NBA

NBA: Οι Ράπτορς έβγαλαν στο σφυρί τον Σιάκαμ και τον θέλει σχεδόν η μισή λίγκα

Ο Πασκάλ Σιάκαμ με την φανέλα των Ράπτορς
Ο Πασκάλ Σιάκαμ με την φανέλα των Ράπτορς Ⓒ 2022 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Οι Ράπτορς φέρονται πλέον να είναι πιο έτοιμοι από ποτέ να παραχωρήσουν με ανταλλαγή τον Πασκάλ Σιάκαμ, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι κοντά στις 10 ομάδες έχουν ήδη προσεγγίσει το Τορόντο.

Το συμβόλαιο του Πασκάλ Σιάκαμ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και οι Ράπτορς δεν είναι σίγουροι ότι χωράει δίπλα στον Σκότι Μπαρνς. Αυτό που συζητούσε λοιπόν όλο το NBA εδώ και 1.5 χρόνο, φαίνεται ότι πλέον γίνεται πραγματικότητα: Ο Πασκάλ Σιάκαμ είναι διαθέσιμος προς ανταλλαγή. Και πάνω από 10 ομάδες φέρονται να ενδιαφέρονται!

Μετά την παραχώρηση του Όου Τζι Ανουνόμπι στους Νικς, οι Ράπτορς ουσιαστικά φώναξαν στο NBA ότι θέλουν να χτίσουν την ομάδα τους από την αρχή, γύρω από τον Σκότι Μπαρνς. Δεν ενδιαφέρονται ωστόσο απλώς για να πάρουν κάποια μελλοντικά ντραφτ πικ - όπως φάνηκε και από το γεγονός ότι πήραν τους Μπάρετ και Κουίκλι από τους Νικς για τον Ανουνόμπι - αλλά παίκτες (κατά προτίμηση νεαρούς) που θα μπορέσουν να τους βοηθήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη συνδεθεί αρκετές ομάδες με τους Ράπτορς. Από τους Πέισερς (που ψάχνουν πάουερ φόργουορντ και δίνουν τον Μπάντι Χιλντ), τους Γουόριορς (ένα πακέτο που θα είχε τον Κουμίνγκα και τον Καναδό Άντριου Γουίγκινς ίσως βοηθούσε) τους Κινγκς (που έχουν βγάλει 3 παίκτες στο σφυρί), μέχρι τους Πίστονς (έχουν αρκετούς νεαρούς παίκτες), τους Μάβερικς (είναι πάντα στην αγορά για έναν τρίτο σταρ) και τους Σίξερς (που πάντως δεν έχουν πολλά να προσφέρουν).

Και όλα αυτά χωρίς να έχουν μπει στην εξίσωση οι Θάντερ, που έχουν δεκάδες μελλοντικά ντραφτ πικ στην κατοχή τους και πολλούς νεαρούς παίκτες (με πρώτους τους Τζος Γκίντι και Κασόν Γουάλας) που πιθανόν να ενδιέφεραν τους Ράπτορς. Όπως και να έχει, φαίνεται ότι μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ να παραχωρηθεί με ανταλλαγή ο Σιάκαμ μέχρι την trade deadline, με την μετακίνηση του να ενδέχεται να αλλάξει τις ισορροπίες στο NBA.

Για την ιστορία, την φετινή σεζόν ο Σιάκαμ έχει 22.3 πόντους, 6.5 ριμπάουντ και 5 ασίστ μέσο όρο σε 35 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA ΗΠΑ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ