NBA

NBA: Οι Ορλάντο Μάτζικ θα αποσύρουν την φανέλα του Σακίλ Ο'Νιλ

Ο Σακίλ Ο'Νιλ
Ο Σακίλ Ο'Νιλ Ⓒ 1996 PETER COSGROVE/ ASSOCIATED PRESS

Οι Ορλάντο Μάτζικ ανακοίνωσαν ότι στις 13 Φεβρουαρίου, στον αγώνα με τους Μαϊάμι Χιτ, θα αποσύρουν την φανέλα του Σακίλ Ο'Νιλ, τιμώντας τον Hall of Famer σέντερ για την προσφορά του στην ομάδα.

Ο Σακίλ Ο'Νιλ ετοιμάζεται να μπει σε ένα ιδιαίτερο κλαμπ παικτών, που αριθμεί μόλις άλλα δύο μέλη, τους Γουίλτ Τσάμπερλεϊν και Πιτ Μάραβιτς: Αυτό των παικτών των οποίων η φανέλα έχει αποσυρθεί από τρεις διαφορετικές ομάδες.

Όπως ανακοίνωσαν οι Μάτζικ, στις 13 Φεβρουαρίου - στον αγώνα με τους Μαϊάμι Χιτ - θα αποσύρουν την φανέλα με το Νο32 του Hall of Famer σέντερ, του παίκτη που τους έβαλε στον χάρτη του NBA στις αρχές της δεκαετίας του 90'. Αυτή μάλιστα είναι και η πρώτη φανέλα που θα αποσύρουν στην ιστορία τους, η οποία είναι μόλις 35 χρόνων, αφού δημιουργήθηκαν το 1989. Ο Σακ από την πλευρά του πάντως θα βιώσει αυτή την τιμή για 3η φορά, αφού την φανέλα του έχουν αποσύρει ακόμα οι Λ.Α Λέικερς και οι Μαϊάμι Χιτ.

Ο Σακίλ Ο'Νιλ επιλέχθηκε στο Νο1 του NBA Draft 1992 και πήρε από το χέρι το Ορλάντο, μετατρέποντάς το - μαζί με τον Πένι Χάρνταγουεϊ - από μία ομάδα που βολόδερνε στον πάτο του NBA (αφού τότε μετρούσε μόλις 3 χρόνια ιστορίας) σε διεκδικήτρια του τίτλου, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς το 1995. Εκεί, οι Μάτζικ ηττήθηκαν με 4-0 από τους Χιούστον Ρόκετς του Χακίμ Ολάζουον. Ο Σακ έμελλε να αγωνιστεί άλλη μία σεζόν στο Ορλάντο (1995/96) πριν αποχωρήσει το καλοκαίρι του 1996 για τους Λέικερς.

Ο Ο'Νιλ αγωνίστηκε στο NBA από το 1992 έως το 2011 και φόρεσε τις φανέλες των Μάτζικ, Λέικερς, Χιτ, Σανς, Καβαλίερς και Σέλτικς, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα (3 με τους Λείκερς και 1 με τους Χιτ). Είχε 23.7 πόντους, 10.9 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 2.3 κοψίματα μέσο όρο σε 35 λεπτά συμμετοχής στην καριέρα του (1.207 αγώνες) και είναι ο 8ος σκόρερ, ο 15ος ριμπάουντερ και ο 8ος μπλοκέρ στην ιστορία του NBA.

TAGS NBA ΗΠΑ ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ