NBA

NBA: Στους Σίξερς ο Χάρντεν, μισή ντουζίνα παίκτες στο deal με τους Νετς

NBA: Στους Σίξερς ο Χάρντεν, μισή ντουζίνα παίκτες στο deal με τους Νετς
2022 AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Η βόμβα που όλοι περίμεναν, έσκασε λίγη ώρα πριν από την Trade Deadline. Χάρντεν και Σίμονς αλλάζουν πόλη και ομάδα, καθώς Νετς και Σίξερς κατάλαβαν ότι έπρεπε να γυρίσουν σελίδα στην ιστορία τους.

Η ανταλλαγή του ήταν πλέον μονόδρομος. Και για τους Νετς και για τους Σίξερς. Και πράγματι ο Τζέιμς Χάρντεν άλλαξε το βράδυ της Πέμπτης (10/2) πόλη και ομάδα, καθώς από το Μπρούκλιν πηγαίνει στη Φιλαντέλφια, από τους Καϊρί Ίρβινγκ - Κέβιν Ντουράντ πηγαίνει στον Τζοέλ Εμπίντ, με την ελπίδα αυτή να είναι επιτέλους η ομάδα στην οποία θα αισθανθεί όσα δεν αισθάνθηκε στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, στους Χιούστον Ρόκετς και στους Μπρούκλιν Νετς.

Το αντίστροφο δρομολόγιο κάνει ο Μπεν Σίμονς που δεν έχει παίξει φέτος, καθώς κάποια υποτιμητικά σχόλια του προπονητή του, του Ντοκ Ρίβερς, στο φινάλε της περασμένης χρονιάς "χτύπησαν" την καρδιά του. Ο Αυστραλός θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο πλευρό των Ίρβινγκ - Ντουράντ, σε ένα σύνολο στο οποίο μάλλον ταιριάζει περισσότερο συγκριτικά με το ρόστερ που είχαν οι Σίξερς τα τελευταία χρόνια.

Στο deal, το οποίο ακόμη συζητούν οι δύο ομάδες, θα μπουν αρκετοί παίκτες. Ο Σεθ Κάρι θα πάει σίγουρα στους Νετς, το ίδιο και ο Αντρέ Ντράμοντ για να πάρει την θέση του βασικού σέντερ, με το Μπρούκλιν να παίρνει και δύο draft picks, ένα πρώτου και ένα δεύτερου γύρου. Το αντίθετο δρομολόγιο θα κάνει σίγουρα ο βετεράνος Πολ Μίλσαπ, που ούτως ή άλλως θα αποδεσμευόταν από τους Νετς.

Στο Μπρούκλιν ήξεραν ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα έχαναν τον Χάρντεν το καλοκαίρι, καθώς ο Μούσιας (ενημέρωσε τους Σίξερς ότι θα μείνει και την επόμενη χρονιά για 47.3 εκατομμύρια δολάρια) θα έκανε χρήση της option που υπάρχει στο συμβόλαιό του για να πάρει μία νέα, πολυετή συμφωνία. Τον είχαν αποκτήσει δίνοντας τους Κάρις ΛεΒέρτ, Τόριαν Πρινς, Τζάρετ Άλεν και τελικά κατάλαβαν ότι έπρεπε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ρεαλισμό. Ο Σίμονς δεν είναι το απόλυτο αντάλλαγμα, είναι όμως ένας αξιόλογος αθλητής που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τους Νετς.

TAGS NBA ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΣΙΞΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ