NBA

NBA, οι Γουίζαρντς ανακοίνωσαν τον Βούκτσεβιτς: Τα 2.4 εκατ. δολάρια για 17 ματς, το συμβόλαιό του και οι αστερίσκοι

NBA, οι Γουίζαρντς ανακοίνωσαν τον Βούκτσεβιτς: Τα 2.4 εκατ. δολάρια για 17 ματς, το συμβόλαιό του και οι αστερίσκοι
ABA LEAGUE J.T.D. / DRAGANA STJEPANOVIC

Οι Γουίζαρντς επισημοποίησαν την συμφωνία με τον Τρίσταν Βούκτσεβιτς (21 χρονών, 2.13 μέτρα). Διαβάστε τις λεπτομέρειες του συμβολαίου του: Τα 2.4 εκατ. δολάρια για 17 ματς που έχουν έναν (σημαντικό) αστερίσκο και οι άλλες επιλογές.

Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς (21 χρονών, 2.13 μέτρα) ανήκει και επίσημα στο δυναμικό των Γουίζαρντς. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέρβου ψηλού, προς επιβεβαίωση των πληροφοριών που ανέφεραν ότι πλήρωσε το buy out που είχε σε Παρτίζαν (και... Ρεάλ) για να τον κάνει δικό της.

Με βάση όσα έγιναν γνωστά, ο Βούκτσεβιτς υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 (και όχι κλειστό διετές) με τους Γουίζαρντς, με την Ουάσινγκτον να έχει το δικαίωμα να επεκτείνει πρόωρα την συμφωνία για την σεζόν 2024/25 μέχρι τις 29 Ιουνίου. Αν συμβεί αυτό, τότε το καλοκαίρι του 2025 θα είναι restricted free agent.

Ο νεαρός ψηλός αναμένεται να εισπράξει 2.4 εκατ. δολάρια για κάθε χρόνο συμφωνίας. Κοινώς, με βάση αυτό το σκεπτικό, θα λάβει φέτος 2.4 εκατ. δολάρια για τα 17 ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν! Στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύει ακριβώς αυτό. Και υπάρχει λόγος για αυτό.

Το buy out και οι περιορισμοί του NBA

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι Γουίζαρντς πλήρωσαν τα 1.2 εκατ. δολάρια που ήταν το buy out του Βούκτσεβιτς για να τον κάνουν δκό τους (Ρεάλ και Παρτίζαν θα πάρουν από 600.000 δολάρια). Βάσει ωστόσο κανονισμών, μία ομάδα NBA δεν μπορεί να δώσει περισσότερα από 750.000 δολάρια για να καλύψει ένα buy out.

Κοινώς τα υπόλοιπα 450.000 δολάρια τα έβαλε θεωρητικά από την τσέπη του ο Βούκτσεβιτς. Πρακτικά βέβαια, αυτά τα λεφτά θα τα καταβάλλει από τον φετινό μισθό του. Κοινώς, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και της Ρεάλ θα λάβει στην πραγματικότητα 1.950.000 δολάρια την φετινή σεζόν για 17 παιχνίδια, σε ένα ποσό βέβαια που εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο.

TAGS NBA ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ