NBA

NBA: Πάνω από 500 μέλη των προπονητικών και τεχνικών επιτελείων των ομάδων έχουν μπει στο πρωτόκολλο κορονοϊού

Ο πάγκος των Σίξερς
Ο πάγκος των Σίξερς Ⓒ 2022 PHELAN M. EBENHACK/ ASSOCIATED PRESS

Ο κόσμος στέκεται στα συνεχόμενα κρούσματα κορονοϊού στους παίκτες και τους προπονητές των ομάδων του NBA, ωστόσο ένα άλλο πρόβλημα είναι εξίσου σημαντικό: Πάνω από 500 μέλη των προπονητικών και τεχνικών επιτελείων των ομάδων μπήκαν στο πρωτόκολλο κορονοϊου τον τελευταίο μήνα.

Το NBA προσπαθεί να αντέξει την διασπορά του κορονοϊού στην λίγκα. Ενώ όμως όλοι στέκονται στους - πάνω από 300 - παίκτες, αλλά και στους προπονητές που μπήκαν στο πρωτόκολλο υγείας και ασφαλείας, το θέμα πηγαίνει πιο βαθιά. Και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις ομάδες.

Όπως αποκάλυψε λοιπόν το ESPN, υπολογίζεται ότι τον τελευταίο μήνα μπήκαν στο πρωτόκολλο υγείας και ασφαλείας πάνω από 500 άνθρωποι των προπονητικών και τεχνικών επιτελείων των ομάδων. Αυτό αφορά δηλαδή φροντιστές, αναλυτές video, ασίσταντ προπονητές, σκάουτ, ανθρώπους από τα ιατρικά επιτελεία των ομάδων, γυμναστές και ανθρώπους ασφαλείας των ομάδων. Κοινώς, σχεδόν όλων όσων κάνουν δουλειά που... δεν φαίνεται, αλλά είναι σημαντικοί για την λειτουργία ενός οργανισμού.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν κάποιοι τζένεραλ μάνατζερ στο ESPN, οι συγκεκριμένες απουσίες έχουν φτάσει στα... όριά τους κάποιες ομάδες, αφού αρκετοί άνθρωποι υποχρεώνονται να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα από όσα πρέπει και μπορούν. Και, σε αντίθεση με τους παίκτες που μπορούν να αντικατασταθούν από παίκτες προερχόμενους από την G-League, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να καλυφθούν με... δεκαήμερα συμβόλαια.

Αυτό που μένει να φανεί πλέον είναι τι θα ακολουθήσει, αφού όλες οι ομάδες ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Σε όλα τα επίπεδα.

TAGS NBA ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ