NBA

NBA: Οι Νικς υπέβαλαν ένσταση για το σφύριγμα που έκρινε τον αγώνα τους με τους Ρόκετς

NBA: Οι Νικς υπέβαλαν ένσταση για το σφύριγμα που έκρινε τον αγώνα τους με τους Ρόκετς
PRINTSCREEN

Οι Νικς δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και τελικά υπέβαλλαν ένσταση για την ήττα τους από τους Ρόκετς, που ήρθε έπειτα από λάθος σφύριγμα των διαιτητών στο φινάλε για φάουλ του Τζέιλεν Μπράνσον στον Άαρον Χόλιντεϊ.

Οι Νικς ζητούν δικαιοσύνη. Βασικά, ζητούν πολλά περισσότερα: Να έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέσα στο παρκέ αυτό που - όπως παραδέχθηκαν ακόμα και οι ίδιοι οι διαιτητές - στερήθηκαν κόντρα στους Ρόκετς: Την ευκαιρία να πάρουν την νίκη.

Ο ήττα των Νικς από τους Ρόκετς (105-103) σημαδεύτηκε από το γεγονός ότι το Χιούστον πήρε την νίκη χάρη σε 2/3 βολές του Άαρον Χόλιντεϊ στο φινάλε, που ήρθαν έπειτα από ένα φάουλ που δόθηκε στον Τζέιλεν Μπράνσον σε νεκρό χρόνο.

Μία φάση που ένας εκ των τριών διαιτητών παραδέχθηκε άμεσα μετά τον αγώνα ότι τελικά δεν υπήρξε φάουλ. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Νικς να υποβάλλουν ένσταση και να περιμένουν πλέον την απόφαση του NBA, που έχει τρεις δρόμους:
1. Να αφήσει τα πράγματα ως έχουν, δηλαδή να διατηρήσουν την νίκη τους οι Ρόκετς.
2. Να αποφασίσει την επανάληψη του αγώνα.
3. Να αποφασίσει να παίξουν οι δύο ομάδες πέντε ακόμα λεπτά, αφού αν δεν δινόταν αυτό το φάουλ τότε η 4η περίοδος θα ολοκληρωνόταν με το σκορ ισόπαλο (103-103) και το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση!

Για να γίνει επανάληψη του αγώνα ωστόσο, οι Νικς πρέπει να αποδείξουν ότι υπήρξε λάθος χρήση κανονισμού και όχι χαμένο σφύριγμα. Και αυτό είναι το "παραθυράκι" των Ρόκετς προκειμένου να διατηρήσουν την νίκη τους.

Για την ιστορία, η τελευταία φορά που το NBA αποφάσισε επανάληψη μέρος του αγώνα ήταν το 2007, (Χοκς - Χιτ), με την Ατλάντα τότε να έχει πάρει την νίκη τόσο στο πρώτο παιχνίδι (στην παράταση), όσο και στο δεύτερο (στην κανονική του διάρκεια).

TAGS NBA ΗΠΑ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ