NBA

NBA: Ο Τζοέλ Εμπίντ γράφει ιστορικές επιδόσεις προς το βραβείο του MVP

NBA: Ο Τζοέλ Εμπίντ γράφει ιστορικές επιδόσεις προς το βραβείο του MVP
2021 ADAM HUNGER/AP PHOTO

Ούτε ο Κάρι, ούτε ο Κόμπι, ούτε ο Τζόρνταν, ούτε ο Χάρντεν, ούτε ο Ντουράντ. Ο Τζοέλ Εμπίντ έχει 1.32 πόντους ανά λεπτό στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, επίδοση που έχει ξεπεράσει μόνο ο Γουίλτ Τσέιμπερλεϊν.

Αυτά που κάνει ο Τζοέλ Εμπίντ τις τελευταίες εβδομάδες, είναι βγαλμένα από video game. Ο σέντερ των Σίξερς παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, βρίσκεται στη συζήτηση για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου και δείχνει έτοιμος να παλέψει μέχρι τέλους πιθανότατα με τον Νίκολα Γιόκιτς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για να κερδίσει και αυτό το παράσημο.

Προς το παρόν, ο 28χρονος ψηλός μπορεί να περηφανεύεται για μία επίδοση που το NBA έχει δει μόλις μία φορά εδώ και επτά δεκαετίες, μια επίδοση που συνιστά την δεύτερη καλύτερη στην ιστορία της Λίγκας από την σεζόν 1951/52 που μπήκε ο χρόνος επίθεσης στην καθημερινότητά της. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια ο Εμπίντ έχει 42.5 πόντους (58% στα συνολικά σουτ, 85% στις βολές), 12.8 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ και 2.3 μπλοκ ανά 32.1 λεπτά συμμετοχής, με τους 170 πόντους σε 128 λεπτά απέναντι στους Μάτζικ, στους Κλίπερς, στους Σπερς και στους Πέλικανς να τον στέλνουν απέναντι στον Γουίλτ Τσέιμπερλεϊν.

Με απλά λόγια, ο ο Εμπίντ βάζει 1.32 πόντους ανά λεπτό, επίδοση που έχει ξεπεράσει μόνο ο θρυλικός σέντερ των Γουόριορς, των Σίξερς και των Λέικερς. Ουδείς έχει υπάρξει πιο παραγωγικός σε πόντους ανά λεπτό σε σειρά τεσσάρων αγώνων. Ούτε ο Κόμπι Μπράιαντ, ούτε ο Στεφ Κάρι, ούτε ο Κέβιν Ντουράντ, ούτε ο Τζέιμς Χάρντεν, ουδείς. Συνολικά στη σεζόν ο παίκτης των Σίξερς μετράει 29 πόντους, 10.8 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1.4 μπλοκ ανά 32.8 λεπτά σε 36 αγώνες.

TAGS NBA ΣΙΞΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ