NBA

NBA: Οι Τζαζ διώχνουν και τον Μπογκντάνοβιτς, τον στέλνουν στους Πίστονς

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς
Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Αίσια έκβαση είχαν οι επαφές διαρκείας των Τζαζ με τους Πίστονς προκειμένου να στείλουν τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς στο Ντιτρόιτ, αφήνοντας οριστικά πίσω την περίοδο πρωταθλητισμού και κοιτώντας το μέλλον.

Η έναρξη της νέας σεζόν στο NBA δεν θα βρει τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στο Σολτ Λέικ.

Οι συζητήσεις των Τζαζ με τους Πίστονς για τον 33χρονο δίμετρο Κροάτη περιφερειακό βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο και, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις τελευταίες πληροφορίες του Σαμς Τσαράνια, η συμφωνία έκλεισε, καθώς βρέθηκε η φόρμουλα του trade που ικανοποιεί τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με όσα έγραψε μάλιστα ο διάσημος δημοσιογράφος, στο πακέτο της ανταλλαγής θα περιλαμβάνεται σίγουρα ο 31χρονος Καναδός σέντερ (2.11) Κέλι Όλινικ, αλλά και 23χρονος γκαρντ (1.88) Σέιμπεν Λι.

Ο Μπογκντάνοβιτς πήγε στους Τζαζ το καλοκαίρι του 2019, υπογράφοντας για τέσσερα χρόνια. Στην πρώτη σεζόν του είχε 20.2 πόντους με 41% από το τρίποντο, στη δεύτερη 17 με 39% πίσω από τη γραμμή και την τρίτη (πέρυσι) 18.1 με 39% επίσης. Συνολικά δε στην καριέρα του ο πολύπειρος Κροάτης μετράει 15 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά 29.1 λεπτά συμμετοχής σε 603 παιχνίδια της κανονικής περιόδου, έχοντας αγωνιστεί σε Νετς, Ουίζαρντς, Πέισερς και Τζαζ.

Από τη στιγμή που ο Μπογκντάνοβιτς μπήκε σε καθεστώς παραχώρηση, επιβεβαιώθηκε η πλήρης αλλαγή στρατηγικής στην ομάδα της Γιούτα, με δεδομένο ότι έχουν φύγει ήδη οι Γκομπέρ και Μίτσελ.

Για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του ο Κροάτης προβλέπεται ν' αμειφθεί με 19.3 εκατομμύρια δολάρια.

TAGS NBA ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ