NBA

NBA, Σανς: Τέλος ο Μόντι Γουίλιαμς, σε αναζήτηση προπονητή το Φοίνιξ

Ο Μόντι Γουίλιαμς των Σανς
Ο Μόντι Γουίλιαμς των Σανς Ⓒ 2022 MATTHEW HINTON/ ASSOCIATED PRESS

Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο των Σανς ο Μόντι Γουίλιαμς, με το Φοίνιξ να αποφασίζει να λύσει την συνεργασία τους μετά τον αποκλεισμό από τους Νάγκετς στον 2ο γύρο των playoffs.

Έπειτα από 4 χρόνια ο Μόντι Γουίλιαμς δεν είναι πλέον προπονητής των Σανς. Λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό από τους Νάγκετς, ο ιδιοκτήτης των "Ήλιων", Ματ Ίσμπια, αποφάσισε να απολύσει τον έμπειρο τεχνικό, με τον Τζέιμς Τζόουνς (GM της ομάδας) να είναι αυτός που επικοινώνησε με τον Γουίλιαμς για να του ανακοινώσει τα νέα.

Ο Γουίλιαμς βρισκόταν στον πάγκο των Σανς από το 2019, οδηγώντας το Φοίνιξ μέχρι τους τελικούς του NBA το 2021 (όπου ηττήθηκε από τους Μπακς με 4-2) και στο καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας τους την σεζόν 2021/22 με 64-18, όταν και κατέκτησε το βραβείο του κορυφαίου τεχνικού της χρονιάς.

Ο 52χρονος προπονητής είχε ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο έναντι 20 εκατ. δολαρίων, αφού είχε επεκτείνει το συμβόλαιό του πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν. Αυτό πάντως είχε συμβεί όταν οι Σανς είχαν διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς, με το ESPN να αναφέρει ότι ο Ίσμπια δεν αισθάνθηκε ποτέ άνετα με τον Γουίλιαμς στον πάγκο, αφού δεν ήταν δική του επιλογή.

TAGS NBA ΗΠΑ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ