NBA

NBA: Δημόσια παραδοχή λάθους από τους διαιτητές για το φάουλ που έκρινε το παιχνίδι των Ρόκετς με τους Νικς

NBA: Δημόσια παραδοχή λάθους από τους διαιτητές για το φάουλ που έκρινε το παιχνίδι των Ρόκετς με τους Νικς

Το φάουλ που έδωσε το δικαίωμα στον Άαρον Χόλιντεϊ να χαρίσει τη νίκη στους Χιούστον Ρόκετς σε νεκρό χρόνο σήκωσε πολύ συζήτηση στις ΗΠΑ, με τον πρώτο διαιτητή της αναμέτρησης να παραδέχεται δημόσια πως έκανε λάθος!

Το ΝΒΑ αποδεικνύει ξανά και ξανά πως είναι... άλλος κόσμος. Από το "Last Two Minute Report" μέχρι τη δημόσια παραδοχή λάθους από τους διαιτητές, με στόχο να αποβάλλει κάθε ίχνος σκεπτικισμού για τις αποφάσεις των "αρχόντων του αγώνα" και να επιβεβαιώσει πως κι αυτοί κάνουν λάθος.

Εν προκειμένω, το φάουλ που σφυρίχτηκε σε βάρος του Τζέιλεν Μπράνσον πάνω στον Άαρον Χόλιντεϊ σε νεκρό χρόνο, δίνοντας στον δεύτερο το δικαίωμα να βάλει τις βολές που χάρισαν τη νίκη στους Χιούστον Ρόκετς επί των Νιου Γιορκ Νικς.

Ένα σφύριγμα που με γυμνό μάτι φαινόταν... αμφισβητούμενο (sic).

Αμέσως μετά από τη λήξη του αγώνα όμως, ο εκ των διαιτητών της αναμέτρησης έσπευσε να παραδεχτεί δημόσια το λάθος που έγινε. "Σε ζωντανή ροή φάνηκε σαν να υπάρχει "παράνομη" επαφή με το κάτω μέρος του σώματος (του επιτιθέμενου)" ανέφερε αρχικά, πριν ερωτηθεί αν μετά από την εξέταση του video (αφού όλα βέβαια είχαν τελειώσει) εμμένει στην αρχική απόφαση.

"Ξαναβλέποντας τη φάση μετά, στο postgame review, ο επιτιθέμενος ήταν σε θέση να επιστρέψει σε μια φυσιολογική θέση στο έδαφος. Η επαφή που υπήρξε μετά από την απελευθέρωση της μπάλας ήταν τυχαία και μακριά από την προσπάθεια για σουτ, οπότε δεν θα έπρεπε να σφυριχτεί (παράβαση)" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ηθικά, η Νέα Υόρκη δικαιώθηκε. Μόνο εκεί. Γιατί σε αγωνιστικό επίπεδο, η νίκη κατέληξε στο Χιούστον κι αυτό δεν αλλάζει.

TAGS NBA ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ