NBA

Οι τρεις παίκτες που έβγαλαν οι Σακραμέντο Κινγκς στο σφυρί εν όψει της Trade Deadline: Τι σημαίνει αυτό για τον Βεζένκοβ

Ο Σάσα Βεζένκοβ
Ο Σάσα Βεζένκοβ AP

Upgrade στην αρχική τους πεντάδα θέλουν να κάνουν οι Σακραμέντο Κινγκς, γι' αυτό και καλούν ομάδες προτείνοντάς τους τρεις από τους παίκτες του rotation τους.

Ένας μήνας έμεινε μέχρι την Trade Deadline (8/2) και στο Σακραμέντο φαίνεται πως έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Οι Κινγκς δεν παίζουν το μπάσκετ της περσινής σεζόν, βρίσκονται ωστόσο στην πρώτη εξάδα της Δύσης με ρεκόρ 20-13 και ελπίζουν ότι δεν θα μπλέξουν στο Play-In Tournament για την πρόκρισή τους στα playoffs.

Σύμφωνα με μέσα της πόλης, οι παράγοντες του οργανισμού τοποθέτησαν στο trading block τον Κέβιν Χέρτερ (SG), τον Χάρισον Μπαρνς (SF) και τον Ντέιβιον Μίτσελ (PG), με την ελπίδα να βρουν τουλάχιστον έναν παίκτη που θα τους βοηθήσει να ανέβουν επίπεδο. Σε ποια θέση; Αυτό είναι άγνωστο, σίγουρα πάντως στο 1, στο 4 και στο 5 έχουν αθλητές που δεν πρόκειται να βγουν από την αρχική πεντάδα. Ο λόγος για τον ΝτιΆαρον Φοξ, τον Κίγκαν Μάρεϊ και τον Ντομάντας Σαμπόνις.

Ο Μάικ Μπράουν θέλει έναν καλύτερο περιφερειακό στις θέσεις 2-3, χωρίς πάντως να αποκλείεται κίνηση για έναν πάουερ φόργουορντ όπως ο Πασκάλ Σιάκαμ των Τορόντο Ράπτορς. Αν οι Κινγκς πάρουν έναν τέτοιο παίκτη, τότε ο Μάρεϊ θα κατέβει στο τρία καθώς έχει δείξει ότι μπορεί να μαρκάρει και κοντύτερους αθλητές, ακόμη και πόιντ γκαρντς όπως ο Στεφ Κάρι.

Τι σημαίνει για τον Σάσα Βεζένκοβ το γεγονός ότι τρεις συμπαίκτες του βρίσκονται στο trading block, λίγες εβδομάδες πριν εκπνεύσει η διορία των ανταλλαγών; Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά, ουδείς μπορεί να μαντέψει αν συνεχίσει στο Σακραμέντο ή αν θα αποχωρήσει. Το ιδιαίτερα "φιλικό" συμβόλαιό του (21 εκατομμύρια για τρία χρόνια με option της ομάδας για την τρίτη σεζόν) μπορεί να "κουμπώσει" σε κάποιο trade package για να "βγουν" οι αριθμοί ή απλώς η περίπτωσή του να είναι ελκυστική για κάποιον οργανισμό που θα θέλει να δώσει βάθος στον πάγκο του χωρίς να επιβαρύνει ιδιαίτερα το salary cap.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μάικ Μπράουν δεν υπολογίζει τον MVP της περσινής EuroLeague σε αυτή τη φάση της σεζόν, καθώς στα τελευταία επτά παιχνίδια του έδωσε τέσσερις συμμετοχές από 6.6 λεπτά μέσο όρο και τρεις φορές τον κράτησε σε ρόλο θεατή χωρίς να τον χρησιμοποιήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι η σεζόν θα εξελιχθεί στο ίδιο μοτίβο, σίγουρα όμως το συμβόλαιο του Βεζένκοβ μπορεί να παίξει ρόλο σε κάποια ανταλλαγή και μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο Σάσα να βρίσκεται σε άλλη πόλη.

TAGS NBA ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΒΕΖΕΝΚΟΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ