NBA

NBA, τα 7 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Οι Λέικερς έπιασαν πάτο

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με την φανέλα των Λέικερς
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με την φανέλα των Λέικερς Ⓒ 2022 JOHN MCCOY/ ASSOCIATED PRESS

Οι Λέικερς που έδειξαν ότι τελικά υπήρχε και… πιο κάτω, ο Πασκάλ Σιάκαμ που είναι απολαυστικός και ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι που άρπαξε κι άλλη ευκαιρία. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Οι Μπλέιζερς έριξαν ηχηρή σφαλιάρα στους Λέικερς, ο Πασκάλ Σιάκαμ οδηγεί τους Ράπτορς και ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν μοιάζει καλύτερος από ποτέ.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA, σε μία βραδιά με 6 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Οι Μπλέιζερς έβαλαν ταμπέλα “ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ” στην ομάδα και μέσα σε μερικές ημέρες έδωσαν τους Πάουελ, Κόβινγκτον, ΜακΚόλουμ και Νανς, παίρνοντας από ελάχιστα πράγματα έως… τίποτα. Κι όμως, ήταν αυτοί που πρόσφεραν το ματς της βραδιάς, αφού νίκησαν τους Λέικερς με 107-105 στο Πόρτλαντ, δείχνοντας τα δόντια τους.

Ο Άνφερνι Σάιμονς με 29 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Γιουσούφο Νούρκιτς να προσθέτει 19 πόντους και 12 ριμπάουντ. Για τους Λέικερς, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε 30 πόντους και ο Άντονι Ντέιβις 19 πόντους.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν ήταν - για ακόμα ένα βράδυ - ασταμάτητος, έχοντας αυτή τη φορά 36 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ στην νίκη των Μπουλς με 121-109 επί των Χόρνετς στην Σάρλοτ. Κοινώς, έκανε ό,τι κάνει σταθερά εδώ και μέρες: Έσπασε το φράγμα των 30 πόντων.

Στους τελευταίους 4 αγώνες των Μπουλς ο ΝτεΡόζαν έχει σημειώσει κατά σειρά 31 πόντους (κόντρα στους Πέισερς), 45 πόντους (κόντρα στους Σίξερς), 38 πόντους (κόντρα στους Σανς) και 36 πόντους (κόντρα στους Χόρνετς). Ο 33χρονος γκαρντ/φόργουορντ είναι σε τρομερή κατάσταση.

Υπάρχει πιο κάτω για τους Λέικερς;

Οι Λέικερς έχασαν από μία ομάδα (Μπλέιζερς) που όχι απλώς δεν θέλει καν να νικάει, αλλά το… φωνάζει κιόλας. Και αυτό είναι κάτι που πιθανότατα τα λέει όλα για την σεζόν που έχουν μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να είναι πλέον 9οι στην Δύση με ρεκόρ 26-30, μετρώντας 2 σερί ήττες και 3 στα τελευταία 6 παιχνίδια τους

Οι Λέικερς έπιασαν πάτο. Ωστόσο αυτό πίστεψαν και άλλες φορές φέτος και αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος. Η κατάσταση μοιάζει - και είναι - απογοητευτική, αφού δεν υπάρχει ούτε χημεία, ούτε ψυχολογία. Προς το παρόν δεν είναι μη αναστρέψιμη. Σύντομα όμως μπορεί να μην ισχύει αυτό.

Ο Σιάκαμ είναι απολαυστικός

Οι Ράπτορς πέρασαν και το (χαμηλό είναι η αλήθεια) εμπόδιο των Θάντερ και επικρατώντας με 98-117 έφτασαν τις 7 σερί νίκες. Πρώτος σκόρερ τους για ακόμα ένα βράδυ ήταν ο Πασκάλ Σιάκαμ με 27 πόντους, 16 ριμπάουντ και 5 ασίστ, όντας - ξανά - απολαυστικός.

Ο Σιάκαμ είναι πλέον ο παίκτης που περίμεναν οι Ράπτορς να είναι πέρυσι. Στους τελευταίους 5 αγώνες έχει 25 πόντους, 12.6 ριμπάουντ, 5.6 ασίστ και 1.2 κλεψίματα μέσο όρο με 47.1% στα τρίποντα σε 40 λεπτά συμμετοχής. Καθόλου άσχημα…

Άρπαξε κι άλλη ευκαιρία ο Ποκουσέβσκι

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι το πηγαίνει λίγο… μία-μία, αφού σε έναν αγώνα παίρνει χρόνο συμμετοχής και σε έναν δεν βγάζει καν την φόρμα του στους Θάντερ. Κόντρα στους Ράπτορς πάτησε παρκέ όμως και…ξεσάλωσε, έχοντας 18 πόντους με 3/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 κοψίματα σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού ξεκίνησε πολύ άσχημα την σεζόν. Φαίνεται όμως ότι σιγά-σιγά κερδίζει ξανά μέρος της εμπιστοσύνης των Θάντερ και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Ο Γκάρλαντ επέστρεψε ορεξάτος

Έπειτα από απουσία τεσσάρων αγώνων λόγω ενοχλήσεων την μέση, ο Ντάριους Γκάρλαντ πάτησε παρκέ στον αγώνα των Καβαλίερς με τους Σπερς (105-92). Και έδειξε σε όλους γιατί κλήθηκε για πρώτη φορά σε All Star Game, έχοντας 27 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ κόντρα σε ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα γκαρντ στο NBA (Ντεζούντε Μάρεϊ και Ντέρικ Γουάιτ).

Ο Γκάρλαντ έγινε All Star επειδή το άξιζε, όχι επειδή το φετινό All Star Game θα διεξαχθεί στο Κλίβελαντ. Όποιος δεν το έχει πάρει χαμπάρι αυτό, ας παρακολουθήσει απλώς μερικούς αγώνες των Καβαλίερς και θα το καταλάβει.

Ο Σαμπόνις δίνει κάτι διαφορετικό στους Κινγκς

Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα στις ΗΠΑ - και όχι μόνο - για την ανταλλαγή του Ντομάντας Σαμπόνις (και των Τζάστιν Χόλιντεί και Τζέρεμι Λαμπ) από τους Πέισερς στους Κινγκς για χάρη του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον και του Μπάντι Χιλντ.

Πολλοί τρολάρουν τους Κινγκς - που παραδοσιακά δεν φημίζονται για τις σωστές αποφάσεις τους - επειδή έδωσαν έναν παίκτη που είχε την προοπτική να γίνει All Star (Χαλιμπάρτον) και μάλιστα σε χαμηλό συμβόλαιο, για να πάρουν έναν φόργουορντ/σέντερ που θα “τρακάρει” με τον Ρισόν Χολμς. Το βασικό τους επιχείρημα; Τράκαρε και με τον Μάιλς Τέρνερ στους Πέισερς, έναν παίκτη που - σε αντίθεση με τον Χολμς - άνοιγε και το γήπεδο με το σουτ του. Ιδού όμως μία λεπτομέρεια: Ο Σαμπόνις είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και το έδειξε και στο ντεμπούτο του, όπου είχε 22 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 ασίστ στην νίκη των Κινγκς με 132-119 επί των Γουλβς.

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι ο Χαλιμπάρτον έχει το ταλέντο να γίνει All Star και να λάμψει στους Πέισερς. Ο Σαμπόνις όμως είναι ήδη All Star και είναι μόλις 26 ετών. Και δινει στους Κινγκς κάτι που τους έλειπε από την εποχή του ΝτεΜάρκους Κάζινς: Έναν ψηλό με ικανότητα να σκοράρει με προσωπική ενέργεια και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, αφού είναι ένας από τους 4-5 καλύτερους ψηλούς πασέρ την λίγκα.

Σε δύο-τρία χρόνια από τώρα, αυτή η ανταλλαγή μπορεί να μοιάζει με ένα μεγάλο λάθος για τους Κινγκς. Όσο κυνικό και αν ακουστεί αυτό όμως, οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις στην ομάδα αυτή την περίοδο, μπορεί… να μην είναι στο Σακραμέντο σε 2-3 χρόνια. Ειδικά αν οι Κινγκς εξακολουθούν να μένουν εκτός playoffs. Την δεδομένη στιγμή οι Κινγκς έχουν ελπίδες για την 10η θέση και το play-in τουρνουά. Και αυτό τους ώθησε σε αυτή την κίνηση επειδή σκέφτηκαν το τώρα και όχι το μέλλον. Βέβαια αυτός είναι και ένας από τους λόγους που παραδοσιακά τα κάνουν μαντάρα, επειδή δεν σκέφτονται σχεδόν ποτέ το μέλλον. Αυτή όμως είναι μία άλλη συζήτηση.

Έπραξαν σωστά οι Κινγκς; Οι περισσότεροι θεωρούν πως όχι και ίσως έχουν δίκιο. Πολλοί πάντως υποστήριζαν πέρυσι ότι και οι Μπουλς έκαναν λάθος την περσινή trade deadline όταν πήραν τον Νίκολα Βούτσεβιτς, αλλά τώρα κανείς δεν το πιστεύει αυτό. Στην τελική, όλα όμως θα κριθούν εκεί που κρίνονται όλα: Στο παρκέ.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ