NBA

NBA: Ο Ρουντί Γκομπέρ γίνεται, ξαφνικά, το πιο καυτό όνομα της offseason

Ο Ρούντι Γκομπέρ καρφώνει με την φανέλα των Τζαζ
Ο Ρούντι Γκομπέρ καρφώνει με την φανέλα των Τζαζ 2021 SUE OGROCKI/AP PHOTO

Οι Τζαζ ψάχνουν τον νέο προπονητή τους και οι μισές ομάδες του NBA ενδιαφέρονται για τον Ρουντί Γκομπέρ, με τους Σικάγο Μπουλς να μπαίνουν στην ουρά για τον Γάλλο σέντερ.

Η αποχώρηση του Κουίν Σνάιντερ από τους Τζαζ, μετά από οκτώ χρόνια, αναγκάζει τους παράγοντες του οργανισμού του Σολτ Λέικ Σίτι να βρουν τον επόμενο προπονητή τους. Φαίνεται, πάντως, ότι τους αναγκάζει να προχωρήσουν σε συνολικό φρεσκάρισμα της ομάδας, με τον Ντόνοβαν Μίτσελ και τον Ρουντί Γκομπέρ να είναι τα πιο "βαριά χαρτιά" και τον Γάλλο να παίζει όλο και περισσότερο σε σενάρια ανταλλαγών τις τελευταίες ημέρες.

Η τελευταία ομάδα που φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Γκομπέρ είναι οι Μπουλς, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν τον βασικό τους φόργουορντ και τον βασικό τους σέντερ για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους Τζαζ. Ο Πάτρικ Γουίλιαμς κι ο Νίκολα Βούτσεβιτς είναι μια καλή βάση για να μιλήσουν οι παράγοντες των δύο ομάδων.

Πέρα από τους Μπουλς, τουλάχιστον οι μισές ομάδες του NBA ενδιαφέρονται για τον Γκομπέρ. Οι Σάρλοτ Χόρνετς, οι Ντάλας Μάβερικς, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, οι Σαν Αντόνιο Σπερς, οι Τορόντο Ράπτορς έχουν "παίξει" στο ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, με τον 30χρονο σέντερ να έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026. Στην ένατη σεζόν της καριέρας του ο Γκομπέρ είχε 15.6 πόντους (71.8% στο δίποντο, 69% στις βολές), 14.7 ριμπάουντ (πρώτος σε όλο το NBA), 1.1 ασίστ και 2.1 μπλοκ ανά 32.1 λεπτά.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ