NBA

NBA: Οι Πέισερς αντάλλαξαν τον Σαμπόνις

Ο Ντομάντας Σαμπόνις των Πέισερς
Ο Ντομάντας Σαμπόνις των Πέισερς Ⓒ 2021 MICHAEL CONROY/ASSOCIATED PRESS

Από την Ιντιανάπολις στο Σακραμέντο ο Ντομάντας Σαμπόνις, μαζί με άλλους δύο παίκτες των Πέισερς που πήραν έναν σπουδαίο νεαρό άσο, έναν κορυφαίο σουτέρ τριών πόντων και έναν συμπλήρωμα για το ρόστερ τους.

Οι Πέισερς είναι αποφασισμένοι. Δεν έχουν υπομονή, δεν θέλουν να περιμένουν την Trade Deadline (Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στις 22:00) και μετά από την παραχώρηση του Κάρις ΛεΒέρτ στους Καβαλίερς, αποχαιρέτησαν ακόμη τρεις παίκτες.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις, ο Τζέρεμι Λαμπ και ο Τζάστιν Χόλιντεϊ μετακομίζουν από την Ιντιανάπολις στο Σακραμέντο, με τους Κινγκς να προσφέρουν τον πόιντ γκαρντ Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, τον σουτέρ Μπάντι Χιλντ και τον σέντερ Τρίσταν Τόμπσον, σε μία μεγάλη ανταλλαγή που προκαλεί αίσθηση.

Ο Σαμπόνις έχει φέτος 18.9 πόντους, 12.1 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά 34.7 λεπτά σε 47 αγώνες, θεωρείται ένας από τους πιο πλήρεις ψηλούς στο NBA και σίγουρα θα ανεβάσει επίπεδο την νέα του ομάδα. Ο Τζάστιν Χόλιντεϊ είναι ένας αξιόλογος ρολίστας για τις θέσεις 2-3, ενώ ο Τζέρεμι Λαμπ ένας καλός σκόρερ για τον πάγκο.

Από την άλλη, ο 22χρονος Χαλιμπάρτον μπορεί να γίνει ο πλέι μέικερ των Πέισερς για τα επόμενα πολλά χρόνια, φεύγει από την σκιά του Ντι'Άαρον Φοξ και πηγαίνει στην Ιντιανάπολις με 14.3 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 7.4 ασίστ, μαζί με τον Χιλντ του 40% στο τρίποντο στην καριέρα του και τον βετεράνο Τόμπσον που στο φινάλε της χρονιάς μάλλον θα αποχωρήσει από τα παρκέ.

Τις λεπτομέρειες της ανταλλαγής αποκάλυψε ποιος άλλος, ο Έιντριαν Βοϊναρόβσκι του ESPN.

TAGS NBA ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ