NBA

NBA: Οι Σανς ισοφάρισαν την προσφορά των Πέισερς και κράτησαν τον Έιτον

Ο ΝτιΆντρε Έιτον με την φανέλα των Σανς
Ο ΝτιΆντρε Έιτον με την φανέλα των Σανς Ⓒ 2021 DARREN ABATE/ASSOCIATED PRESS

Κάτοικος Φοίνιξ θα παραμείνει τελικά ο ΝτιΆντρε Έιτον, αφού οι Σανς "μάτσαραν" την προσφορά των Πέισερς (133 εκατ. δολάρια για τέσσερα χρόνια) και τον διατήρησαν στις τάξεις τους.

Ο ΝτιΆντρε Έιτον δεν πάει πουθενά. Τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Σε μία κίνηση που έμοιαζε μονόδρομος για τους Σανς, το Φοίνιξ ισοφάρισε την προσφορά των Πέισερς (133 εκατ. δολάρια για 4 χρόνια) και κράτησε τον θηριώδη σέντερ.

Ο Έιτον υπέγραψε την προσφορά της Ιντιάνα, με τους Σανς να έχουν διορία μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (16/7) για να αποφασίσουν αν θα την ισοφάριζαν, αφού το Νο1 του NBA Draft 2018 ήταν restricted free agent. Το Φοίνιξ ωστόσο αποφάσισε να μην περιμένει τόσο, ισοφαρίζοντας άμεσα την προσφορά.

Πλέον, βάσει συλλογικής σύμβασης, οι "Ήλιοι" δεν μπορούν να παραχωρήσουν με ανταλλαγή τον Έιτον μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Παράλληλα, λόγω κανονισμών, δεν μπορούν να τον στείλουν την Ιντιάνα με ανταλλαγή κατά την διάρκεια του πρώτου χρόνου του συμβολαίου του, επειδή ο θηριώδης σέντερ είχε υπογράψει αρχικά με τους Πέισερς. Αυτό που έχει ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι ο Έιτον έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο σε πιθανή ανταλλαγή του κατά την διάρκεια του πρώτου χρόνου του συμβολαίου του.

Την φετινή σεζόν ο Έιτον είχε 17.2 πόντους, 10.2 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ μέσο όρο σε 30 λεπτά συμμετοχής. Η σχέση του με τους Σανς ωστόσο φαινόταν να έχει χαλάσει επειδή το περασμένο καλοκαίρι - αλλά και το φετινό - το Φοίνιξ αρνήθηκε να του προσφέρει μάξιμουμ συμβόλαιο, μετατρέποντάς τον σε restricted free agent. Όπως και να έχει - με καλές ή κακές σχέσεις - αμφότεροι πλέον θα πρέπει να... ανεχθούν ο ένας τον άλλο.

TAGS NBA ΗΠΑ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ