NBA

NBA, Σάσα Βεζένκοβ: Αυτά έκανε στο ντεμπούτο του με τους Κινγκς κόντρα στους Τζαζ

Ο Σάσα Βεζένκοβ
Ο Σάσα Βεζένκοβ AP

Ο Σάσα Βεζένκοβ είχε ένα ελπιδοφόρο ντεμπούτο με την φανέλα των Κινγκς στο NBA στην νίκη με 130-114 επί των Τζαζ στην Γιούτα, με 8 πόντους σε 16 λεπτά συμμετοχής. Διαβάστε τις λεπτομέρειες της πρώτης του συμμετοχής στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Σάσα Βεζένκοβ πρόσθεσε και επίσημα την ταμπέλα "παίκτης NBA" στο βιογραφικό του, αφού έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα των Κινγκς στην νίκη με 130-114 επί των Τζαζ στην Γιούτα.

Ο MVP της σεζόν 2022/23 της EuroLeague έδειξε αυτοπεποίθηση, είχε καλές στιγμές σε επίθεση και άμυνα και έκανε ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο ντεμπούτο, τελειώνοντας τον αγώνα με 8 πόντους με 1/1 δίποντο, 2/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 φάουλ και +9 στο σύστημα +/- σε 15 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Ο Βεζένκοβ πέρασε στο παρκέ μαζί με τον Μαλίκ Μονκ (2ος και 3ος αναπληρωματικός που πάτησαν παρκέ αντίστοιχα), παίρνοντας την θέση του Κίγκαν Μάρεϊ, για να βρεθεί σε θέση σμολ φόργουορντ. Χρειάστηκε μόλις 25 δευτερόλεπτα για να σημειώσει το πρώτο του καλάθι, ευστοχώντας σε τρίποντο από την γωνία στα μέσα της πρώτης περιόδου.

Ακολούθως αστόχησε σε τρίποντο που επιχείρησε, ενώ λίγο αργότερα έκανε και το πρώτο του κλέψιμο (σε κακή πάσα του Κρις Νταν), για να ακολουθήσει ένα εύστοχο φόλοου, πριν αστοχήσει σε ένα τρίποντο για να ολοκληρώσει την παρουσία του στην πρώτη περίοδο.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ ξεκίνησε κανονικά στην πεντάδα των Κινγκς στην 2η περίοδο, ευστοχώντας σε νέο τρίποντο στην πρώτη επίθεση του Σακραμέντο για να φτάσει τους 8 πόντους.

Λίγο αργότερα πήρε το πρώτο του αμυντικό ριμπάουντ. Δύο λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, πέρασε στον πάγκο.

Στην τρίτη περίοδο ο Βεζένκοβ πέρασε στο παρκέ ξανά στο 32' και έκανε το πρώτο του φάουλ (στον Τζόρνταν Κλάρκσον), για να αστοχήσει στην συνέχεια σε ένα τρίποντο πριν περάσει στον πάγκο.

Στην τέταρτη περίοδο βρέθηκε πάλι στο παρκέ στο ξεκίνημά της και σημείωσε ένα ακόμα κλέψιμο (σε μία νέα κακή πάσα του Κρις Νταν), για να περάσει στον πάγκο ξανά με 9 λεπτά να μένουν για το φινάλε και να μην επιστρέψει ξανά στο ματς.

TAGS NBA ΗΠΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ