NBA

NBA, Νικς: Έδωσαν 4ετές συμβόλαιο στον Μπάρετ, δυσκολεύει του Μίτσελ

Ο Αρ Τζέι Μπάρετ με την φανέλα των Νικς
Ο Αρ Τζέι Μπάρετ με την φανέλα των Νικς Ⓒ 2021 HAKIM WRIGHT SR./ASSOCIATED PRESS

Οι Νικς συμφώνησαν με τον Αρ Τζέι Μπάρετ για τετραετή πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του έναντι 120 εκατ. δολαρίων, κάτι που αυτόματα κάνει ακόμα πιο πολύπλοκη την προσπάθειά τους να αποκτήσουν τον Ντόνοβαν Μίτσελ από τους Τζαζ.

Κίνηση τακτικής ή τελευταίο χαρτί; Όπως και να έχει, οι Νικς συμφώνησαν με τον Άρ Τζέι Μπάρετ για πρόωρη τετραετή επέκταση του συμβολαίου του έναντι 120 εκατ. δολαρίων, κάνοντας πλέον ακόμα πιο δύσκολη την απόκτηση του Ντόνοβαν Μίτσελ μέσω ανταλλαγής από τους Τζαζ.

Σύμφωνά με όσα αναφέρει το ESPN οι Νεοϋορκέζοι είχαν θέσει στους Τζαζ ως διορία την Δευτέρα (29/8) για πιθανή ανταλλαγή που θα περιελάμβανε και τον Μπάρετ στα ανταλλάγματα για τον Μίτσελ. Η προθεσμία πέρασε και οι Νικς αποφάσισαν να επεκτείνουν το συμβόλαιο του Καναδού γκαρντ/φόργουορντ, κάτι που σημαίνει ότι πλέον είναι δύσκολο - αλλά όχι αδύνατο - να συμπεριληφθεί ο Μπάρετ στα πιθανά ανταλλάγματα για τον All Star γκαρντ.

Με βάση όσα αναφέρουν στις ΗΠΑ, το Νο3 του NBA Draft 2019 είχε συμπεριληφθεί στα ανταλλάγματα σε κάποιες από τις προτάσεις που κατέθεσαν οι Νικς, ωστόσο ποτέ δεν μπόρεσαν να βρουν ένα πακέτο που θα ικανοποιούσε την Γιούτα. Πλέον, αν δεν συμπεριληφθεί με κάποιο τρόπο σε πιθανή ανταλλαγή, οι Νικς θα πρέπει να γίνουν... δημιουργικοί φτιάνοντας ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει κάποιους εκ των Εβάν Φουρνιέ, Κουέντιν Γκράιμς, Ιμάνουελ Κουίκλι, Μάιλς ΜακΜπράιντ, Όμπι Τόπιν και (πολλά) μελλοντικά ντραφτ πικ.

Την σεζόν 2021/22 ο Μπάρετ είχε 20 πόντους, 5.8 ριμπάουντ και 3 ασίστ μέσο όρο σε 35 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ