NBA

NBA, τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Ο Εμπίντ έχει ενεργοποιήσει το beast mode και οι Λέικερς πάτησαν το restart

Philadelphia 76ers' Joel Embiid waves to Chicago Bulls fans after hitting a 3-point shot late in the second half of the team's NBA basketball game against the Bulls of Saturday, Nov. 6, 2021, in Chicago. The 76ers won 114-105. (AP Photo/Charles Rex Arbogast)
Philadelphia 76ers' Joel Embiid waves to Chicago Bulls fans after hitting a 3-point shot late in the second half of the team's NBA basketball game against the Bulls of Saturday, Nov. 6, 2021, in Chicago. The 76ers won 114-105. (AP Photo/Charles Rex Arbogast) PHOTO CREDITS: © 2021 CHARLES REX ARBOGAST / AP IMAGES

Ο Εμπίντ ενεργοποίησε το beast mode και οι Λέικερς ψάχνουν να κάνουν το restart με την επιστροφή του Ντέιβις. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Οι Λέικερς γύρισαν τον διακόπτη και με την επιστροφή του Ντέιβις πάνε για το κάτι καλύτερο στη συνέχεια και ο Τζοέλ Εμπίντ τρομάζει κόσμο με τις εμφανίσεις του.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 8 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Πλούσιο θέαμα πρόσφερε και πάλι το ΝΒΑ τα ξημερώματα, με το ματς ανάμεσα τους Νετς και τους Λέικερς στο Μπρούκλιν να είναι το ντέρμπι που όλοι λαχταρούσαν να δουν. Οι Λέικερς βρήκαν μέρος του εαυτού τους και επικράτησαν με άνεση των Νετς με 106-96 για να ανέβουν στο 24-24 στη σεζόν. Ο ΛεΜπρόν ήταν απολαυστικός για ακόμα μία φορά, το ίδιο και ο Χάρντεν από πλευράς Νετς που σημείωσε triple-double (33 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ), αλλά το παραμύθι σταμάτησε εκεί.

Οι Λέικερς ήταν σαφώς πιο αποφασιστικοί και πιο πλήρεις και με την επιστροφή του Άντονι Ντέιβις στο παρκέ, που ήταν θετικός στην επανεμφάνισή του, βλέπουν τα πράγματα αλλιώς. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η νίκη αυτή είναι η αρχή ενός comeback για τους Λέικερς αλλά θα φανεί στην πορεία.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο τίτλος αυτός ανήκει δικαιωματικά στο "θηρίο" Τζοέλ Εμπίντ. Σημείωσε 42 πόντους σε μία κυριαρχική εμφάνιση απέναντι στου Πέλικανς που χάρισε στους Σίξερς τη νίκη με δέκα πόντους διαφορά (117-107). Έκανε τα πάντα στο παρκέ και ήταν τρομακτικά εύστοχος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Είχε 50% αποτελεσματικότητα στο σουτ με 12/24 εύστοχα, μάζεψε 14 ριμπάουντ, μοίρασε τέσσερις τάπες και είχε 18/20 εύστοχες βολές, ποσοστό εξαιρετικό για ένα παίκτη του δικού του μεγέθους και έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε τους αντιπάλους του.

Η επιστροφή του Ντέιβις

Μια βραδιά-όνειρο είχαν οι Λέικερς στο Μπρούκλιν καθώς πέρα από τη σπουδαία και πολύτιμη νίκη τους επί των Νετς είδαν και τον Άντονι Ντέιβις να επιστρέφει στο παρκέ μετά από απουσία 5 εβδομάδων και να είναι θετικός στις πρώτες του προσπάθειες πάνω στο παρκέ. Είχε ήδη τρεις τάπες στο πρώτο δωδεκάλεπτο και ολοκλήρωσε το ματς με τέσσερις συνολικά και 8 πόντους και 3/8 σουτ.

Σαφώς και ο ψηλός των Λέικερς πρέπει να βρει τα πατήματά του προκειμένου να είναι και πάλι ικανός να προσφέρει πολλά στην ομάδα, αλλά η αρχή ήταν καλή αν σκεφτεί κανείς πως είχε μείνει εκτός για αρκετό διάστημα.

Ο Γιοκιτς βελτιώνει τα νούμερα στις άλλες στατιστικές κατηγορίες

Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι από τα κύρια επιθετικά όπλα των Νάγκετς. Γνωστό. Ο Σέρβος όμως αρχίζει σταδιακά και βελτιώνει και τις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες όπως τα ριμπάουντ και τις ασίστ. Ποτέ τα νούμερά του δεν ήταν άσχημα, τώρα είναι απλά καλύτερα και πιο γεμάτα. Είχε 21 ολόκληρα ριμπάουντ απέναντι στους Πίστονς και λίγο έλειψε να γίνει τριπλός σταματώντας στις εννιά ασίστ.

Ο Γιόκιτς μπορεί να προσφέρει σε όλες τις κατηγορίες και το θέλουν οι Νάγκετς. Πλέον φαίνεται πως ο Σέρβος το έχει πάρει ζεστά και φτιάχνει σιγά σιγά τα νούμερά του και σε ότι δεν έχει να κάνει με τους άμεσους πόντους αλλά τους έμμεσους.

Από το -35 στη λύτρωση

Οι Κλίπερς ολοκλήρωσαν μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές και αναμφίβολα μία από τις πιο εντυπωσιακές (ίσως την πιο εντυπωσιακή) τη φετινή σεζόν. Επέστρεψαν από το -35 απέναντι στους Γουίζαρντς, σόκαραν την Ουάσινγκτον και πήραν πολύτιμη νίκη-ψυχολογίας με μόλις ένα πόντο διαφορά (116-115).

Ο λυτρωτής ακούει στο όνομα Λουκ Κενάρντ καθώς ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε την ανατροπή με τρίποντο και φάουλ και με δικό του τετράποντο σόκαρε τους γηπεδούχους και χάρισε πολύτιμο διπλό στο Λος Άντζελες.

Τριπλός αλλά μόνος

Δεν είναι μυστικό πως η απουσία του Ντουράντ από τους Νετς δυσκολεύει αρκετά την ομάδα του Μπρούκλιν που έχει μείνει δίχως ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία της. Ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε ό,τι μπορούσε και σημείωσε ακόμα ένα triple-double απέναντι στους Λέικερς, όμως δίχως αποτέλεσμα.

Ήταν μόνος του στο σκοράρισμα καθώς ουδείς άλλος συμπαίκτης του δεν μπόρεσε να του δώσει πάτημα και ανάσες προκειμένου να συνεχίσει. Είχε 33 πόντους με 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ και ήταν απολαυστικός στο παρκέ όμως σε ένα ομαδικό άθλημα και σε ένα απαιτητικό ματς όπως ήταν αυτό, κανένας δεν μπόρεσε να τα κάνει όλα μόνος του.

Ένα κάρφωμα δεν είναι αρκετό για τον ΛεΜπρόν

Ως γνωστόν ο ΛεΜπρόν είναι από τους πιο θεαματικούς παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ. Ακόμα και στα 37 του χρόνια δείχνει ακούραστος και έτοιμος να αφήσει τον κάθε φίλο του μπάσκετ με το στόμα ανοιχτό. Στο ματς απέναντι στους Νετς ήταν θηρίο στην άμυνα. Έκλεψε δύο συνεχόμενες φορές την μπάλα και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό χαρίζοντας τέσσερις πολύ εύκολους και δίχως ιδιαίτερο κόπο πόντους στην ομάδα του. Και επειδή μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, δείτε το video.

Ο Κάνινγκχαμ κερδίζει έδαφος

Έκανε ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στους Νάγκετς όμως η νίκη δεν ήρθε. Μικρή σημασία έχει καθώς ο Κάντε Κάνινγκχαμ κερδίζει έδαφος μαζί και τις εντυπώσεις στους Πίστονς. Είχε 34 πόντους με 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ και άγγιξε το triple-double.

Το θέμα είναι πως στην ρούκι του χρονια στο ΝΒΑ έχει ήδη αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις έχοντας μέσο όρο έως τώρα 16.2 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 5.3 ασίστ δείχνοντας πως αξίζει τον χρόνο που παίρνει στο παρκέ και πως αποκτά σταδιακά την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται.

Δεν πέφτει κάτω από τους 31

Ο Τζοέλ Εμπίντ έχει ενεργοποιήσει το beast mode και παίρνει από το χέρι τους Σίξερς. Χαρακτηριστικό της τρελής κατάστασης στην οποία βρίσκεται είναι το γεγονός πως στα τελευταία 15 ματς της ομάδας του δεν έχει σκοράρει λιγότερους από 31 πόντους. Σαφώς και οι Σίξερς δεν θα μπορούσαν να είναι πιο χαρούμενοι από αυτό, με το μέγιστο που έχει γράψει το κοντέρ να είναι οι 50 πόντοι.

Ο Έντουαρντς είναι μία κατηγορία μόνος του

Είχε 40 πόντους απέναντι στους Μπλέιζερς. Ο Άντονι Έντουαρντς το ζει στα τελευταία ματς και κάνει απίστευτα πράγματα στο παρκέ κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Είναι θεαματικός, απολαυστικός και ξέρει πως να συνδυάζει το θέαμα με την ουσία. Μπορεί στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες να μην έχει τα ίδια νούμερα (είχε εννιά ριμπάουντ και μηδέν ασίστ), όμως αυτό που θέλει το καταφέρνει.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ