NBA

NBA: Οι Μπακς τσεκάρουν τον Τάιμπουλ για να βελτιώσουν την άμυνά τους

Ο Ματίς Τάιμπουλ
Ο Ματίς Τάιμπουλ Ⓒ 2023 MICHAEL CONROY/ ASSOCIATED PRESS

Οι Μπακς αναμένεται να είναι ενεργοποιημένοι στην Trade Deadline για να βελτιώσουν το ρόστερ τους και σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα τσεκάρουν την περίπτωση του Ματίς Τάιμπουλ προκειμένου να βελτιώσουν την αμυντική τους συνοχή.

Η απόλυση του Έιντριαν Γκρίφιν ήταν απλώς η πρώτη κίνηση των Μπακς στην προσπάθειά τους να αλλάξουν το προφίλ της ομάδας. Το επόμενο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους στο Μιλγουόκι είναι η απόκτηση ενός παίκτη με αμυντικές ικανότητες, με το όνομα του Ματίς Τάιμπουλ (27 χρονών, 1.96 μέτρα) να πέφτει στο τραπέζι.

Ο γκαρντ/φόργουορντ των Μπλέιζερς θεωρείται ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στο NBA, ενώ φέτος έχει δείξει μία βελτίωση στο μακρινό του σουτ (σουτάρει με 37.7% στα τρίποντα), με αποτέλεσμα πλέον να εμπίπτει στην κατηγορία των "3-and-D" παικτών, αυτών δηλαδή που παίζουν καλή άμυνα και μπορούν να σουτάρουν από την περιφέρεια. Κοινώς, έχει τα στοιχεία που ψάχνει το Μιλγουόκι από τον παίκτη που θα συμπληρώσει τους Ντέιμιαν Λίλαρντ, Κρις Μίντλετον, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μπρουκ Λόπεζ στην πεντάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Μπακς φέρονται έτοιμοι να προσφέρουν τους Καμ Πέιν και Πατ Κόνατον στο Πόρτλαντ, ενώ πιθανόν να χρειαστεί να βάλουν και κάποιο πικ δεύτερου γύρου για να κλείσει το deal. Σύμφωνα πάντως με άλλα δημοσιεύματα, το ενδιαφέρον των Μπακς έχουν τραβήξει ακόμα ο Πι Τζέι Τάκερ των Κλίπερς (που αγωνίστηκε στην ομάδα όταν κατέκτησε τον τίτλο το 2021) και ο Άλεξ Καρούσο των Μπουλς. Η περίπτωση του Καρούσο ωστόσο είναι και η πιο δύσκολη, αφού είναι περιζήτητος και οι Μπακς δεν έχουν πλέον ούτε ένα ντραφτ πικ πρώτου γύρου να προσφέρουν.

Την φετινή σεζόν ο Τάιμπουλ έχει 5.6 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 0.8 κοψίματα μέσο όρο με 37.7% στα τρίποντα σε 23 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ