NBA

NBA, Σαν Αντόνιο Σπερς: Απέκτησαν τον Ρόμπι

Ο Αϊζάια Ρόμπι με την φανέλα των Θάντερ
Ο Αϊζάια Ρόμπι με την φανέλα των Θάντερ Ⓒ 2022 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Παίκτης των Σαν Αντόνιο Σπερς είναι πλέον ο Αϊζάια Ρόμπι (24 χρονών, 2.03 μέτρα), αφού το Σαν Αντόνιο έκανε claim τον νεαρό φόργουορντ από την λίστα των ελεύθερων παικτών μετά το κόψιμό του από τους Θάντερ.

Οι Σπερς θεωρούν ότι ο Αϊζάια Ρόμπι (24 χρονών, 2.03 μέτρα) έχει πράγματα να δώσει. Το έδειξαν με τον πλέον έμπρακτο τρόπο, αφού έκαναν claim τον νεαρό φόργουορντ, μόλις μερικές ημέρες μετά την λύση του συμβολαίου του από τους Θάντερ.

Βάσει κανονισμών του NBA, όταν μία ομάδα αφήσει έναν παίκτη ελεύθερο, τότε αυτός μπαίνει στην λεγόμενη waivers list (λίστα των "κομμένων" παικτών) και οι υπόλοιπες 29 ομάδες μπορούν να κάνουν προσφορά για να τον διεκδικήσουν, καλύπτοντας μέρος του συμβολαίου που είχε ή και ολόκληρο. Η ομάδα με την καλύτερη προσφορά τον κάνει δικό της και στην περίπτωση του Ρόμπι αυτή ήταν οι Σπερς.

Ο Ρόμπι επιλέχθηκε στο Νο45 του NBA Draft 2019 από τους Θάντερ, φορώντας την φανέλα της ομάδας για τρία χρόνια. Την σεζόν 2021/22 είχε 10.1 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ μέσο όρο με 44.4% στα τρίποντα σε 21 λεπτά συμμετοχής (45 παιχνίδια - 28 ως βασικός).

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ