NBA

NBA: Οι Μπακς ρώτησαν για Λίλαρντ, φαβορί προς το παρόν οι Ράπτορς

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ
Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ Ⓒ 2023 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων στις ΗΠΑ οι Μπακς έδειξαν ενδιαφέρον για τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, την ίδια στιγμή που οι Ράπτορς φαίνεται - προς το παρόν - να έχουν το προβάδισμα σε πιθανή ανταλλαγή του All Star γκαρντ. Τι πακέτο μπορεί να προσφέρει το Μιλγουόκι.

Το ξεκίνημα της σεζόν δύσκολα θα βρει τον Ντέιμιαν Λίλαρντ στους Μπλέιζερς, που έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους να παραχωρήσουν τον σταρ τους. Κάθε μέρα τα δεδομένα αλλάζουν στην περίπτωσή του. Και ένα νέο δεδομένο θέλει τους Μπακς να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.

Είναι γνωστό ότι το Μιλγουόκι ψάχνει τρόπους για να βελτιώσει την ομάδα προκειμένου να πείσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ότι εξακολουθεί να στοχεύει στον τίτλο, ειδικά μετά τις διαδοχικές δηλώσεις του "Greek Freak" ότι θα αποχωρήσει από τα "Ελάφια" αν δεν συμβεί αυτό. Εδώ είναι που μπαίνει στην κουβέντα ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, με τους Μπακς να φέρονται να είναι μία από τις ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες.

Τι μπορεί όμως να προσφέρει το Μιλγουόκι για χάρη του Λίλαρντ; Δεδομένου ότι τα "Ελάφια" δεν μπορούν να παραχωρήσουν κάποιον εκ των Κρις Μίντλετον και Μπρουκ Λόπεζ επειδή ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι, ο... κλήρος πέφτει στον Τζρου Χόλιντεϊ.

Επειδή όμως το συμβόλαιο του 33χρονου γκαρντ (36.8 εκατ. δολάρια) δεν αρκεί για να καλύψει αυτό του Ντέιμιαν Λίλαρντ (45.6 εκατ. δολάρια), αυτό σημαίνει ότι - για να προχωρήσει μία ανταλλαγή - θα πρέπει οι Μπακς να συμπεριλάβουν έναν εκ των Μπόμπι Πόρτις (11.7 εκατ. δολάρια), Πατ Κόνατον (9.4 εκατ. δολάρια) ή Γκρέισον Άλεν (8.9 εκατ. δολάρια) και το μοναδικό διαθέσιμο ντραφτ πικ πρώτου γύρου που έχουν στην διάθεσή τους.

Για να γίνουν βέβαια όλα αυτά, θα πρέπει οι Μπλέιζερς να ενδιαφέρονται για τον Χόλιντεϊ, κάτι που δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο δεδομένου ότι θέλουν να κάνουν ανανέωση στο ρόστερ τους, στο οποίο υπάρχουν ήδη δύο νεαροί γκαρντ (Σάιμονς και Χέντερσον).

Οι Μπακς βέβαια δεν είναι ανάγκη να κάνουν απευθείας ανταλλαγή για χάρη του Λίλαρντ. Μπορούν να εμπλακούν σε τριπλή ανταλλαγή και να στείλουν τον Χόλιντεϊ σε τρίτη ομάδα και αυτή η τρίτη ομάδα να στείλει στους Μπλέιζερς κάποιον (νεαρό) παίκτη και μελλοντικά ντραφτ πικ πρώτου γύρου για να κλείσει το deal.

Φαβορί οι Ράπτορς για... τώρα

Όσο το ενδιαφέρον των Μπακς φαίνεται να βρίσκεται σε θεωρητικό (;) επίπεδο πάντως, το ESPN αναφέρει ότι οι Ράπτορς είναι προς το παρόν το (ελαφρύ) φαβορί για την απόκτηση του Λίλαρντ. Οι Καναδοί μπήκαν πρόσφατα στην συζήτηση για τον σταρ των Μπλέιζερς, έχοντας την δυνατότητα να προσφέρουν στο Πόρτλαντ έναν εκ των Πασκάλ Σιάκαμ, Ότζι Ανουνόμπι, σε ένα πακέτο που παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Όπως και να έχει πάντως, φαίνεται ότι οι εξελίξεις θα υπάρξουν άμεσα για τον Λίλαρντ, ο οποίος λογικά μέσα στις επόμενες ημέρες θα αλλάξει ταχυδρομικό κώδικα.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ