NBA

NBA: Περίπατο οι Σέλτικς στο Μέμφις, βαριά ήττα για Χιτ, άσοι για Σίξερς και Νικς

Οι Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν
Οι Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν Ⓒ 2022 DERICK HINGLE/ASSOCIATED PRESS

Έτοιμοι για Νετς ή Καβαλίερς ή Σέλτικς, που προτίμησαν το πλεονέκτημα έδρας στον δεύτερο γύρο των playoffs από έναν πιο βατό αντίπαλο.

Πηγαίνοντας στο Μέμφις, οι Σέλτικς γνώριζαν ότι η δεύτερη θέση δεν βρισκόταν στα χέρια τους. Η ομάδα της Βοστώνης ήθελε ήττα των Μπακς στο Κλίβελαντ και δική της νίκη επί των Γκρίζλις για να ανέβει δεύτερη, είδε τους πρωταθλητές να λυγίζουν με 11 παίκτες εκτός δράσης, διέλυσαν με τη σειρά τους τις ελλειπείς -και δεύτερες στην Δυτική Περιφέρεια- Αρκούδες (139-110) και περιμένουν τώρα να μάθουν τον αντίπαλό τους από την αναμέτρηση Νετς - Καβαλίερς στο play-in tournament της Ανατολής.

Από εκεί και πέρα, οι σίγουρα πρώτοι στην Ανατολή, Μαϊάμι Χιτ, ηττήθηκαν με 125-111 από τους Μάτζικ στο Ορλάντο, με τον Έρικ Σπόλστρα να παίζει με τα... δευτερότριτα και να βλέπει τον Βίκτορ Ολαντίπο σε απίθανη κατάσταση (40 πόντοι, 8/11 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 9/11 βολές, 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ σε 35:31), την ώρα που οι Αρ Τζέι Χάμπτον - Μο Μπάμπα είχαν από 21 για τους γηπεδούχους, ο Τσούμα Οκίκι 17 και οι Ντέβιν Κάναντι - Ίγκνας Μπραζντέιβις από 15.

Οι Νικς λύγισαν με 105-94 τους ελλιπείς Ράπτορς, με τον Όμπι Τόπιν να σταματάει στους 42 (10/14 δίποντα, 6/14 τρίποντα, 4/4 βολές, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 40 λεπτά) και τον Ιμάνουελ Κουίκλι να γράφει άλλο ένα τριπλ-νταμπλ (34 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 12 ασίστ σε 42 λεπτά). Οι Καναδοί, οι οποίοι πήραν την πέμπτη θέση της Ανατολής και θα αντιμετωπίσουν τους Σίξερς με μειονέκτημα έδρας, είδαν τον Κρις Μπουσέ στους 21 πόντους και τον Γκάρι Τρεντ στους 17.

ΟΙ Σίξερς, τέλος, επικράτησαν με 118-106 των Ντιτρόιτ Πίστονς, παρά το γεγονός ότι έπαιξαν χωρίς τους Τζέιμς Χάρντεν - Τζοέλ Εμπίντ, μεταξύ άλλων. Ο Σέικ Μίλτον ήταν απίθανος από τον πάγκο (30 πόντοι σε 32 λεπτά), ο Πολ Ριντ και ο Ταϊρίς Μάξι πρόσθεσαν από 25 πόντους, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά κανέναν σε πραγματικά καλή βραδιά για να εκμεταλλευθούν τις απουσίες των γηπεδούχων και να διεκδικήσουν την νίκη.

TAGS NBA ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΣΙΞΕΡΣ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ