NBA

NBA: Οι Νικς έχασαν τον Μίτσελ επειδή δεν ήθελαν να βάλουν σε πακέτο ανταλλαγής τον Γκράιμς

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ απέναντι στον Γιόκιτς
Ο Ντόνοβαν Μίτσελ απέναντι στον Γιόκιτς 2022 AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Με τον Ντόνοβαν Μίτσελ να καταλήγει από τους Τζαζ στους Καβαλίερς με ανταλλαγή, οι Νικς έμειναν με την όρεξη, με δημοσιεύματα να αποκαλύπτουν κάποιες προτάσεις τους που έπεσαν στο κενό, αλλά και την στιγμή που χάθηκαν όλα: Όταν οι Νεοϋορκέζοι αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν στα ανταλλάγματα τον Κουεντίν Γκράιμς.

Το σίριαλ "Ντόνοβαν Μίτσελ" ολοκληρώθηκε. Ενώ όμως αρκετοί περίμεναν να καταλήξει στους Νικς, τελικά οι Τζαζ τον έστειλαν στους Καβαλίερς για χάρη τριών μελλοντικών ντραφτ πικ πρώτου γύρου και την τριάδα των Μάρκανεν, Σέξτον, Αγκμπάτζι.

Είναι σαφές ότι τόσο οι Τζαζ όσο και οι Καβαλίερς πήραν αυτό που έψαχναν στην συγκεκριμένη ανταλλαγή, με την μεν Γιούτα να αποκτάει νεαρούς παίκτες και μελλοντικά ντραφτ πικ, το δε Κλίβελαντ έναν σταρ. Γιατί όμως οι Νικς δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τον Μίτσελ ενώ είχαν όσα ζητούσαν οι Τζαζ και μιλούσαν εδώ και εβδομάδες; Σύμφωνα με το ESPN ο λόγος ήταν η άρνηση των Νεοϋορκέζων να συμπεριλάβουν στο πακέτο που έστειλαν τον Κουεντίν Γκράιμς.

Με βάση αυτά που έγιναν γνωστά, οι δύο ομάδες ήταν κοντά σε συμφωνία, με την ανταλλαγή να "χτίζεται" γύρω από τον Αρ Τζέι Μπάρετ και αρκετά ντραφτ πικ, ενώ η Νέα Υόρκη είχε βρει και τρίτη ομάδα για να στείλει τον Εβάν Φουρνιέ. Όταν όμως οι Τζαζ ζήτησαν και τον Γκράιμς - έναν πόιντ γκαρντ έτοιμο να μπει στην δεύτερη σεζόν του που πέρυσι είχε 6 πόντους και 2 ριμπάουντ μέσο όρο σε 17 λεπτά συμμετοχής - οι Νικς έκαναν πίσω και αντιπρότειναν τον Ιμάνουελ Κουίκλι.

Η απάντηση των Τζαζ ήταν να ζητήσουν τότε τρία μελλοντικά ντραφτ πικ πρώτου γύρου αντί για δύο και... εκεί χάλασε η συμφωνία, με τους Νικς στην συνέχεια να συμφωνούν με τον Μπάρετ για πρόωρη τετραετή επέκταση συμβολαίου έναντι 100 εκατ. δολαρίων. Η συνέχεια είναι γνωστή, αφού οι συζητήσεις "πάγωσαν" και ο Μίτσελ βρίσκεται πλέον στο Κλίβελαντ.

Για την ιστορία, έγινε γνωστή και η πρώτη πρόταση των Νικς στους Τζαζ - τον περασμένο Ιούλιο - την οποία απέρριψε η Γιούτα. Μία πρόταση που περιελάμβανε πακέτο τους Μπάρετ, Όμπι Τόπιν και Μίτσελ Ρόμπινσον μαζί με τρία μελλοντικά ντραφτ πικ πρώτου γύρου.

Το αν το πακέτο που πήραν τελικά οι Τζαζ από τους Καβαλίερς είναι καλύτερο από αυτό που τους πρότειναν οι Νικς τον περασμένο Ιούλιο είναι σχετικό. Σίγουρα πάντως οι Καβς πήραν ό,τι ζητούσαν. Όσο για τους Νικς; Θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να πείσουν τους φιλάθλους τους ότι ο Γκράιμς άξιζε όλο αυτό τον θόρυβο.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ