NBA

NBA: Το Depth Chart και οι στόχοι των 30 ομάδων για την σεζόν 2023/24

NBA: Το Depth Chart και οι στόχοι των 30 ομάδων για την σεζόν 2023/24
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Η σεζόν 2023/24 του NBA βρίσκεται προ των Πυλών και το SPORT24 σας παρουσιάζει τα Depth Charts των 30 ομάδων της κορυφαίας λίγκας του κόσμου.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η σεζόν 2023/24 του NBA κάνει τα χαράματα της Τετάρτης (25/10) το πρώτο τζάμπολ της και οι 30 μονομάχοι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το καλύτερο που μπορούν, σε μία σεζόν που μοιάζει να είναι πιο ανοιχτή από ποτέ στην κορυφή.

Οι πρωταθλητές Νάγκετς θεωρητικά ξεκινούν λίγο πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, αλλά οι απώλειες των Μπρους Μπράουν και Τζεφ Γκριν είναι σημαντικές. Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο πρόσθεσαν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ στην σύνθεσή τους και ανέβηκαν επίπεδο, ωστόσο είδαν τους Σέλτικς να παίρνουν ένα… δικό τους παιδί (Τζρου Χόλιντεϊ) και να είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές τους.

Την ίδια στιγμή, οι Σανς τα έπαιξαν όλα για όλα με την ανταλλαγή που έφερε τον Μπράντλι Μπιλ στο Φοίνιξ και έφτιαξαν μία ονειρεμένη τριάδα με τους Κέβιν Ντουράντ και Ντέβιν Μπούκερ, οι Λέικερς γέμισαν το ρόστερ τους γύρω από τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις, οι Γουόριορς ξεφορτώθηκαν τον Τζόρνταν Πουλ για χάρη του βετεράνου Κρις Πολ.

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν οι Κλίπερς - που ελπίζουν ότι θα έχουν επιτέλους υγιείς τους Κουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ - και οι Σίξερς, που ακόμα δεν ξέρουν τι να περιμένουν με τον Τζέιμς Χάρντεν. Και όλα αυτά χωρίς να μπαίνουν στην εξίσωση όπως οι Μάβερικς των Ντόντσιτς, Ίρβινγκ, οι Γκρίζλις (που δεν θα έχουν για 25 ματς τον Μοράντ λόγω τιμωρίας), οι - περσινοί φιναλίστ - Χιτ, οι ανεβασμένοι Νικς, οι νεανικοί Καβαλίερς και ομάδες όπως οι οι Γουλβς, οι Πέλικανς και οι Χοκς που θα κάνουν ζημιές. Υπάρχουν και οι Σπερς του Γουεμπανιαμά, ωστόσο το Σαν Αντόνιο δεν έχει υψηλές βλέψεις φέτος.

Κυριες και κύριοι λοιπόν, καλώς ήλθατε στην πιθανότατα πιο ανοιχτή σεζόν των τελευταίων χρόνων στο NBA.

Ιδού τα Depth Chart των ομάδων:

Σημείωση: Στην περίπτωση που ένας παίκτης είναι τραυματίας ή τιμωρημένος και αναμένεται να μείνει καιρό εκτός δράσης έχει τοποθετηθεί πιο πίσω στο Depth Chart ακόμα και αν είναι βασικός, αφού θα αργήσει να ενσωματωθεί στην ομάδα.

Ανατολή

Ατλάντικ

Μπόστον Σέλτικς

Με λίγα λόγια: Οι Σέλτικς έφτασαν πέρυσι μία ανάσα από το να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που θα γυρνούσε σειρά playoffs από το 0-3 πριν αποκλειστούν τελικά με 4-3 νίκες από τους Χιτ στους τελικούς της Ανατολής, χάνοντας το Game 7 στην Βοστώνη. Για μία ομάδα όμως που έχει ως στόχο το πρωτάθλημα, η σεζόν θεωρήθηκε αποτυχημένη και για αυτό ήρθαν σημαντικές αλλαγές, με τους Μάρκους Σμαρτ, Γκραντ Γουίλιαμς, Μάλκολμ Μπρόγκντον και Ρόμπερτ Γουίλιαμς να αποχωρούνβ και τους Τζρου Χόλιντεϊ και Κρίσταπς Πορζίνγκις να έρχονται.

Ο Τζέισον Τέιτουμ σε αγώνα των Σέλτικς με τους Χιτ
Ο Τζέισον Τέιτουμ σε αγώνα των Σέλτικς με τους Χιτ Ⓒ 2023 CHARLES KRUPA/ ASSOCIATED PRESS

Η Βοστώνη θυσίασε το βάθος της για να φτιάξει την - κατά πολλούς - καλύτερη πρώτη… εξάδα στο NBA (Χόλιντεϊ, Γουάιτ, Μπράουν, Τέιτουμ, Χόρφορντ, Πορζίνγκις). Οι “Κέλτες ελπίζουν ότι παίκτες όπως ο Πέιτον Πρίτσαρντ και ο Σαμ Χάουζερ θα βγουν μπροστά, ποντάρουν στον Λουκ Κορνέτ για την θέση του back up σέντερ και ποντάρουν στους σταρ τους, έχοντας ως στόχο το πρωτάθλημα.

To Depth Chart:
PG: Τζρου Χόλιντεϊ, Πέιτον Πρίτσαρντ, Τζέι Ντι Ντάβισον
SG: Ντέρικ Γουάιτ, Νταλάνο Μπάντον, Τζέι Σκραμπ
SF: Τζέιλεν Μπράουν, Σαμ Χάουζερ, Σβι Μίχαΐλιουκ, Τζόρνταν Γουόλς
PF: Τζέισον Τέιτουμ, Όσε Μπρίσετ, Λαμάρ Στίβενς
C: Κρίσταπς Πορζίνγκις, Αλ Χόρφορντ, Λουκ Κορνέτ, Νέμιας Κέτα
Προπονητής: Τζο Ματσούλα

Φιλαντέλφεια 76ερς

Με λίγα λόγια: Έπειτα από μία ακόμα σεζόν που το ταβάνι της ομάδας αποδείχθηκε ο δεύτερος γύρος των playoffs, οι Σίξερς είδαν από το καλοκαίρι να έρχονται τα πάνω-κάτω λόγω του Τζέιμς Χάρντεν και του αιτήματός του να παραχωρηθεί με ανταλλαγή. Αυτό προς το παρόν δεν έχει γίνει, ο “Μούσιας” απέχει από τις προπονήσεις και δεν έχει παίξει σε κανένα φιλικό για “προσωπικούς λόγους” και το κλίμα είναι - επιεικώς - τοξικό.

Οι Σίξερς εξακολουθούν να περιμένουν ότι ο Χάρντεν θα επιστρέψει για την κανονική περίοδο και θα κάνει κάτι που όσοι τον παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια ξέρουν ότι μοιάζει όσο πιθανό είναι να βγει ο ήλιος από την Δύση: Θα φερθεί σαν επαγγελματίας μέχρι να παραχωρηθεί με ανταλλαγή.

Αν πάντως - και είναι μεγάλο αυτό το ΑΝ - αυτό συμβεί, η Φιλαντέλφεια θα ξεκινήσει έχοντας στόχο να στηριχθεί στον - MVP της περσινής σεζόν - Εμπίντ για να σπάσει το… δίπολο των Μπακς με τους Σέλτικς, ελπίζοντας ότι θα βρει την ανταλλαγή που χρειάζεται για χάρη του Χάρντεν ώστε να δώσει βάθος στο ρόστερ της.

To Depth Chart:
PG: Τζέιμς Χάρντεν, Πάτρικ Μπέβερλι, Τζέιντεν Σπρίνγκερ
SG: Ταϊρίς Μάξι, ΝτιΆντονι Μέλτον, Τζαβόντε Σμαρτ, Τερκάβιον Σμιθ Φουρκάν Κορκμάζ (εκτός ομάδας, έχει ζητήσει ανταλλαγή)
SF: Τομπάιας Χάρις, Κέλι Ούμπρε, Ντάνι Γκριν
PF: Πι Τζέι Τάκερ, Ντάνουελ Χάουζ,
C: Τζοέλ Εμπίντ, Πολ Ριντ, Μο Μπάμπα Φίλιπ Πέτρουσεβ
Προπονητής: Νικ Νερς

Μπρούκλιν Νετς

Με λίγα λόγια: Οι εποχές που οι Νετς θεωρούντο εκ των φαβορί (στα χαρτιά) πριν απογοητεύσουν ακόμα και τον πιο φανατικό τους οπαδό πέρασαν. Οι Χάρντεν (προ πολλού), Ντουράντ και Ίρβινγκ έχουν άλλο ταχυδρομικό κώδικα, οι Νετς έχουν ηρεμήσει και πλέον έχουν ως στόχο να… περνάνε καλά και αυτό να βγαίνει προς τα έξω. Αν μπουν και στο play-in της Ανατολής θα είναι πετυχημένοι.

Οι Νετς περιμένουν από τον Μάικαλ Μπρίτζες να συνεχίσει στους ρυθμούς All Star που έπαιζε πέρυσι από την στιγμή που αποκτήθηκε με ανταλλαγή από τους Σανς στο πλαίσιο της μετακίνησης του Ντουράντ στο Φοίνιξ και ελπίζουν ότι όλες αυτές οι δηλώσεις του Μπεν Σίμονς ότι είναι επιτέλους υγιής (σωματικά και πνευματικά) θα αποδειχθούν αληθινές. Αν ισχύσουν αυτά, τότε το Μπρούκλιν θα είναι καλύτερο από ότι νομίζει ο κόσμος.

To Depth Chart:
PG: Μπεν Σίμονς, Ντένις Σμιθ
SG: Σπένσερ Ντίνγουιντι, Καμ Τόμας, Άρμονι Μπρουκς
SF: Μάικαλ Μπρίτζες, Ρόις Ο’Νιλ, Λόνι Γουόκερ
PF: Καμ Τζόνσον, Ντόριαν Φίνι-Σμιθ, Τρέντον Γουότφορντ
C: Νικ Κλάξτον, ΝτιΆρον Σαρπ, Χάρι Τζάιλς
Προπονητής: Ζακ Βον

Τορόντο Ράπτορς

Με λίγα λόγια: Οι Ράπτορς ήταν μέτριοι πέρυσι. Περισσότερο από μέτριοι όμως ήταν… βαρετοί. Καμία φαντασία στην επίθεση και μία άμυνα που ήταν… μπλααα στην καλύτερη περίπτωση. Τα ημίψηλα σχήματα δεν δούλευαν, ο ΒανΒλίτ πάλευε να βάλει μία σειρά, οι Μπαρνς και Σιάκαμ μπλέχτηκαν περισσότερο από ότι περίμεναν. Ο ΒανΒλίτ πλέον βρίσκεται στους Ρόκετς και ο βασικός κορμός της ομάδας επέστρεψε, κατά πολλούς μέχρι να… φύγει, αφού οι Σιάκαμ και Ανουνόμπι (που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι) αποτελούν στόχους όλων των φιναλίστ του τίτλου και όχι μόνο.

Οι Ράπτορς έχουν ένα ενδιαφέρον σύνολο, έναν ρούκι προπονητή (Ντάρκο Ράικοβιτς) και σταμάτια πολλών μοιάζουν με… σούπερ μάρκετ λόγω της παρουσίας των δύο ταλαντούχων φόργουορντ, αλλά και του Γκάρι Τρεντ. Ο Σκότι Μπαρνς είναι ο άνθρωπος που θέλουν να μετατρέψουν σε Franchise player, ενώ την ίδια στιγμή ελπίζουν ότι ο τρελό Ντένις Σρούντερ θα βάλει φαντασία στο παιχνίδι τους.

To Depth Chart:
PG: Ντένις Σρούντερ, Μαλάχι Φλιν, Μαρκις Νόουελ
SG: Ότζι Ανουνόμπι, Γκάρι Τρεντ, Γκάρετ Τεμπλ, Τζαβόν Φρίμαν-Λίμπερτι
SF: Σκότι Μπαρνς, Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς, Γκρέιντι Ντικ, Ρον Χάρπερ
PF: Πασκάλ Σιάκαμ, Πρίσιους Ατσούα, Θαντέους Γιανγκ,
C: Γιάκομπ Πελτλ, Κρις Μπουσέ, Κρίστιαν Κολόκο
Προπονητής: Ντάρκο Ράικοβιτς

Νιου Γιορκ Νικς

Με λίγα λόγια: Οι Νικς πέρυσι ξεπέρασαν τις προσδοκίες (των άλλων, όχι τις δικές τους - αφού πίστευαν ότι έχουν καλή ομάδα) φτάνοντας μέχρι τον δεύτερο γύρο των playoffs. Ο Τζέιλεν Μπράνσον αποδείχθηκε ότι ήταν ο πόιντ γκαρντ που έψαχναν χρόνια και αυτό αποδείχθηκε αρκετό για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Αυτό ανέβασε και τις προσδοκίες για φέτος, με τους Νεοϋορκέζους να μην κάνουν πάντως… τρέλες στην offseason, αποκτώντας απλώς τον Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο.

Οι Νικς θα είναι - ξανά - σκληροί, όπως κάθε ομάδα του Τομ Τίμποντο. Έχουν μία περιφέρεια με αρκετούς παίκτες που αλληλοσυμπληρώνονται και θα ήθελαν πολύ να δουν τον - υποψήφιο για κορυφαίο έκτο παίκτη πέρυσι - Ιμάνουελ Κουίκλι να έκανε ακόμα ένα βήμα μπροστά. Ξεκινάνε έχοντας ως βάση ότι θέλουν να μπουν στα playoffs, αν και το κενό πίσω από τον Τζούλιους Ραντλ στην θέση του πάουερ φόργουορντ είναι σημαντικό για να μην το λάβει κάποιος υπόψη. .

To Depth Chart:
PG: Τζέιλεν Μπράνσον, Ιμάνουελ Κουίκλι, Μάιλς ΜακΜπράιντ, Ράιαν Αρκιντιάκονο
SG: Κουέντιν Γκράιμς, Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο
SF: Αρ Τζέι Μπάρετ, Τζος Χαρτ, Εβάν Φουρνιέ, Ντακουάν Τζέφρις
PF: Τζούλιους Ραντλ, Ντίλαν Βίντλερ, Τζέικομπ Τόπιν
C: Μίτσελ Ρόμπινσον, Αϊζέια Χάρτενσταϊν, Τζέρικο Σιμς
Προπονητής: Τομ Τίμποντο

Σέντραλ

Μιλγουόκι Μπακς

Με λίγα λόγια: Οι Μπακς παίζουν φέτος τα ρέστα τους. Ο αποκλεισμός στον πρώτο γύρο των playoffs την περασμένη σεζόν από τους Χιτ (έστω και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να χάνει τα μισά παιχνίδια και τον Μίντλετον να είναι ανέτοιμος) στοίχισε στο Μιλγουόκι. Οι δε δηλώσεις του Γιάννη ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του αν τα “Ελάφια” δεν στοχεύουν στον τίτλο έφερε την ομάδα σε κατάσταση συναγερμού, κάτι που τελικά την οδήγησε στην απόφαση να… τινάξει την μπάνκα στον αέρα με την απόκτηση του Ντέιμιαν Λίλαρντ (για χάρη του Τζρου Χόλιντεϊ).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο 2023 AARON GASH/AP IMAGES

Υπάρχει ένα πράγμα που είναι σίγουρο φέτος: Η επίθεση των Μπακς δεν θα είναι τόσο προβλέψιμη φέτος. Εγγυάται για αυτό ο Λίλαρντ, αλλά και το γεγονός ότι θα είναι διαθέσιμος από το ξεκίνημα της σεζόν ο Μίντλετον. Τα Pick and Roll του Λίλαρντ με τον Γιάννη κάνουν ήδη τους φίλους της ομάδας να χαμογελούν, αφού ο “Greek Freak” θα έχει περισσότερο χώρο από ποτέ στην καριέρα του και ο Λίλαρντ τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ. Το πρωτάθλημα είναι ξεκάθαρα ο στόχος των Μπακς.

To Depth Chart:
PG: Ντέιμιαν Λίλαρντ, Κάμερον Πέιν, Έι Τζέι Γκριν
SG: Μαλίκ Μπίσλι, Πατ Κόνατον,
SF: Κρις Μίντλετον, Μαρσόν Μποτσάμπ
PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Τζα Κράουντερ, Θανάσης Αντετοκούνμπο
C: Μπρουκ Λόπεζ, Μπόμπι Πόρτις, Ρόμπιν Λόπεζ, Μάρκες Μπόλντεν
Προπονητής: Έντριαν Γκρίφιν

Σικάγο Μπουλς

Με λίγα λόγια: Οι Μπουλς θα ήθελαν πάρα πολύ να μπουν με χαμόγελο μέσα στην σεζόν. Η απουσία του Λόνζο Μπολ όμως (που θα χάσει δεύτερη σερί σεζόν λόγω τραυματισμού στο γόνατο) έχει αφήσει μία σκιά στην ομάδα, με το Σικάγο να θέλει απλώς να πετύχει το καλύτερο που μπορεί, ξέροντας ότι το ταβάνι του είναι σαφώς χαμηλότερο χωρίς τον βασικό του πόιντ γκαρντ.

Η τριάδα των ΝτεΡόζαν, ΛαΒίν, Βούτσεβιτς θα τραβήξει ξανά το… κουπί στους “Ταύρους”, που ελπίζουν ότι κάποιος ή κάποιοι εκ των Πάτρικ Γουίλιαμς, Άγιο Ντοσούμνου ή Κόμπι Γουάιτ θα κάνει ένα βήμα μπροστά στην εξέλιξή του, δίνοντας κάτι διαφορετικό. Το Σικάγο στοχεύει κάπου ανάμεσα στα playoffs και το play-in της Ανατολής.

To Depth Chart:
PG: Άγιο Ντοσούμνου, Άλεξ Καρούσο, Τζεβόν Κάρτερ, Λόνζο Μπολ (τραυματίας - εκτός για σεζόν)
SG: Ζακ ΛαΒίν, Κόμπι Γουάιτ, Ονουράλπ Μπιτίμ
SF: ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Ντάλεν Τέρι, Τζάστιν Λιούις, Τζούλιαν Φίλιπ
PF: Πάτρικ Γουίλιαμς, Τόρι Κρεγκ, Τέρι Τέιλορ
C: Νίκολα Βούτσεβιτς, Αντρέ Ντράμοντ, Αντάμα Σανόγκο
Προπονητής: Μπίλι Ντόνοβαν

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Με λίγα λόγια: Οι Καβαλίερς έκαναν την μεγάλη τους κίνηση το περσινό καλοκαίρι με την απόκτηση του Ντόνοβαν Μίτσελ μέσω ανταλλαγής. Η πρόκριση στα playoffs (πρώτη χωρίς τον ΛεΜπρόν στο ρόστερ τους από την δεκαετία του 90’) τους δικαίωσε για αυτή την κίνηση, αλλά το Κλίβελαντ θέλει πλέον το κάτι παραπάνω. Αυτός είναι ο λόγος που άνοιξε το…χρηματοκιβώτιό του και πρόσφερε καλά συμβόλαια στους Μαξ Στρους και Τζορτζ Νιάνγκ, προσθέτοντας στο ρόστερ του κάτι που του έλειπε πέρυσι: Σουτέρ που θα ανοίγουν το γήπεδο.

Η τετράδα των Μίτσελ, Γκάρλαντ, Μόμπλεϊ και Άλεν θα οδηγήσει τους Καβς, με τον Στρους να καλείται να τους βοηθήσει με το σουτ του. Οι Καβς θα είναι καλοί, θα παίζουν καλή άμυνα και - ελπίζουν - καλύτερη επίθεση από πέρυσι, με στόχο μία θέση στην πρώτη 4αδα της Ανατολής. Ένας ακόμα περιφερειακός με μέγεθος σίγουρα θα ήταν ευπρόσδεκτος πάντως, εκτός αν ο (τρομερός αμυντικός) Άιζακ Οκόρο δείξει βελτίωση στην επίθεση, όπου οι αντίπαλοι του δίνουν χώρο 5 μέτρα στο τρίποντο. .

To Depth Chart:
PG: Ντάριους Γκάρλαντ, Τάι Ζερόμ, Ρίκι Ρούμπιο (μακριά από την ομάδα για ψυχολογικούς λόγους)
SG: Ντόνοβαν Μίτσελ, Καρίς ΛεΒέρτ, Σαμ Μέριλ
SF: Μαξ Στρους, Άιζακ Οκόρο, Έμονι Μπέιτς
PF: Ίβαν Μόμπλεϊ, Τζορτζ Νιάνγκ, Ντιν Γουέιντ
C: Τζάρετ Άλεν, Ντάμιεν Τζόουνς, Τρίσταν Τόμπσον, Αϊζέια Μόμπλεϊ (two way)
Προπονητής: Τζέι Μπι Μπίκερσταφ

Ντιτρόιτ Πίστονς

Με λίγα λόγια: Ο τραυματισμός του Κέιντ Κάνινγκχαμ την περσινή σεζόν έβαλε τους Πίστονς στην λογική του tanking για χάρη του Βικτόρ Γουεμπανιαμά. Έπειτα από μία σεζόν γεμάτη πειράματα - όπως η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση δύο σέντερ στο παρκέ (Ντουρέν και Γουάισμαν, Ντουρέν και Στιούαρτ, Μπάγκλεϊ και Γουάισμαν), το Ντιτρόιτ πέτυχε τον στόχο του να τερματίσει με το χειρότερο ρεκόρ στο NBA. Αντι για το Νο1 όμως βρέθηκε στο Νο4 του NBA Draft 2023, άρα… όχι με τον Γουεμπανιαμά.

Οι Πίστονς πάντως δεν έχασαν το κουράγιο τους. Επέλεξαν τον - ελπιδοφόρο - Άουσαρ Τόμπσον, πιστεύουν ότι ο νεαρός θα ταιριάξει ιδανικά με τους Κάνινγκχαμ και Τζέιντεν Άιβι στην περιφέρεια και ελπίζουν ότι με κάποιο τρόπο θα χωρέσουν τέσσερις σέντερ στο ροτέισον, σε μία εποχή που υπάρχουν ομάδες που συχνά παίζουν ακόμα και… χωρίς σέντερ. Η έλευση πάντως του (εξαιρετικού) Μόντι Γουίλιαμς στον πάγκο της ομάδας με ένα τεράστιο συμβόλαιο αναπτερώνει τις ελπίδες όλων, αφού ο νεαρός τεχνικός είναι αυτός που πριν μερικά χρόνια ανέστησε τους Σανς και τους πήγε μέχρι τους τελικούς του NBA το 2021.

To Depth Chart:
PG: Κέιντ Κάνινγκχαμ, Μόντε Μόρις, Κίλιαν Χέιζ, Μάρκους Σάσερ
SG: Τζέιντεν Άιβι, Άουσαρ Τόμπσον, Άλεκ Μπερκς
SF: Μπόγιαν Μπογκντανοβιτς, Τζο Χάρις, Τζάρεντ Ρόντεν
PF: Αϊζέια Στιούαρτ, Μάρβιν Μπάγκλεϊ, Αϊζάια Λιβερς
C: Τζέιλεν Ντούρεν, Τζέιμς Γουάισμαν
Προπονητής: Μόντι Γουίλιαμς

Ιντιάνα Πέισερς

Με λίγα λόγια: Οι Πέισερς ήταν καλοί πέρυσι μέχρι που… σταμάτησαν να είναι καλοί μετά τον τραυματισμό του Ταϊρίς Χαλιπάρτον, μένοντας εκτός play-in με διαφορά 5 νικών από τους 10ους Μπουλς. Οι όμορφες στιγμές που πρόσφεραν πέρυσι ωστόσο με τον Χαλιμπάρτον υγιή είναι αυτό που τους έδωσε κουράγιο να κάνουν σημαντικές κινήσεις το καλοκαίρι, όπως η υπογραφή του - πρωταθλητή με τους Νάγκετς - Μπρους Μπράουν (45 εκατ. δολάρια για 1+1 χρόνια, αλλά… τι να κάνεις) και η απόκτηση με ανταλλαγή του Όμπι Τόπιν, με αμφότερους να προορίζονται για βασικοί.

Οι Πέισερς είναι γοητευτικοί. Θα τρέχουν πολύ - ο Χαλιμπάρτον είναι ίσως ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στον τομέα της δημιουργίας στο ανοιχτό γήπεδο - θα σουτάρουν αρκετά και θα έχουν τον Μάιλς Τέρνερ να προστατεύει το καλάθι, ελπίζοντας ότι ο Μάθουριν θα πατήσει πάνω στην εξαιρετική περσινή ρούκι σεζόν του και θα είναι ακόμα καλύτερος. Η παρουσία του Μπάντι Χιλντ αποτελεί ερωτηματικό (οι Πέισερς τον έχουν βγάλει στο σφυρί για ανταλλαγή), ωστόσο ο έμπειρος σουτέρ είναι επαγγελματίας και θα δώσει ό,τι μπορεί μέχρι να… φύγει.

To Depth Chart:
PG: Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, Τι Τζέι ΜακΚόνελ, Άντριου Νέμπχαρντ
SG: Μπένεντικτ Μάθουριν, Μπάντι Χιλντ, Άρον Νέσμιθ
SF: Μπρους Μπράουν, Τζόρνταν Νουόρα, Κένταλ Μπράουν
PF: Όμπι Τόπιν, Τζαράς Γουόκερ, Αϊζέια Τζάκσον
C: Μάιλς Τέρνερ, Τζέιλεν Σμιθ, Ντάνιελ Τάις
Προπονητής: Ρικ Κάρλαϊλ

Σάουθιστ

Μαϊάμι Χιτ

Με λίγα λόγια: Οι Χιτ τίναξαν το NBA στον αέρα στα περσινά playoffs. Έπειτα από μία απογοητευτική regular season, βρέθηκαν στο play-in της Ανατολής, από όπου επιβίωσαν… οριακά (ήττα από τους Χοκς στο πρώτο ματς και οριακή νίκη επί των Μπουλς στο δεύτερο). Ξαφνικά, ξεκινώντας από το Νο8, έγιναν ο φονέας των γιγάντων, αποκλείοντας διαδοχικά τους Μπακς, τους Νικς και τους Σέλτικς, φτάνοντας στους τελικούς του NBA, όπου ηττήθηκαν από τους Νάγκετς.

Ο Τζίμι Μπάτλερ σε αγώνα των Χιτ με τους Σέλτικς
Ο Τζίμι Μπάτλερ σε αγώνα των Χιτ με τους Σέλτικς Ⓒ 2023 CHARLES KRUPA/ ASSOCIATED PRESS

Η έναρξη της φετινής σεζόν βρίσκει τους Χιτ σε μία… γνώριμη κατάσταση. Λίγοι τους πιστεύουν - ειδικά μετά την αποτυχία τους να πάρουν κάποιον εκ των Λίλαρντ ή Χολιντεϊ με ανταλλαγή - πολλοί στέκονται στις αποχωρήσεις (Στρους, Βίνσεντ). Το Μαϊάμι όμως πιστεύει στην ομάδα του. Έχει δύο παρουσίες σε τελικούς NBA και μία σε τελικούς της Ανατολής τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οι Μπάτλερ και Αντεμπάγιο είναι ακόμα εδώ και έτοιμοι να κάνουν ζημιές. Ο Χίρο θέλει να αποδείξει ότι είναι σταρ έπειτα από ένα καλοκαίρι που φαινόταν να βρίσκεται με το ένα πόδι στο… Πόρτλαντ. Ο Σπόλστρα εξακολουθεί να είναι ένας από τους δύο (ο άλλος είναι ο Πόποβιτς) κορυφαίους τεχνικούς του NBA. Ο Πατ Ράιλι είναι ακόμα πρόεδρος. Οι Χιτ πάντα θα είναι απειλή.

To Depth Chart:
PG: Κάιλ Λάουρι, Τζος Ρίτσαρντσον, Ντρου Σμιθ, Αρ Τζέι Χάμπτον
SG: Τάιλερ Χίρο, Ντάνκαν Ρόμπινσον, Κόουλ Σουίντερ
SF: Τζίμι Μπάτλερ, Χέιγουντ Χάισμιθ, Χάιμε Γιάκεζ, Τζαμάλ Κέιν
PF: Κέιλεμπ Μάρτιν, Κέβιν Λοβ, Νίκολα Γιόβιτς
C: Μπαμ Αντεμπάγιο, Τόμας Ρόμπινσον, Ορλάντο Ρόμπινσον
Προπονητής: Έρικ Σπόλστρα

Ατλάντα Χοκς

Με λίγα λόγια: Οι Χοκς ξεκίνησαν με προσδοκίες πέρυσι, με την απόκτηση του Ντεζούντε Μάρι με ανταλλαγή να είναι ο κύριος λόγος για αυτό. Η σεζόν τους ωστόσο ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, με την Ατλάντα να μην βρίσκει ρυθμό παρά μόνο λίγες φορές μέσα στην χρονιά. Μπήκαν ωστόσο - μέσω play-in - στα playoffs. Φέτος όμως θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Έχοντας τόσο μεγάλο σάλαρι καπ - και τους Σαντικ Μπέι και Ονιέκα Οκόνιου να περιμένουν την… σειρά τους να πληρωθούν - αν δεν κάνουν μία καλή πορεία (μία θέση στην 6αδα έστω για να μπουν απευθείας στα playoffs) θα έχουν ζητήματα. Η Ατλάντα δεν είναι Νέα Υόρκη ή Λος Άντζελες, όπου οι σπατάλες περνάνε απαρατήρητες.

Το δίδυμο των Γιανγκ και Μάρι θα βγει ξανά μπροστά, αλλά οι Χοκς έχουν ανάγκη από τον Μπογκντάνοβιτς, τον Χάντερ και τον Καπέλα να είναι πιο σταθεροί, ενώ δεν θα έλεγαν όχι σε κάποιο άλμα ανάπτυξης των Μπέι και Οκόνιου.

To Depth Chart:
PG: Τρέι Γιανγκ, Πάτι Μιλς Κόμπι Μπάφκιν, Τρεντ Φόρεστ
SG: Ντεζούντε Μάρι, Έι Τζέι Γκρίφιν, Γκάρισον Μάθιους
SF: ΝτιΆντρε Χάντερ, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Γουέσλι Μάθιους
PF: Σαντίκ Μπέι, Τζέιλεν Τζόνσον, Μάιλς Νόρις
C: Κλιντ Καπέλα, Ονιέκα Οκόνιου, Μπρούνο Φερνάντο, Μο Γκέγιε
Προπονητής: Κουίν Σνάιντερ

Ουάσινγκτον Γουίζαρντς

Με λίγα λόγια: Η εποχή του Μπράντλι Μπιλ τελείωσε και επίσημα το καλοκαίρι στους Γουίζαρντς με την ανταλλαγή του στους Σανς, με τους “Μάγους” να μπαίνουν πλέον σε φάση ανοικοδόμησης μετά και την παραχώρηση του Πορζίνγκις στους Σέλτικς, ελπίζοντας ότι σε μερικά χρόνια θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο προσκήνιο.

Ο Τζόρνταν Πουλ - που ήρθε από τους Γουόριορς - είναι ο νέο πρόσωπο της ομάδας και - δεδομένου ποιους έχει για συμπαίκτες - ενδέχεται να παλέψει ακόμα και για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του NBA. Κατά τα άλλα, οι Γουίζαρντς έχουν ακόμα τον Κάιλ Κούζμα (ίσως όχι για πολύ αν τον Δεκέμβριο που μπορεί να παραχωρηθεί με ανταλλαγή τον ζητήσει κάποια ομάδα) και μία σειρά από νεαρούς παίκτες - με πρώτο τον Μπιλάλ Κουλιμπαλί που επέλεξαν στο ΝΒΑ Draft 2023 - που ελπίζουν ότι θα εξελιχθούν σε κάτι καλό.

To Depth Chart:
PG: Τάιους Τζόουνς, Ντελόν Ράιτ, Ράιαν Ρόλινς
SG: Τζόρνταν Πουλ, Τζόνι Ντέιβις, Λάντρι Σάμετ, Τζάρεντ Μπάτλερ
SF: Μπιλάλ Κουλιμπαλί, Ντένι Άβντιγια, , Κόρι Κίσπερτ
PF: Κάιλ Κούζμα, Ντανίλο Γκαλινάρι, Άντονι Γκιλ, Εξέβιερ Κουκς, Πάτρικ Μπάλντουιν
C: Ντάνιελ Γκάφορντ, Τάι Γκίμπσον, Μάικ Μουσκάλα
Προπονητής: Γουές Άνσελντ

Σάρλοτ Χόρνετς

Με λίγα λόγια: Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγράψει κάποιος την περσινή σεζόν πέρα από την “αποτυχία” για την Σάρλοτ. Η απομάκρυνση του Μάιλς Μπρίτζες από την ομάδα (επιστρέφει φέτος) λόγω των κατηγοριών περί ενδοοικογενειακής βίας και οι τραυματισμοί του ΛαΜέλο Μπολ στέρησαν κάθε ελπίδα των Χόρνετς για κάτι καλό. Τουλάχιστον από όλα αυτά οι “Σφίγγες” βρέθηκαν με το Νο2 του NBA Draft 2023 και τον Μπράντον Μίλερ.

Η Σάρλοτ ελπίζει αρχικά να είναι καλύτερη από πέρυσι και ίσως - υπό προϋποθέσεις - να παλέψει για μία θέση στο play-in. Οι εμπνεύσεις του ΛαΜέλο Μπολ, τα τρίποντα των Ροζίερ, Ουάσινγκτον, το δίδυμο των Γουίλιαμς-Ρίτσαρντς στην θέση του σέντερ και η ελπίδα που δίνει ο Μίλερ αξίζουν αναφοράς. Αν ο Μπρίτζες πατήσει παρκέ και είναι καλός, τότε η Σάρλοτ θα είναι πιο γοητευτική.

To Depth Chart:
PG: Λαμέλο Μπολ, Νικ Σμιθ, Έντμοντ Σάμνερ, Τέο Μαλεντόν
SG: Τέρι Ροζίερ, Κόντι Μάρτιν, Μπράις ΜακΓκόουενς, Τζέιμς Μπούκναϊτ (τραυματίας)
SF: Γκόρντον Χέιγουορντ, Μπράντον Μίλερ, Μάιλς Μπρίτζες (τιμωρημένος για τους πρώτους 10 αγώνες)
PF: Πι Τζέι Ουάσινγκτον, Τζέι Τι Θορ, Λίκι Μπλακ
C: Μαρκ Γουίλιαμς, Νικ Ρίτσαρντς
Προπονητής: Στιβ Κλίφορντ

Ορλάντο Μάτζικ

Με λίγα λόγια: Οι Μάτζικ έχουν υψηλούς στόχους φέτος. Έχοντας κλείσει δυναμικά την περσινή σεζόν, το Ορλάντο θέλει φέτος να κάνει το βήμα μπροστά. Το play-in της Ανατολής είναι ένας ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα της Φλόριντα, που έχει ένα ρόστερ με αρκετό βάθος από το 1 μέχρι το 4, αλλά και ερωτηματικά στην θέση πέντε πίσω από τον Γουέντελ Κάρτερ.

Οι Φραντζ Βάγκνερ και Πάολο Μπανκέρο είναι αυτοί που θα κουβαλήσουν το βάρος της δημιουργίας και της εκτέλεσης στο Ορλάντο, με τον Μαρκέλ Φουλτζ να καλείται να έχει μία σεζόν χωρίς τραυματισμούς και κάποιον εκ των Άντονι, Σαγκς, Χάρις να καλύψει την θέση του βασικού σούτινγκ γκαρντ. Αν ο ξεχασμένος Τζόναθαν Άιζακ μπορέσει να δείξει οτιδήποτε, τότε το Ορλάντο μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο.

To Depth Chart:
PG: Μαρκέλ Φουλτζ, Κόουλ Άντονι, Άντονι Μπλακ
SG: Τζέιλεν Σαγκς, Γκάρι Χάρις, Κεβόν Χάρις, Τρέβελιν Κουίν
SF: Φραντζ Βάγκνερ, Τζο Ινγκλς, Τζετ Χάουαρντ
PF: Πάολο Μπανκέρο, Τζόναθαν Άιζακ, Τσούμα Οκέκε, Κέιλεμπ Χούσταν
C: Γουέντελ Κάρτερ, Μόριτζ Βάγκνερ, Γκόγκα Μπιτάτζε.
Προπονητής: Τζαμάλ Μόσλι

Δύση

Νόρθγουεστ

Ντένβερ Νάγκετς

Με λίγα λόγια: Οι περσινοί πρωταθλητές. Η ομάδα που έπαιξε το πιο όμορφο μπάσκετ, είχε την πιο σταθερή απόδοση και τον - κατά τεκμήριο την περσινή σεζόν - καλύτερο παίκτη του NBA στο πρόσωπο του Νίκολα Γιόκιτς. Ήταν μία ονειρεμένη σεζόν η περσινή για το Ντένβερ, γεμάτη ιστορίες εξιλέωσης (Μάρεϊ, Πόρτερ). Και υπάρχει η ελπίδα ότι θα επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο και φέτος.

Ο Νίκολα Γιόκιτς
Ο Νίκολα Γιόκιτς Ⓒ 2023 WILFREDO LEE/ ASSOCIATED PRESS

Το δίδυμο των Μάρεϊ, Γιόκιτς παίζει το καλύτερο Pick and Roll του NBA (με οποιονδήποτε εκ των δύο σε ρόλο χειριστή ή σκρινέρ). Ο Πόρτερ - όταν είναι υγιής - ανοίγει το γήπεδο, ο Άαρον Γκόρντον και ο Κεντάβιους Κάλντουελ-Πόουπ συνθέτουν ένα από τα καλύτερα αμυντικά ντουέτα στο NΒΑ. Οι αποχωρήσεις των Μπρους Μπράουν και Τζεφ Γκριν πονάνε, αλλά το Ντένβερ ελπίζει ότι οι Κρίσταν Μπράουν, Ζέκε Νάτζι και Πέιτον Γουάτσον θα είναι έτοιμοι για έναν πιο μεγάλο ρόλο.

To Depth Chart:
PG: Τζαμάλ Μάρεϊ, Ρέτζι Τζάκσον, Τζέιλεν Πίκετ
SG: Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ, Κρίστιαν Μπράουν, Μπράις Γουίλις
SF: Μάικλ Πόρτερ, Τζάστιν Χόλιντεϊ, Τζούλιαν Στρότερ, Βλάτκο Τσάντσαρ (τραυματίας)
PF: Άαρον Γκόρντον, Πέιτον Γουάτσον, Μπράξτον Κι
C: Νίκολα Γιόκιτς, Ζέκε Νάτζιμ ΝτιΆντρε Τζόρνταν
Προπονητής: Μάικ Μαλόουν

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Με λίγα λόγια: Οι Γουλβς έπαιξαν τα ρέστα τους πέρυσι με την απόκτηση του Ρούντι Γκομπέρ και την προσπάθειά τους να τον παντρέψουν με τον Καρλ Άντονι-Τάουνς. Ο τραυματισμός που κράτησε ωστόσο εκτός τον δεύτερο για μεγάλο διάστημα της σεζόν δεν τους άφησε να δουν αν αυτο το πείραμα θα έχει αποτέλεσμα. Ακόμα κι έτσι, μπήκαν στα playoffs - έστω και μέσω play-in τουρνουά - και φέτος ελπίζουν ότι - στην απίστευτα ανταγωνιστική Δύση - θα χτυπήσουν μία θέση στην πρώτη εξάδα.

Ο Άντονι Έντουαρντς έρχεται με φόρα από το - αποτυχημένο για την Team USA, αλλά πετυχημένο για αυτόν - MundoBasket 2023 με σκοπό να γίνει ο ξεκάθαρος ηγέτης της ομάδας. Ο Τάουνς θέλει να θυμίσει στον κόσμο τι μπορεί να κάνει στο παρκέ. Ο Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς θέλει να κερδίσει μία θέση στην κορυφαία αμυντική πεντάδα της σεζόν, ο Γκομπέρ θέλει να αποδείξει ότι μπορεί ακόμα την διαφορά και ο Κόνλεϊ ότι δεν έχει ξοφλήσει. Οι Γουλβς έχουν βάθος 9-10 παικτών. Θα είναι σίγουρα ανταγωνιστικοί.

To Depth Chart:
PG: Μάικ Κόνλεϊ, Σέικ Μίλτον, Τζόρνταν ΜακΛάφιν
SG: Άντονι Έντουαρντς, Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ, Γουέντελ Μουρ
SF: Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς, Τρόι Μπράουν, Τζος Μινότ
PF: Καρλ-Άντονι Τάουνς, Κάιλ Άντερσον, Λέοναρντ Μίλερ
C: Ρούντι Γκομπέρ, Ναζ Ριντ, Λούκα Γκάρζα
Προπονητής: Κρις Φιντς

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Με λίγα λόγια: Τέλος εποχής. Αυτή είναι η μόνη φράση που μπορεί να σκεφτεί κάποιος για τους Μπλέιζερς, που παραχώρησαν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ με ανταλλαγή και σκοπεύουν να χτίσουν με το βλέμμα στο μέλλον ελπίζοντας ότι ο Σκουτ Χέντερσον (Νο3 στο NBA Draft 2023) θα μπορέσει σε μερικά χρόνια να εξελιχθεί στον παίκτη που πιστεύουν όλοι.

Το Πόρτλαντ ετοιμάζεται για μία σεζόν που προβλέπεται να κάνει… πολλές ήττες. Αυτό είναι το τίμημα για να ωριμάσουν ο Χέντερσον, ο Σέντον Σαρπ και ο Άνφερνι Σάιμονς, αλλά και για να έχουν την ευκαιρία ο ΝτιΆντρε Έιτον να αποδείξει ότι μπορεί να ξαναγίνει ο παίκτης που ήταν στους Σανς πριν πλακωθεί ακόμα και με τους κάκτους στο Φοίνιξ, αλλά και ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς ότι μπορεί να μείνει υγιής.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Τζέραμι Γκραντ των 160 εκατ. δολαρίων και ο Μάλκολμ Μπρόγκντον ενδεχομένως να αλλάξουν ταχυδρομικό κώδικά μέχρι το τέλος της σεζόν αν κάποια ομάδα χρειαστεί παίκτες με τα στοιχεία τους.

To Depth Chart:
PG: Σκουτ Χέντερσον, Μάλκολμ Μπρόγκντον
SG: Άνφερνι Σάιμονς, Σκίλαρ Μέις, Ράιαν Ρούπερτ, Τζάστιν Μινάγια
SF: Σέντον Σαρπ, Ματίς Τάιμπουλ, Κρις Μάρεϊ, Τουμάνι Καμαρά
PF: Τζέραμι Γκραντ, Τζαμπάρι Γουόκερ, Ίσμαελ Γουέινραϊτ, Ντούππ Ριθ
C: ΝτιΆντρε Έιτον, Ρόμπερτ Γουίλιαμς, Ίμπου Μπάντζι, Μόουζες Μπράουν
Προπονητής: Τσόνσι Μπίλαμπς

Γιούτα Τζαζ

Με λίγα λόγια: Οι Τζαζ πάτησαν το reset πέρυσι παραχωρώντας με ανταλλαγή… ό,τι θύμιζε την ομάδα που έμπαινε κάθε χρόνο στα playoffs και είχε ταβάνι τον δεύτερο γύρο με εξαίρεση τον Τζόρνταν Κλάρκσον. Εκτός Γιούτα βρέθηκαν οι Μίτσελ, Γκομπέρ, Ο’Νιλ, Ινγκλς και Κόνλεϊ, με τους “Μορμόνους” να χτίζουν μία ομάδα γύρω από τον Λάουρι Μάρκανεν και στόχο το… Νο1 του NBA Draft 2023. Εκεί που δεν το περίμενε κανείς ωστόσο, οι Τζαζ ήταν… καλοί.

Πολύ καλοί για την ακρίβεια, με τον Λάουρι Μάρκανεν να γίνεται All Star και τους “Μορμόνους” να υποχρεώνονται να τραβήξουν το χειρόφρενο από τον Φλεβάρη και μετά ώστε να μείνουν εκτός play-in και να έχουν ένα ψηλό πικ.

Την φετινή σεζόν οι Τζαζ είναι πιο γεμάτοι από πέρυσι. Βοήθησε σε αυτό η έκρηξη του Γουόκερ Κέσλερ που εξελίχθηκε σε έναν εκ των κορυφαίων μπλοκέρ του NBA, η απόκτηση του Τζον Κόλινς με ανταλλαγή, αλλά και ότι Κόλιν Σέξτον δείχνει να έχει ξεπεράσει εντελώς τον σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη χιαστού) που είχε ως αποτέλεσμα να είναι ασταθής. Ο Μάρκανεν και ο Κλάρκσον εξακολουθούν να είναι τα σημεία αναφοράς της ομάδας - που πάντως δεν έχει καθαρό πόιντ γκαρντ - με την Γιούτα να θέλει (και φέτος) να βρεθεί στον πάτο της κατάταξης. Ίσως ωστόσο είναι - πάλι - καλύτεροι από ότι θέλουν.

To Depth Chart:
PG: Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ, Κόλιν Σέξτον, Κεγιόντε Τζορτζ, Κρις Νταν,
SG: Τζόρνταν Κλάρκσον, Οτσάι Αγκμπάτζι, Τζος Κρίστοφερ, Τζόνι Τζουζάνγκ (two way)
SF: Λάουρι Μάρκανεν, Σιμόνε Φοντέκιο, Μπράις Σένσαμπο
PF: Τζον Κόλινς, Τέιλορ Χέντρικς, Λούκα Σάμανιτς
C: Κέλι Ολίνικ, Γουόκερ Κέσλερ, Ουντόκα Αζουμπουίκε, Μίκα Πότερ (two way)
Προπονητής: Γουίλ Χάρντι

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Με λίγα λόγια: Μία από τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής σεζόν, οι Θάντερ γοήτευσαν με το μπάσκετ που έπαιξαν, με τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να γίνεται All Star και να συμπεριλαμβάνεται στην κορυφαία πεντάδα του NBA. Ο κόσμος περίμενε ότι η Οκλαχόμα Σίτι θα στόχευε στον… Βίκτορ Γουεμπανιαμά, αλλά οι Θάντερ έφτασαν μέχρι το play-in τουρνουά και φέτος είναι ένα από τα πιο δυναμικά wild cards της σεζόν, ειδικά με την προσθήκη του Τσετ Χόλμγκρεν - που έχασε όλη την περσινή σεζόν λόγω τραυματισμού και ετοιμάζεται για την ρούκι χρονιά του.

Τα playoffs - ή έστω ένα καλύτερο πλασάρισμα από την 10η θέση στο play-in τουρνουά είναι ρεαλιστικός στόχος για τους Θάντερ, που θα έχουν για ηγέτη τον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και στο πλευρό του τους εξελίξιμους Τζος Γκίντι, Τζαλίν Γουίλιαμς και Χόλμγκρεν (αλλά και τον Βασίλιε Μίτσιτς), έχοντας ως σκοπό να παίξουν όμορφο μπάσκετ και… όπου τους βγάλει.

To Depth Chart:
PG: Τζος Γκίντι, Βασίλιε Μίτσιτς, Κάσον Γουάλας, Τρε Μαν
SG: Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Κάσον Γουάλας, Άαρον Γουίγκινς, Λίντι Γουότερς
SF: Λου Ντορτ, Αϊζάια Τζο, Ουσμάν Ντιένγκ
PF: Τζαλίν Γουίλιαμς, Κέντρικ Γουίλιαμς, Ντέιβις Μπέρτανς, Αλεξέι Ποκουσέβσκι
C: Τσετ Χόλμγκρεν, Τζέιλιν Γουίλιαμς, Ολιβιέ Σαρ
Προπονητής: Μαρκ Ντάινολτ

Πασίφικ

Γκόλτεν Στέιτ Γουόριορς

Με λίγα λόγια: Το σκηνικό με την γροθιά του Ντρέιμοντ Γκριν στον Τζόρνταν Πουλ είχε ως αποτέλεσμα η σεζόν 2022/23 να… τελειώσει πριν καν αρχίσει για τους πρωταθλητές του 2022. Το Γκόλντεν Στέιτ δεν ξεπέρασε ποτέ το σοκ, το κλίμα ήταν τοξικό - με τον Τζόρνταν Πουλ να είναι αυτός που άκουγε τα περισσότερα λόγω της συμπεριφοράς του.

Όταν αυτό συνδυάστηκε με την πολύμηνη απουσία του Άντριου Γουίγκινς (ήταν στο πλευρό του αρρωστου πατέρα του, Μίτσελ Γουίγκινς) και την κακή σεζόν του Κλέι Τόμπσον, το Γκόλντεν Στέιτ έμοιαζε καταδικασμένο να αποτύχει και αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο των playoffs από τους Λέικερς.

Ο Στεφ Κάρι
Ο Στεφ Κάρι Ⓒ 2023 JEFF CHIU/ ASSOCIATED PRESS

Παρά την τοξική περσινή σεζόν, οι Γουόριορς μπαίνουν με αισιοδοξία στο παρκέ φέτος. Ο Πουλ πλέον βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και στην θέση του ήρθε ο - μέχρι πέρυσι “μισητός”, αλλά πλέον… κόλλητός όλων - Κρις Πολ. Ο Γουίγκινς μοιάζει καλά, η τριάδα των Κάρι, Τόμπσον, Γκριν έχει ακόμα βενζίνη στο ντεπόζιτο.

Οι Γουόριορς λένε ότι πάνε για πρωτάθλημα, αλλα στα μάτια όλων βρίσκονται ένα επίπεδο κάτω από τους Νάγκετς, τους Μπακς και τους Σέλτικς και πιθανότατα στο ίδιο γκρουπ με τους Σανς και τους Λέικερς. Εξακολουθούν να υστερούν σε μέγεθος κοντά στο καλάθι και υπάρχει ο…βραχνάς ότι ο Κρις Πολ θέλει να ξεκινάει βασικός. Από την άλλη βέβαια, όσο υπάρχει ο Κάρι, το Γκόλντεν Στέιτ πάντα θα αποτελεί απειλή.

To Depth Chart:
PG: Στεφ Κάρι, Κρις Πολ, Κόρι Τζόζεφ
SG:Κλέι Τόμπσον, Μόουζες Μούντι, Μπράντιν Ποντζέμσκι
SF: Άντριου Γουίγκινς, Γκάρι Πέιτον ΙΙ, Ζερόμ Ρόμπινσον
PF: Ντρέιμοντ Γκριν, Τζόναθαν Κουμίνγκα, Τρέισι Τζάκσον-Ντέιβις
C: Κεβόν Λούνι, Ντάριο Σάριτς, Ουσμάν Γκαρούμπα
Προπονητής: Στιβ Κερ

Φοίνιξ Σανς

Με λίγα λόγια: Οι Σανς έδωσαν την εντύπωση ότι τα έπαιξαν όλα για όλα πέρυσι με την απόκτηση του Κέβιν Ντουράντ μεσούσης της σεζόν. Αποδείχθηκε ότι τελικά θα έπαιζαν τα ρέστα τους το καλοκαίρι, αφού κάτοικος Φοίνιξ είναι πλέον και ο Μπράντλι Μπιλ, με τους Σανς να έχουν χτίσει μία ομάδα με τρία πυρηνικά όπλα στην περιφέρεια και πολλούς ρολίστες στο πλευρό του. Α, ναι, εκτός Φοίνιξ είναι και ο Έιτον, αλλά ο Τζαμαϊκανός σέντερ έδινε από πέρυσι την εντύπωση ότι ήταν… αλλού έτσι κι αλλιώς.

Οι Σανς θέλουν το πρωτάθλημα. Δεν το κρύβουν. Και ξέρουν ότι από το αν θα το κατακτήσουν ή όχι θα κριθεί πετυχημένη ή αποτυχημένη σεζόν τους. Οι αισιόδοξοι υποστηρίζουν ότι η τριάδα των Ντουράντ, Μπούκερ, Μπιλ αρκεί για αυτό. Οι απαισιόδοξοι ότι το Φοίνιξ δεν έχει πόιντ γκαρντ, ο Ντουράντ δεν έχει καταφέρει να μείνει υγιής ολόκληρη σεζόν εδώ και 5 χρόνια και ο Νούρκιτς είναι σκιά του εαυτού του μετά των προ χρόνων φρικιαστικό τραυματισμό του. Σίγουρα πάντως είναι διεκδικητές του τίτλου.

To Depth Chart:
PG: Μπράντλι Μπιλ, Τζόρνταν Γκούντγουιν
SG: Ντέβιν Μπούκερ, Γκρέισον Άλεν, Σάμπεν Λι Ντέμιεν Λι
SF: Κέβιν Ντουράντ, Έρικ Γκόρντον, Γιούτα Γουατανάμπε, Νασίρ Λιτλ,
PF: Τζος Οκότζι, Κέιτα Μπέιτς-Ντιοπ, Μπολ Μπολ
C: Γιουσούφ Νούρκιτς, Ντρου Γιούμπανκς, Τζιμέζι Μέτου, Ουντόκα Αζουμπουίκε
Προπονητής: Φρανκ Βόγκελ

Λ.Α Κλίπερς

Με λίγα λόγια: Αν δεν υπήρχε αυτό το… κάτι σαν ομάδα που παρουσίασαν οι Νετς με την ταυτόχρονη συνύπαρξη των Ντουράντ, Ίρβινγκ, Χάρντεν πριν μερικά χρόνια που… δεν ήταν ποτέ συνύπαρξη και διαλύθηκε πριν φτιαχτεί, οι Κλίπερς θα ήταν το μεγαλύτερο What If του NBA. Ένα τέτοιο What If βίωσε (και) πέρυσι η ομάδα του Λ.Α που συντηρούσε όλη την σεζόν τους Κουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ για να τους έχει στα playoffs και όταν μπήκε στα playoffs δεν είχε τον Τζορτζ και έχασε έπειτα από 2 αγώνες τον Λέοναρντ στην σειρά με το Φοίνιξ και αποκλείστηκε.

Φέτος οι Κλίπερς ξεκινούν από την ίδια αφετηρία που ξεκινούν κάθε χρόνο: Ελπίζουν ότι οι Λέοναρντ και Τζορτζ θα είναι υγιείς, ξέροντας ότι αν συμβεί αυτό μπορούν να στοχεύσουν ακόμα και στο πρωτάθλημα. Αν μάλιστα αποκτήσουν με ανταλλαγή και τον Τζέιμς Χάρντεν, θα το πιστέψουν ακόμα περισσότερο. Είναι ωστόσο τόσα πολλά τα “ΑΝ” και οι διαρκείς φόβοι αυτής της ομάδας όποτε οι σταρ της αισθάνονται ενόχληση, που προκαλεί άγχος ακόμα και να κοιτάξει κάποιος την επόμενη μέρα, πόσω μάλλον τα playoffs του Μαΐου του 2024.

To Depth Chart:
PG: Ράσελ Γουέστμπρουκ, Μπόουνς Χάιλαντ
SG: Τέρανς Μαν, Νόρμαν Πάουελ, Μπράντον Μπόστον, Τζος Πρίμο
SF: Πολ Τζορτζ, Κένιον Μάρτιν, Αμίρ Κόφι
PF: Κουάι Λέοναρντ, Νικολά Μπατούμ, Μάρκους Μόρις, Μούσα Ντιαμπατέ
C: Ίβιτσα Ζούμπατς, Μέισον Πλάμλι
Προπονητής: Τάιρον Λου

Λ.Α Λέικερς

Με λίγα λόγια: Οι Λέικερς ξεκίνησαν (πολύ) σιγά πέρυσι, με έναν τραυματισμό του Άντονι Ντέιβις να τους πηγαίνει ακόμα πιο πίσω. Οι ανταλλαγές της trade deadline και η επιστροφή του Ντέιβις όμως άλλαξαν τα δεδομένα. Οι Λέικερς κατάφεραν οριακά να προλάβουν το play-in τουρνουά και μετά… ξεσάλωσαν, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς της Δύσης, όπου αποκλείστηκαν με “σκούπα” (4-0) από τους μετέπειτα πρωταθλητές Νάγκετς. Και όλα αυτά με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να παίζει με… ένα πόδι.

Φέτος οι Λέικερς θέλουν το πρωτάθλημα. Κράτησαν τους παίκτες που ήθελαν από το περσινό ρόστερ (ειδικά τον Όστιν Ριβς που είχε τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων), πρόσθεσαν στο ρόστερ τους παίκτες που μπορούν να τους δώσουν πράγματα όπως ο Γκέιμπ Βίνσεντ, ο Κρίστιαν Γουντ και ο Τζάκσον Χέιζ και ελπίζουν αυτό να είναι αρκετό.

To Depth Chart:
PG: ΝτιΆντζελο Ράσελ, Γκέιμπ Βίνσεντ,
SG: Όστιν Ριβς, Τζέιλεν Χουντ-Σιφίνο, Μαξ Κρίστι
SF: ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ταϊρόν Πρινς, Κάμερον Ρέντις
PF: Τζάρεντ Βάντερμπιλτ, Ρούι Χατσιμούρα, Άλεξ Φατζ
C: Άντονι Ντέιβις, Κρίστιαν Γουντ, Τζάκσον Χέιζ
Προπονητής: Ντάρβιν Χαμ

Σακραμέντο Κινγκς

Με λίγα λόγια: Οι Κινγκς ήταν μία από τις ομάδες που εντυπωσίασαν πέρυσι. Και με το παραπάνω για την ακρίβεια, αφού το Σακραμέντο κατέκτησε την 3η θέση στην Δύση και ηττήθηκε οριακά από τους Γουόιορς με 4-3 στον πρώτο γύρο των playoffs, δείχνοντας ότι επέστρεψε. Με την κατάρα των 16 χρόνων χωρίς πρόκριση στα playoffs λοιπόν να σπάει, το Σακραμέντο θέλει φέτος να προκριθεί στον 2ο γύρο της postseason για πρώτη φορά μετά το 2004.

Ο Σάσα Βεζένκοβ
Ο Σάσα Βεζένκοβ Ⓒ 2023 JOSE LUIS VILLEGAS/ ASSOCIATED PRESS

Προκειμένου να συμβεί αυτό, οι Κινγκς αρχικά έδεσαν τον περσινό κορμό τους. Ακολούθως έψαξαν στην αγορά και πρόσθεσαν στο ρόστερ τους τον Σάσα Βεζένκοβ από τον Ολυμπιακό και τον Τζαβέιλ ΜακΓκί, δίνοντας λίγο απαραίτητο μέγεθος κοντά στο καλάθι. Και μένει να φανεί αν αυτό θα είναι αρκετό για να κάνουν το βήμα παραπάνω.

To Depth Chart:
PG: ΝτιΆρον Φοξ, Ντάβιον Μίτσελ, Τζόρνταν Φορντ
SG: Κέβιν Χέρτερ, Μαλίκ Μονκ, Κόλμπι Τζόουνς, Κίον Λιούις
SF: Χάρισον Μπαρνς, Σάσα Βεζένκοβ, Κρις Ντουάρτε, Κέσλερ Έντουαρντς
PF: Κίγκαν Μάρεϊ, Τρέι Λάιλς,
C: Ντομάντας Σαμπόνις, Τζαβέιλ ΜακΓκί, Άλεξ Λεν
Προπονητής: Μάικ Μπράουν

Σάουγουεστ

Ντάλας Μάβερικς

Με λίγα λόγια: Καταστροφική. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Η περσινή σεζόν ήταν καταστροφική για τους Μάβερικς, που προέρχονταν από πορεία μέχρι τους τελικούς της Δύσης και στους τελευταίους πέντε αγώνες της σεζόν πάλευαν για να… μείνουν εκτός play-in για να κρατήσουν το ντραφτ πικ πρώτου γύρου του 2023, που ήταν Top-10 protected. Φέτος όμως υποστηρίζουν ότι έμαθαν το μάθημά τους.

NBA: Το Depth Chart και οι στόχοι των 30 ομάδων για την σεζόν 2023/24
© 2023 TONY GUTIERREZ / AP IMAGES

Οι Λούκα Ντόντσιτς και Καϊρί Ίρβινγκ σχηματίζουν - στα χαρτιά - ένα από τα καλύτερα δίδυμα στο NBA. Η απόσταση του τρίτου καλύτερου παίκτη της ομάδας από αυτούς τους δύο είναι χαώδης. Η έλευση του Γκραντ Γουίλιαμς όμως από τους Σέλτικς σίγουρα θα δώσει σκληράρα. Το Ντάλας πιστεύει ότι οι ρολίστες που βρίσκονται στο ρόστερ έχουν τα στοιχεία που χρειάζεται για να συμπληρώσουν τους δύο σταρ τους και αρκούν για να φτάσει η ομάδα μέχρι τα playoffs.

To Depth Chart:
PG: Λούκα Ντόντσιτς, Τζέιντεν Χάρντι, Ντάντε Έξουμ
SG: Καϊρί Ίρβινγκ, Σεθ Κάρι, Ντέξτερ Ντένις
SF: Τζος Γκριν, Τιμ Χάρνταγουεϊ, Όλιβιε Μαξ-Πρόσπερ
PF: Γκραντ Γουίλιαμς,Μαξ Κλέμπερ, Ντέρικ Τζοόυνς, Μαρκίφ Μόρις
C: Ντέρικ Λάιβλι, Ντουάιτ Πάουελ, Ρισόν Χολμς
Προπονητής: Τζέισον Κιντ

Μέμφις Γκρίζλις

Με λίγα λόγια: Οι Γκρίζλις έμοιαζαν έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα στην εξέλιξή τους την περσινή σεζόν. Ο τρόπος που διαχειρίστηκαν την απουσία του Τζα Μοράντ όσο ήταν τραυματίας - παραμένοντας στην 2η θέση της Δύσης - ήταν αξιοθαύμαστος. Τα μπλεξίματα του σταρ τους όμως με τον νόμο άλλαξαν τα πάντα. Το Μέμφις κατάφερε ακόμα κι έτσι να μπει στα playoffs με το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην Δύση, ωστόσο κάτι απλώς δεν πήγαινε καλά.

Το συναπάντημα με τους Λέικερς ήταν μοιραίο να οδηγήσει σε αποκλεισμό. Και μετά τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα μετά τα νέα μπλεξίματα του Τζα Μοράντ - που εμφανίστηκε να κρατάει όπλο σε Instagram live. Αυτό έφερε μία τιμωρία 25 αγώνων και τους Γκρίζλις να ξεκινούν… μαγκωμένοι την φετινή σεζόν, με αυτό το μάγκωμα να γίνεται ακόμα μεγαλύτερο μετά την είδηση ότι ο Στίβεν Άνταμς θα χάσει την σεζόν κι ενώ ο Μπράντον Κλαρκ παραμένει εκτός επ’ αόριστον.

Το Μέμφις έκανε ενδιαφέρουσες κινήσεις το καλοκαίρι, με την πλέον σημαντική να είναι η απόκτηση του Μάρκους Σμαρτ από τους Σέλτικς, ενός παίκτη με στοιχεία που ταιριάζουν γάντι στην φιλοσοφία της ομάδας. Οι Γκρίζλις ωστόσο εξακολουθούν να είναι η ομάδα του Μοράντ. Και θα πάει όσο μακριά μπορεί ο Μοράντ να το πάει. Αν μέχρι να λήξει η τιμωρία του δεν έχει άλλα μπλεξίματα και επιστρέψει - εντός παρκέ - όπως πρέπει, το Μέμφις θα είναι επικίνδυνο. Αν δεν συμβούν όλα αυτά, τότε ίσως οι Γκρίζλις να είναι από τις απογοητεύσεις της σεζόν.

To Depth Chart:
PG: Μάρκους Σμαρτ, Ντέρικ Ρόουζ, Τζέικομπ Γκίλιαντ, Τζα Μοράντ (τιμωρημένος για τους πρώτους 25 αγώνες της σεζόν)
SG: Ντέσμοντ Μπέιν, Λουκ Κενάρντ, Ντέιβιντ Ρόντι
SF: Ζάιρ Γουίλιαμς, Τζον Κόντσαρ, Τζέικ ΛαΡάβια
PF: Τζάρεν Τζάκσον, Σάντι Αλντάμα, Μπράντον Κλαρκ (τραυματίας - εκτός επ’ αόριστον)
C: Εξέβιερ Τίλμαν, Κένεθ Λόφτον, Στίβεν Άνταμς (εκτός για σεζόν)
Προπονητής: Τέιλορ Τζένκινς

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Με λίγα λόγια: Οι Πέλικανς ξεκίνησαν την περσινή σεζόν πετώντας φλόγες. Βρίσκονταν κοντά στην κορυφή του NBA τις πρώτες εβδομάδες. Και μετά ήρθε η προσγείωση στην πραγματικότητα. Ο Ζάιον Γουίλιαμσον τραυματίστηκε, έχασε σχεδόν όλη την σεζόν και η Νέα Ορλεάνη έφτασε μέχρι το play-in τουρνουά, όπου και αποκλείστηκε από τους Θάντερ.

Η φετινή σεζόν ξεκινάει με τους Πέλικανς να έχουν φιλοδοξίες. Φιλοδοξίες που φτάνουν μέχρι τα playoffs. Ξέρουν όμως ότι για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους πρέπει αρχικά να μείνει υγιής ο Ζάιον Γουίλιαμσον - αλλά και ο Μπράντον Ίνγκραμ, ελπίζοντας παράλληλα ότι ο Τρέι Μέρφι θα γίνει ένας εκ των κορυφαίων έκτων παικτών της λίγκας. Αν συμβούν όλα αυτά, τότε η Νέα Ορλεάνη μπορεί να ελπίζει ότι θα πετύχει κάτι καλό.

To Depth Chart:
PG: Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, Χοσέ Αλβαράντο, Κίρα Λιούις
SG: Μπράντον Ίνγκραμ, Ντίσον Ντάνιελς, Τζόρνταν Χόκινς
SF: Χέρμπερτ Τζόουνς, Τρέι Μέρφι (τραυματίας) Ντερόν Σίμπορν
PF: Ζάιον Γουίλιαμσον, Νάτζι Μάρσαλ (τραυματίας), Έι Τζέι Λίντελ
C: Γιόνας Βαλαντσιούνας, Λάρι Νανς, Κόντι Ζέλερ
Προπονητής: Γουίλι Γκριν

Σαν Αντόνιο Σπερς

Με λίγα λόγια: Οι Σπερς ξεκίνησαν την περσινή σεζόν με στόχο να τους βρει η έναρξη της φετινής σεζόν με τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά στο ρόστερ τους. Στόχος επετεύχθη λοιπόν, με τους Τεξανούς να ανταμείβονται για την υπομονή που έδειξαν πέρυσι όταν ανά διαστήματα έκαναν τον κόσμο απλώς να θέλει να κλείσει την τηλεόραση όταν έβλεπε αγώνες τους.

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά
Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά Ⓒ 2023 DARREN ABATE/ ASSOCIATED PRESS

Η φετινή σεζόν βρίσκει τους Σπερς με το μεγαλύτερο πρότζεκτ που έχει δει ο κόσμος μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στο ρόστερ τους. Τα μάτια όλων θα βρίσκονται πάνω τους, με τους Τεξανούς να θέλουν να εξελίξουν τον Γουεμπανιαμά στον επόμενο σούπερ σταρ του NBA.

Για να το κάνουν αυτό θα κάνουν ένα μεγάλο πείραμα, τοποθετώντας τον - περσινό βασικό πάουερ φόργουορντ της ομάδας - Τζέρεμι Σότσαν σε θέση πόιντ γκαρντ, τον Ζακ Κόλινς σε θέση σέντερ (για να μην σπρώχνεται ο Γάλλος με τους αντίπαλους ψηλούς) και τους Ντέβιν Βάσελ και Κέλντον Τζόνσον στις πλάγιες θέσεις, σε μία πεντάδα όπου κανένας παίκτης δεν θα έχει ύψος κάνω από 1.96 μέτρα.

To Depth Chart:
PG: Τζέρεμι Σότσαν, Τρε Τζόουνς, Ντίβόντε Μπράχαμ, Μπλέικ Γουέσλι,
SG: Ντέβιν Βάσελ, Μαλάκι Μπράνχαμ, Σίντι Σισόκο
SF: Κέλντον Τζόνσον, Τζάστιν Τσαμπανί, Νταγκ ΜακΝτέρμοτ
PF: Βικτόρ Γουεμπανιαμά, Τσέντι Οσμάν, Μαμουκελασβίλι, Ντόμινικ Μπάρλοου
C: Ζακ Κόλινς, Κρις Μπάσι, Σάντρο Τσαρλς Μπεντιάκο
Προπονητής: Γκρεγκ Πόποβιτς

Χιούστον Ρόκετς

Με λίγα λόγια: Οι Ρόκετς έμαθαν - ξανά - με τον άσχημο τρόπο πέρυσι ότι το να έχεις απλώς ταλαντούχους νεαρούς παίκτες στο ρόστερ δεν είναι αρκετό. Φέτος λοιπόν αποφάσισαν να τους πλαισιώσουν με έμπειρους βετεράνους (αλλά και τον Ίμε Ουντόκα στην θέση του προπονητή) για να τους βοηθήσουν και αν αυτό οδηγήσει και σε μία μάχη για είσοδο στο play-in της Δύσης έχει καλώς. Διαφορετικά, αυτός ο στόχος θα μετατεθεί για την νέα σεζόν.

Ο Φρεντ ΒανΒλίτ και - το κακό παιδί του NBA - Ντίλον Μπρουκς θα έχουν ως αποστολή να εμπνεύσουν τους Τζέιλεν Γκριν, Τζαμπάρι Σμιθ, Αλπερέν Σενγκούν και Άμεν Τόμπσον, για ένα Χιούστον που είναι γεμάτο άγουρο ταλέντο που ψάχνει καθοδήγηση.

To Depth Chart:
PG: Φρεντ ΒανΒλίτ, Άαρον Χόλιντεϊ, Τρέβορ Χάτζινς
SG: Τζέιλεν Γκριν, Άμεν Τόμπσον, Βίκτορ Ολαντίπο (τραυματίας)
SF: Ντίλον Μπρουκς, Ρέτζι Μπούλοκ, Καμ Γουίτμορ
PF: Τζαμπάρι Σμιθ, ΤΈρι Ίσον, Τζασόν Τέιτ
C: Αλπερέν Σενγκούν, Τζοκ Λάνταλ, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς
Προπονητής: Ίμε Ουντόκα

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΣΙΞΕΡΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ ΛΕΙΚΕΡΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ