NBA

NBA: Ο Σκουτ Χέντερσον κατέγραψε το 2ο χειρότερο νούμερο στο +/- στην ιστορία της λίγκας με -56

Ο Σκουτ Χέντερσον
Ο Σκουτ Χέντερσον Ⓒ 2024 FRANK FRANKLIN II/ ASSOCIATED PRESS

Ο Σκουτ Χέντερσον έγραψε ιστορία από την... ανάποδη στην βαριά ήττα των Μπλέιζερς από τους Θάντερ (139-77), αφού είχε -56 στο σύστημα +/-, που είναι το 2ο χειρότερο στην ιστορία του NBA. Η ειρωνεία; Το χειρότερο νούμερο στην ιστορία έγινε ακριβώς την ίδια μέρα πριν από 13 χρόνια!

Οι Μπλέιζερς είδαν τους Θάντερ να τους διαλύουν με 139-77, με το +62 της νίκης της Οκλαχόμα Σίτι να αποτελεί την 5η μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία του NBA. Στο ίδιο ματς έμελλε να γράψει ιστορία - από την ανάποδη - και ο Σκουτ Χέντερσον.

Το Νο2 του NBA Draft 2023 βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή. Βασικά, όλη η ομάδα των Μπλέιζερς βρέθηκε σε αυτή την θέση. Είναι όμως ο Χέντερσον αυτός που κατέγραψε το αδιανόητο -56 στο σύστημα +/-, ισοφαρίζοντας την 2η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών, την οποία μοιράζονταν μέχρι χθες (11/1) οι Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ και Μάιλς Μπρίτζες.

Τι είναι το σύστημα +/- όμως; Ο δείκτης που μετράει το πρόσημο που βγαίνει από τους πόντους που σημειώνει και δέχεται μία ομάδα όσο ένας παίκτης βρίσκεται στο παρκέ. Κοινώς, στα 31 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ ο Χέντερσον, οι Μπλέιζερς ηττήθηκαν με 56 πόντους διαφορά! Ο ίδιος ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του με 13 πόντους (3/12 δίποντα, 1/9 τρίποντα, 4/6 βολές), έχοντας ακόμα 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Για την ιστορία, ο - άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ - Μάνι Χάρις διατηρεί ακόμα το χειρότερο άθροισμα στον δείκτη +/-, αφού είχε καταγράψει -57 ως παίκτης των Καβαλίερς στην ήττα της ομάδας του με 112-57 από τους Λέικερς. Η ειρωνεία; Ο Χάρις κατέγραψε την συγκεκριμένη επίδοση ακριβώς 13 χρόνια πριν από τον Χέντερσον, αφού ο αγώνας αυτός διεξήχθη στις 11 Ιανουαρίου 2011!

TAGS NBA ΗΠΑ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ