NBA

NBA, Πίστονς: Κρατάνε Ντιαλό, αφήνουν Τζάκσον

Ο Χαμίντου Ντιαλό με την φανέλα των Πίστονς
Ο Χαμίντου Ντιαλό με την φανέλα των Πίστονς Ⓒ 2022 PAUL SANCYA/ ASSOCIATED PRESS

Οι Πίστονς συνεχίζουν τις κινήσεις τους ενόψει της νέας σεζόν και αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την option στο συμβόλαιο του Χαμίντου Ντιαλό, ωστόσο την ίδια στιγμή δεν θα κάνουν το ίδιο με τον Φρανκ Τζάκσον.

Οι Πίστονς συνεχίζουν να είναι μία από τις πιο ενεργές ομάδες της offseason. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισαν σύμφωνα με δημοσιεύματα να ενεργοποιήσουν την option που είχαν στο συμβόλαιο του Χαμίντου Ντιαλό (24 χρονών, 1.96 μέτρα) ύψους 5.2 εκατ. δολαρίων. Δεν θα κάνουν όμως το ίδιο με την option στο συμβόλαιο του Φρανκ Τζάκσον (24 χρονών, 1.90 μέτρα), ύψους 3.2 εκατ. δολαρίων.

Αμφότερες οι κινήσεις έμοιαζαν λογικές για το Ντιτρόιτ. Ο μεν Ντιαλό ήταν από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες της ομάδας πέρυσι, ο δε Τζάκσον περισσεύει μετά και την επιλογή του (πόιντ γκαρντ) Τζέιντεν Έιβι στο NBA Draft 2022, αφού πλέον το Ντιτρόιτ έχει τρεις πόιντ γκαρντ στα τρία τελευταία NBA Draft (Κέιντ Κάνινγκχαμ και Κίλιαν Χέιζ οι άλλοι δύο).

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Ντιαλό είχε 11 πόντους, 4.8 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1.2 κλεψίματα μέσο όρο σε 22 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Τζάκσον 10.6 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 1 ασίστ μέσο όρο σε 22 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ