NBA

NBA: Στους Πίστονς ο Μόντι Γουίλιαμς με το μεγαλύτερο συμβόλαιο προπονητή στην ιστορία της λίγκας

Ο Μόντι Γουίλιαμς των Σανς
Ο Μόντι Γουίλιαμς των Σανς Ⓒ 2022 MATTHEW HINTON/ ASSOCIATED PRESS

Ο Μόντι Γουίλιαμς θα κάθεται στον πάγκο των Πίστονς από την σεζόν 2023/24, με το Ντιτρόιτ να πληρώνει... χρυσάφι για να τον πείσει, αφού του έδωσε το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει δοθεί ποτέ σε προπονητή στην ιστορία του NBA.

Πριν από μερικές ημέρες ο Μόντι Γουίλιαμς φέρεται να απέρριψε πρόταση των Πίστονς για τριετές συμβόλαιο αξίας 20 εκατ. δολαρίων. Αποδείχθηκε ότι το μόνο που ήθελε για να πει το πολυπόθητο "ναι" ήταν να πάρει το μεγαλύτερο συμβόλαιο προπονητή στην ιστορία του NBA!

Σύμφωνα με το ESPN, το Ντιτρόιτ πρόσφερε στον Γουίλιαμς 6ετές (!) συμβόλαιο αξίας 78.5 εκατ. δολαρίων, σε ένα αδιανόητο ποσό, που μεταφράζεται σε ετήσιες αποδοχές ύψους 13 εκατ. δολαρίων.

Για να έχει κάποιος μέτρο σύγκρισης, την φετινή σεζόν ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής είναι ο Γκρεγκ Πόποβιτς των Σπερς με ετήσιες αποδοχές 11.5 εκατ. δολαρίων, με τον Στιβ Κερ των Γουόριορς να ακολουθεί με 9.5 εκατ. δολάρια και τους Ντοκ Ρίβερς (Σίξερς) και Έρικ Σπόλστρα (Χιτ) να λαμβάνουν από 8.5 εκατ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μόντι Γουίλιαμς απολύθηκε από τους Σανς μετά τον αποκλεισμό τους στον δεύτερο γύρο των playoffs από τους Νάγκετς έπειτα από 4 χρόνια παρουσίας στον πάγκο της ομάδας, διάστημα στο οποίο οδήγησε μεταξύ άλλων το Φοίνιξ στους τελικούς του NBA ο 2021 (όπου ηττήθηκαν από τους Μπακς). Όντας τεχνικός των Σανς, αναδείχθηκε και προπονητής της χρονιάς στο NBA την σεζόν 2021/22.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ