NBA

NBA: Ο Τζέιμς Χάρντεν μοίρασε 48 πόντους με ασίστ κόντρα στους Κλίπερς και δείχνει να βρίσκει χημεία με τον Εμπίντ

Ο Τζέιμς Χάρντεν με τον Τζοέλ Εμπίντ
Ο Τζέιμς Χάρντεν με τον Τζοέλ Εμπίντ Ⓒ 2022 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τζέιμς Χάρντεν τα διέλυσε όλα στην νίκη των Σίξερς επί των Κλίπερς, έχοντας 20 πόντους, 11 ριμπάουντ και 21 ασίστ, αποτελώντας το ιδανικό στήριγμα του Τζοέλ Εμπίντ, που σταμάτησε στους 44 πόντους. Μοίρασε συνολικά 48 πόντους. Και έδειξε ότι πλέον βρίσκει χημεία με τον σταρ των Σίξερς.

Ο Τζέιμς Χάρντεν είναι αυτός που κρίνει το ταβάνι των Σίξερς. Ο Τζοέλ Εμπίντ είναι ο σταρ της ομάδας, ωστόσο η τωρινή εκδοχή του Τζέιμς Χάρντεν είναι αυτή που θα κρίνει πόσο μακριά θα πάει η Φιλαντέλφεια. Ο αγώνας με τους Κλίπερς (νίκη με 119-114 για τους Σίξερς) το έδειξε αυτό για ακόμα μία φορά.

Σε μία βραδιά που ο Εμπίντ είχε 44 πόντους και κυριάρχησε κάτω από τις ρακέτες, ήταν η εμφάνιση του Χάρντεν που τράβηξε την προσοχή: 20 πόντοι με 6/17 σουτ, αλλά και 11 ριμπάουντ και 21 (!) ασίστ, σε μία ραψωδία δημιουργίας από τον "Μούσια". Και είναι αυτό το κομμάτι που δείχνει πόσο σημαντικός είναι.

Οι 48 πόντοι από τις ασίστ του

Σύμφωνα με το InStat Scout, οι Σίξερς πηραν συνολικά 48 (!) πόντους από τις ασίστ του Χάρντεν. Κοινώς, ο "Μούσιας" ήταν έμμεσα ή άμεσα υπεύθυνος για 68 από τους 119 πόντους της ομάδας του. Αυτές οι ασίστ ήρθαν στους εξής παίκτες:
Τζοέλ Εμπίντ: 23 πόντοι από 11 ασίστ
ΝτιΆντονι Μέλτον: 8 πόντοι από 3 ασίστ
Τομπάιας Χάρις: 7 πόντοι από 3 ασίστ
Τζορτζ Νιάνγκ: 6 πόντοι από 2 ασίστ
Σέικ Μίλτον: 2 πόντοι από 1 ασίστ
Πολ Ριντ: 2 πόντοι από 1 ασίστ

Κόντρα σε μία ομάδα που έχει στις τάξεις της τους Κουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ - αλλά και μία σειρά από πολλούς ημίψηλους παίκτες - ο Χάρντεν έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό, πάσαρε στο τέμπο που ήθελε και ξεκλείδωσε την άμυνα των Κλίπερς, δείχνοντας ότι - σε επίπεδο δημιουργίας - βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Δείχνει να βρίσκει χημεία με τον Εμπίντ

Οι Σίξερς μετρούν 7 σερί νίκες (όλες εντός έδρας). Σε αυτό το διάστημα ο Εμπίντ έχει 35.7 πόντους, 10.3 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ μέσο όρο, από τις οποίες οι Σίξερς παίρνουν 10 πόντους. Το ίδιο διάστημα ο Χάρντεν έχει 20.6 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 12.7 ασίστ μέσο όρο, από τις οποίες η Φιλαντέλφεια παίρνει 30.3 (!) πόντους. Σε αυτούς τους 7 αγώνες ο Χάρντεν έχει μοιράσει συνολικά 89 ασίστ. Οι 40 εξ αυτών είχαν αποδέκτη τον Εμπίντ, κάτι που μεταφράζεται σε 5.7 ασίστ ανά αγώνα.

Για να έχει κάποιος μέτρο σύγκρισης, αρκεί να ξέρει το εξής: Στα προγούμενα 24 παιχνίδια των Σίξερς οι δύο σταρ της ομάδας συνυπήρξαν μόλις σε 6 από αυτά. Σε αυτό το διάστημα ο Χάρντεν είχε μοιράσει συνολικά 24 ασίστ στον σέντερ της ομάδας του, κάτι που μεταφράζεται σε 4 ανά αγώνα. Η διαφορά μοιάζει μικρή, αλλά δεν είναι. Αντιθέτως δείχνει το πόσο καλύτερα βρίσκονται πλέον οι δύο τους στο παρκέ.

Ο Χάρντεν δεν είναι πλέον ο Χάρντεν των Ρόκετς, όταν και όλα έτρεχαν γύρω από αυτόν και ήταν απαραίτητο να έχει +30 πόντους και +10 ασίστ για να είναι ανταγωνιστικό το Χιούστον. Οι Σίξερς όμως δεν θέλουν αυτή την εκδοχή του Χάρντεν, αφού έχουν τον Εμπίντ. Θέλουν όμως την εκδοχή του Χάρντεν που βλέπουν στα τελευταία 7 παιχνίδια, που βρίσκει χημεία με τον Εμπίντ και το υπόλοιπο ρόστερ και συνδυάζει στον βαθμό που πρέπει την εκτέλεση και την δημιουργία. Αν ο "Μούσιας" συνεχίσει έτσι, τότε μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν.

TAGS NBA ΗΠΑ ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ ΣΙΞΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ