NBA

NBA: Οι Γιούτα Τζαζ γίνονται η ομάδα του Μάρκανεν και του Φοντέκιο

NBA: Οι Γιούτα Τζαζ γίνονται η ομάδα του Μάρκανεν και του Φοντέκιο
2022 AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Νέος προπονητής, νέοι αστέρες για τους Γιούτα Τζαζ, που μέσα σε λίγες εβδομάδες αντάλλαξαν τους Ντόνοβαν Μίτσελ, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Ρουντί Γκομπέρ και γύρισαν απότομα σελίδα στην ιστορία τους.

Η απόφαση του front office να ανταλλάξει πρώτα τον Ρουντί Γκομπέρ και στη συνέχεια τον Ντόνοβαν Μίτσελ, ήταν ξεκάθαρα το τέλος μιας όμορφης εποχής για τους Τζαζ. Πλέον, στο Σολτ Λέικ Σίτι ξεκινούν το χτίσιμο σχεδόν από το μηδέν, με την ελπίδα ότι το "φρέσκο αίμα", τα πολλά draft picks και ο νέος head coach, Γουίλ Χάρντι, θα οδηγήσουν τον οργανισμό στην ελίτ της Δυτικής Περιφέρειας μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια.

Η παραχώρηση των Μίτσελ - Γκομπέρ και η ανταλλαγή που έστειλε τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς στο Ντιτρόιτ, άνοιξαν χώρο σε συγκεκριμένους αθλητές. Ο Κόλιν Σέξτον θα γίνει ο νέος... κουμανταδόρος, αυτός που θα πάρει τη σκυτάλη από τον Μάικ Κόνλι και θα βγάλει βάρος από τον Τζόρνταν Κλάρκσον, ο Μαλίκ Μπίσλι μαζί με τους Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ και Νάικιλ Αλεξάντερ-Γουίλιαμς θα καλύψουν τη θέση δύο, ενώ ο Σιμόνε Φοντέκιο μαζί με τον ρούκι Οτσάι Αγκμπάτζι και τον ρολίστα Στάνλι Τζόνσον θα μοιραστούν τον χρόνο στη θέση τρία.

Στο τέσσερα θα δούμε τον Λάουρι Μάρκανεν να γυρίζει στη φυσική του θέση μετά από έναν χρόνο στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, στους οποίους αναγκάστηκε να παίζει ως σμολ φόργουορντ για να χωράει στην ίδια πεντάδα μαζί με τον Ίβαν Μόμπλι και τον Τζάρετ Άλεν, ενώ πίσω του θα βρίσκεται ο Τζάρεντ Βάντερμπιλτ και ο Κέλι Ολίνικ, ο οποίος θα βοηθάει και ως σέντερ ώστε να καλυφθεί η θέση πέντε στην οποία υπάρχουν επίσης ο Γουόκερ Κέσλερ κι ο Γιουντόκα Αζαμπούκι.

Το ρόστερ θα συμπληρώνουν στα γκαρντ ο Τζάρεντ Μπάτλερ, ο Σέιμπεν Λι κι ο Λεάντρο Μπολμάρο και στα φόργουορντ ο μπαρουτοκαπνισμένος Ρούντι Γκέι που παραμένει υπό παραχώρηση. Two-Way Contract έχει δοθεί μέχρι στιγμής ένα, στον γκαρντ Τζόνι Γιούζανγκ. Το μισθολόγιο των Τζαζ ξεπερνάει ελάχιστα τα 143.3 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι ο οργανισμός έχει ξεπεράσει κατά 25.7 εκατομμύρια το όριο του salary cap. Μη εγγυημένο συμβόλαιο δεν υπάρχει, οπότε για να πέσουν οι Τζαζ κάτω από το όριο, θα πρέπει να παραχωρήσουν τουλάχιστον έναν, ίσως και δύο παίκτες έως την Trade Deadline.

TAGS NBA ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ