ΚΛΕΙ ΤΟΜΠΣΟΝ

Τόμπσον: "Το να βλέπω το όνομα και τις προσπάθειές μου στον πίνακα της στατιστικής σημαίνει πολλά"

Golden State Warriors guard Klay Thompson reacts after scoring against the Cleveland Cavaliers during the second half of an NBA basketball game in San Francisco, Sunday, Jan. 9, 2022. The Warriors won 96-82. (AP Photo/John Hefti)
Golden State Warriors guard Klay Thompson reacts after scoring against the Cleveland Cavaliers during the second half of an NBA basketball game in San Francisco, Sunday, Jan. 9, 2022. The Warriors won 96-82. (AP Photo/John Hefti) 2022 AP PHOTO/JOHN HEFTI

Ο Κλέι Τόμπσον επέστρεψε στη δράση κόντρα στους Καβαλίερς και σε δηλώσεις του μετά από την λήξη του ματς στάθηκε στην ευγνωμοσύνη που ένιωσε για την επιστροφή του αλλά και τη σημασία του να βλέπει το όνομά του στον πίνακα της στατιστικής.

Η νίκη των Γουόριορς επί των Καβαλίερς στο Chase Center συνοδεύτηκε με την επιστροφή του Κλέι Τόμπσον στην δράση μετά από 940 ημέρες λόγω πολλαπλών τραυματισμών. Το γήπεδο τον αποθέωσε σε κάθε προσπάθεια το ίδιο και κατά την παρουσίασή του, με τον ίδιο να δηλώνει ευγνώμων για όλο αυτό που έζησε μπροστά στο κοινό του Σαν Φρανσίσκο.

Επιπλέον ανέφερε πως νιώθει τυχερός και μόνο που βλέπει το όνομά του στον πίνακα της στατιστικής ενώ παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως θα μπορέσει να βοηθήσει τους Γουόριορς να φτάσουν σε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Παράλληλα παραδέχθηκε πως κοιμήθηκε εξαιρετικά πριν από τον αγώνα και πως οι στιγμές που ένιωσε κατά την παρουσίασή του θα του μείνουν χαραγμένες για πάντα στη μνήμη του.

"Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη βραδιά που ποτέ δεν θα ξεχάσω. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή και όσα μας πρόσφερε σήμερα ο κόσμος ιδιαίτερα σε εμένα. Ήταν πολύ όμορφο και άξιζε κάθε λεπτό αναμονής. Από τις ημέρες στην αποθεραπεία μέχρι τώρα, άξιζε το κάθε λεπτό. Ήταν πολύ ιδιαίτερη στιγμή που ποτέ δεν θα ξεχάσω. Πολλές φορές αναρωτιέσαι αν είσαι ο ίδιος παίκτης και αν έχεις ακόμα την ίδια εκρηκτικότητα, άμυνα, ή σουτ αλλά πραγματικά ήταν πολύ ιδιαίτερη στιγμή.

Οι φυσικοθεραπευτές, οι γυμναστές και οι γιατροί έκαναν εξαιρετική δουλειά με εμένα και την αποκατάστασή μου. Έτρωγα σωστά και ήξερα πως όταν έπαιζα θα ήμουν σωστός, επομένως πρέπει να τους δώσω συγχαρητήρια. Περάσαμε ένα καλοκαίρι μαζί στο γυμναστήριο και τους ευχαριστώ.

Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος στο πρώτο μου καλάθι και πήρα την προσπάθεια στο floater. Πίστευα ότι ίσως δεν θα ήταν πολύ παραγωγική βραδιά για εμένα αλλά το να σκοράρω και να βλέπω το όνομά μου και τις προσπάθειές μου στον πίνακα της στατιστικής σημαίνει πολλά. Τουλάχιστον είμαι εδώ ακόμα και με -2 στα στατιστικά.

Αγαπώ τους φανς μας και ξέρω την υποστήριξη που μου έχουν δώσει αυτά τα δύο χρόνια που ήμουν εκτός. Ανυπομονώ να βρω ρυθμό καθώς τα δύο τελευταία χρόνια ήταν περίεργα. Είναι ευλογία που ήμουν στο γήπεδο μαζί τους. Δεν πίστευα τι συνέβαινε κατά την παρουσίασή μου, ήμουν απόλυτα μαγεμένος και άξιζε το κάθε λεπτό".

Όσο για την επιστροφή του Γκριν στη δράση και τη στιγμή που θα ξαναπαίξουν μαζί, ο Τόμπσον φάνηκε ανυπόμονος: "Ανυπομονώ να παίξω με τον Γκριν και παρά το ότι έλειπε θεωρώ ότι θα μου κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Έχω μεγάλη ιστορία με τον Κάρι και τον Γκριν και δεν βλέπω την ώρα να παίξουμε ξανά με γεμάτο ρόστερ. Τώρα που μπορώ να νιώσω τη μπάλα και να πάρω τα σουτ νιώθω αισιόδοξος ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και να πάμε για το πρωτάθλημα. Ξέρω αυτό θέλει δουλειά και είναι δύσκολο αλλά το πιστεύω πολύ.

Κοιμήθηκα πολύ καλά το βράδυ. Πήρα το καραβάκι για την προπόνηση και ήταν μία υπέροχη μέρα. Είδα το γήπεδο και με ηρέμησε και σκέφτηκα πόσο ευλογημένος είμαι. Έμεινα εκτός του κινητού και των σόσιαλ μίντια και πέρασα χρόνο με την οικογένειά μου. Σύγκρινα τον εαυτό μου με τους ρούκι και σκέφτηκα ότι αυτοί έχουν άγχος, εγώ δεν πρέπει να είμαι αγχωμένος. Ήταν πολύ ωραίο το να παίζω πάλι".

Σε δηλώσεις του στο παρκέ αμέσως μετά από την νίκη των Γουόριορς, ο Τόμπσον στάθηκε στην παρουσίασή του πριν από την έναρξη του αγώνα δίχως να μπορεί να κρύψει από τους δημοσιογράφους την συγκίνησή του.

"Ήταν ξεχωριστό, δεν πρόκειται να το ξεχάσω και μακάρι να μπορέσω να το ζήσω ξανά. Και μόνο που άκουσα τον εκκωφαντικό θόρυβο από το κοινό... Είναι δύσκολο να το εκφράσεις με λόγια. Ήταν μία ξεχωριστή στιγμή για εμένα, τους συμπαίκτες μου, την οικογένειά μου. Γίνομαι συναισθηματικός που το συζητάω και συγκινούμαι, αλλά πραγματικά ήταν απίστευτο.

Τα δύο τελευταία χρόνια με δίδαξαν να μην παίρνω ως δεδομένο αυτό που κάνουμε, να μην θεωρώ τίποτα σίγουρο. Όταν μπορούμε να το κάνω μπροστά σε τέτοιους φιλάθλους για 10 χρόνια τώρα είναι πραγματική ευλογία. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος για την υπόλοιπη σεζόν. Έχουμε εξαιρετική ομάδα. Όταν θα ενεργοποιήσουμε όλα μας τα όπλα δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιος που θα μας σταματήσει".

TAGS ΚΛΕΙ ΤΟΜΠΣΟΝ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ