NBA

NBA: Τεράστια κίνηση με Κάρις ΛεΒέρτ οι Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ο Καρίς ΛεΒέρτ με την φανέλα των Πέισερς
Ο Καρίς ΛεΒέρτ με την φανέλα των Πέισερς Ⓒ 2022 DARRON CUMMINGS/ ASSOCIATED PRESS

Οι Καβαλίερς τάραξαν τα νερά του NBA, καθώς απέκτησαν τον Κάρις ΛεΒέρτ από τους Πέισερς δίνοντας ελάχιστα ανταλλάγματα στην ομάδα της Ιντιανάπολις.

All in από τους Καβαλίερς, που διανύουν μία σπουδαία σεζόν και δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται στα playoffs. Η ομάδα του Κλίβελαντ συμφώνησε με τους Πέισερς (λίγη ώρα πριν από τη μεταξύ τους μάχη στο Οχάιο), για να πάρει τον Κάρις ΛεΒέρτ από την Ιντιανάπολις και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο την περιφερειακή της γραμμή που έχασε τους Κόλιν Σέξτον - Ρίκι Ρούμπιο με σοβαρούς season ending τραυματισμούς.

Ο 27χρονος περιφερειακός είχε μετακομίσει στους Πέισερς μέσω Ρόκετς για να πάει ο Τζέιμς Χάρντεν από το Χιούστον στο Μπρούκλιν. Φέτος έχει 18.7 πόντους (50.1% στο δίποντο, 32.3% στο τρίποντο, 76% στις βολές), 3.8 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 31.1 λεπτά σε 39 αγώνες, είναι παίκτης που μπορεί να λειτουργήσει σε τρεις θέσεις, κυρίως όμως στις θέσεις των γκαρντ. Θα σκοράρει, θα παίξει άμυνα, θα δημιουργήσει, θα βοηθήσει στο ριμπάουντ και μάλλον θα παίζει στο πλευρό του All-Star Ντάριους Γκάρλαντ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Καβαλίερς τον απέκτησαν δίνοντας τον Ρίκι Ρούμπιο που δεν θα παίξει φέτος και θα είναι free agent στο τέλος της σεζόν, μαζί με ένα προστατευμένο pick πρώτου γύρου το 2022 και δύο pick δεύτερου γύρου σε μελλοντικά Draft. Η ομάδα του Κλίβελαντ είναι 4η στην Ανατολή, μέσα σε μία εξάδα-επτάδα ομάδων που παλεύουν για την απευθείας πρόκριση στα playoffs.

TAGS NBA ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ