NBA

NBA: Τρόμος για την τεράστια διασπορά του κορονοϊού

Ο Τζέιμς Χάρντεν με την φανέλα των Νετς
Ο Τζέιμς Χάρντεν με την φανέλα των Νετς Ⓒ 2021 ERIC CHRISTIAN SMITH/ASSOCIATED PRESS

Δεκάδες παίκτες, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, sportcasters του NBA βρίσκονται στο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας, με το NBA να βλέπει τον κορονοϊό να διασπείρεται με αστραπιαίους ρυθμούς και να αγωνιά για τις επόμενες ημέρες.

Από τους Μπουλς, που έφτασαν στο σημείο να βάλουν δέκα (10) παίκτες στο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας, μέχρι τους Νετς που μετρούν επτά αθλητές τους εκτός δράσης, είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος πόσο μεγάλη είναι η διασπορά του κορονοϊού στο NBA. Ειδικά από το βράδυ της Τρίτης που έστειλε και τον Τζέιμς Χάρντεν, αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα... pits.

Το πρόβλημα στο Σικάγο ήταν τόσο μεγάλο, που η Λίγκα προχώρησε στην αναβολή δύο αγώνων των Μπουλς με τους Πίστονς και με τους Ράπτορς ώστε στο Σικάγο να πάρουν μια ανάσα και να μην αποδεκατιστούν πλήρως. Οι Ζακ ΛαΒίν, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Τρόι Μπράουν, Κόμπι Γουάιτ, Τζαβόντε Γκριν, Ματ Τόμας, Ντέρικ Τζόουνς, Άγιο Ντοσούνμπου, Στάνλι Τζόνσον, Αλίζ Τζόνσον είχαν μπει στο πρωτόκολλο, ενώ αυτή τη στιγμή οι Μπρούκλιν Νετς δεν υπολογίζουν τους Τζέιμς Χάρντεν, Μπρους Μπράουν, ΛαΜάρκους Όλντριτζ, ΝτιΆντρε Μπέμπρι, Τζέιμς Τζόνσον, Τζεβόν Κάρτερ, Πολ Μίλσαπ. Επτά παίκτες δηλαδή, με τον Στιβ Νας να έχει μόλις οκτώ άτομα τα ξημερώματα της Τετάρτης απέναντι στους Ράπτορς καθώς ο Τζο Χάρις είναι τραυματίας κι ο Καϊρί Ίρβινγκ εκτός ομάδας.

Την ίδια ώρα, οι Μπακς έχουν εκτός τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Γουέσλι Μάθιους, συνεχίζουν τα τεστ στους υπόλοιπους και ελπίζουν ότι η διασπορά θα έχει περιοριστεί. Το κακό είναι πως βρίσκονταν σε περιοδεία τεσσάρων αγώνων, γεγονός που σημαίνει ότι συνυπήρχαν στα ξενοδοχεία του Μαϊάμι, του Χιούστον, της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης και φυσικά στο αεροπλάνο που τους μετέφερε από πόλη σε πόλη. Εκτός αυτού, στο παιχνίδι με τους Νικς ήρθαν σε επαφή με τον ρούκι Κουέντιν Γκράιμς, που δύο ημέρες μετά βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Το NBA βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού τις τελευταίες ημέρες και ειδικά τις τελευταίες ώρες. "Φαίνεται πως κάποια στιγμή όλοι θα το περάσουμε, όσο κι αν προσέχουμε. Προσπαθούμε να μείνουμε ασφαλείς" ήταν η ατάκα ανθρώπου της Λίγκας στο SPORT24, μια ατάκα που δείχνει και ψυχολογική καταπόνηση.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι έλεγχοι δεν ήταν τόσο αυστηροί, όσο ήταν στην διάρκεια της περσινής σεζόν και πλέον όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψουμε σε εκείνη την κατάσταση, με τεστ σε καθημερινή βάση και με έλεγχο των επαφών κάθε μέλους, κάθε οργανισμού. Αυτό δεν γινόταν προσφάτως, καθώς παίκτες, προπονητές και παράγοντες είχαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία κουραστεί με την κατάσταση, ενώ επίσης στην συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν λάβει και την τρίτη δόση του εμβολίου, αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν booster.

Πέρα απ' όσους αναφέραμε, εκτός δράσης βρίσκονται ο Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ των Λος Άντζελες Λέικερς που χθες ακύρωσαν την προπόνησή τους, ο Κέιλεμπ Μάρτιν των Μαϊάμι Χιτ, οι Αρ Τζέι Μπάρετ, Όμπι Τόπιν, Κουέντιν Γκράιμς των Νιου Γιορκ Νικς, ο Πρέσιους Ατσούα των Τορόντο Ράπτορς, ο Τζος Ρίτσαρντσον των Μπόστον Σέλτικς, ο Κάιλ Κούζμα των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, ο Τζα Μοράντ των Μέμφις Γκρίζλις, ο Τζάστιν Χόλιντεϊ των Ιντιάνα Πέισερς, ενώ σταδιακά επιστρέφουν οι ΛαΜέλο Μπολ, Ις Σμιθ, Μέισον Πλάμλι, Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς των Σάρλοτ Χόρνετς.

Στο πρωτόκολλο είναι επίσης ο προπονητής των Ιντιάνα Πέισερς, Ρικ Καρλάιλ και ο Πρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς, Μασάι Ουτζίρι. Ο τελευταίος είχε διοργανώσει ένα event στο οποίο βρέθηκαν ο Κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ κι ο αναπληρωτής Κομισάριος, Μαρκ Τέιτουμ, οι οποίοι βρίσκονται επίσης σε απομόνωση με test σε καθημερινή βάση. Τέλος, υπάρχουν και διαιτητές στο πρωτόκολλο, με έναν εξ' αυτών να απουσιάζει από το χθεσινό ματς των Πέισερς με τους Γουόριορς, ενώ κρούσματα εμφανίστηκαν και σε ανθρώπους τηλεοπτικών δικτύων που καλύπτουν αναμετρήσεις, με το crew των Τορόντο Ράπτορς να μπαίνει επίσης σε καραντίνα.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ