δυνατή φάση στο NBA: Κανονική περιοδο, play-in τουρνουα, All Star Game, αγώνα playoffs και Game 7!

Ο Τέιτουμ όμως είναι ο πρώτος παίκτης που κατάφερε την ίδια σεζόν να έχει +50 πόντους σε αγώνα κανονικής περιόδου, playoffs και All Star Game, αφού είχε 55 πόντους στο φετινό All Star Game.

Επόμενη πρόκληση πλέον για τους Σέλτικς και τον Τέιτουμ είναι οι Μαϊάμι Χιτ του Τζίμι Μπάτλερ, με την μονομαχία των δύο σταρ να αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ