NBA

NBA: Τέλος από τους Μιλγουόκι Μπακς ο ΝτεΜάρκους Κάζινς

NBA: Τέλος από τους Μιλγουόκι Μπακς ο ΝτεΜάρκους Κάζινς
2021 AP PHOTO/MORRY GASH

Λίγες εβδομάδες μετά την απόκτησή του, οι Μιλγουόκι Μπακς αποφάσισαν να αποδεσμεύσουν τον ΝτεΜάρκους Κάζινς και να κινηθούν προς άλλη κατεύθυνση. Ο έμπειρος σέντερ είχε 9 πόντους και 6 ριμπάουντ ανά αγώνα σε 17 εμφανίσεις.

Όταν στις 28 του περασμένου Νοέμβρη τον απέκτησαν με μη εγγυημένο συμβόλαιο, πολλοί ένιωσαν έκπληξη. Οι Μπακς είχαν ανάγκη από έναν σέντερ για να καλύψουν την απουσία του Μπρουκ Λόπεζ που εγχειρίστηκε στη μέση, έκοψαν εξαιτίας του τον Γιώργο Καλαϊτζάκη καθώς απέκτησαν και τον Γουέσλι Μάθιους και τώρα, τα ξημερώματα της 6ης Ιανουαρίου, αποφάσισαν να τον αποδεσμεύσουν.

Είχαμε πει ότι το ρίσκο ήταν μηδενικό, καθώς το συμβόλαιο του έμπειρου σέντερ μπορούσε να σπάσει ανά πάσα στιγμή, δίχως να χρειαστεί αποζημίωσή του και πράγματι οι ρεαλιστές Μπακς προτίμησαν να κινηθούν προς άλλη κατεύθυνση καθώς και ο ίδιος ο Κάζινς ίσως περίμενε περισσότερα από την θητεία του στο Μιλγουόκι. Το double-double (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ) σε 20' απέναντι στους Ράπτορς ήταν το "αντίο" του στους πρωταθλητές, που τον βοήθησαν να γυρίσει στην αγωνιστική δράση ώστε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την ελπίδα να είναι πιο συμβατός με τον χαρακτήρα του. Εντός κι εκτός παρκέ.

Σε 17 αγώνες (πέντε συμμετοχές στην αρχική πεντάδα), ο Κάζινς είχε 9 πόντους και 5.8 ριμπάουντ σε κάτι λιγότερο από 17 λεπτά ανά παιχνίδι. Υπήρχαν στιγμές που θύμισε τον παλιό καλό Κάζινς, τον οδοστρωτήρα στις δύο ρακέτες, υπήρχαν όμως και στιγμές που η γκρίνια του οδηγούσε σε τεχνικές ποινές, σε φθορά με φάουλ και σε αλλοίωση του rotation που είχε στο μυαλό του ο Μάικ Μπουντενχόλζερ. Θεωρείται δεδομένο ότι οι Μπακς θα τον αντικαταστήσουν. Η Trade Deadline εκπνέει στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ την Παρασκευή 7/1 εκπνέει η διορία για τα μη εγγυημένα συμβόλαια που είτε θα γίνουν πλήρως εγγυημένα, είτε θα διακοπούν.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ